Home | BRAND VOICE | Cadoul, arta de a oferi

Cadoul, arta de a oferi

Publicat de
Cadoul, arta de a oferi

Alegerea unui cadou este un lucru dificil si daca persoana pentru care trebuie sa facem cadoul este partenera/partenerul, lucrurile se complica.

Cadourile nu trebuie sa fie utile. Nu trebuie sa fie asteptate. Nu trebuie sa fie cu prilejuri, cauze, pretexte. Cadourile trebuie sa fie simboluri dar sa nu fie simbolice. Un cadou nu e bun daca exista riscul sa fie uitat. Cadoul nu este obligatoriu. El nu poate fi nici cerut, nici comandat , nici sugerat decat in cateva situatii speciale. Insa un om bine crescut va primi cu placere cateva sfaturi in acest domeniu.

A sti sa oferi mici daruri si sa o faci cu discretie este un semn de noblete sufleteasca. Putem sa ne referim la cadouri ca fiind o arta, „arta de a oferi”. Exista oameni generosi dar exista si oameni meschini si zgirciti. Cei zgarciti au obiceiul de a oferi un cadou doar pentru ca sunt obligati de situatie. Si pentru ca sunt obligati, ofera cadouri nepotrivite, iar cel care le primeste poate ramane de multe ori cu un gust amar. Desi exista acea vorba „intentia conteaza” de fapt lucrurile nu stau asa. Daca oferi un cadou numai pentru ca esti obligat, mai bine nu il oferi. Nu este totusi greu de observat ca o persoana care nu intra intr-o casa cu mana goala , este privita cu mai multa simpatie , decat musafirul ce se scuza de fiecare data ca la florarie era inchis.

surse: iregalidifrancesca.ro; parker.arttitude.ro.

Intotdeauna trebuie sa ne reamintim un lucru: micile cadouri intretin prieteniile si produc oricui o mare placere , dar cu o conditie : sa fie date din suflet si dezinteresat.  Un cadou trebuie gandit, trebuie sa fie frumos , sa provoace o adevarata placere celui care il primeste. Tocmai aceste dificultati dau unui cadou o valoare deosebita si nu pretul lui. 

Subscribe to comments feed Comentarii (5 publicate)

avatar
FONDURI UE 21/03/2013 13:52:25
2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro
avatar
Marina 25/08/2014 06:00:40
sanduSalut Vlada!Uite am vazut si eu ce ai scris, si sa stii ca chiar meriti apzalue. Esti destul de indrazneata sa apari cu asa fel de articole, dar ce-ai sa-i faci, daca ceva mai incitant nu se poate de scris. Plus la toate, dupa atita stres, la ore, la serviciu, e distractiv sa citesti ce se mai intimpla in CNMBM (Consiliul National al Mosnegilor si Babelor din Moldova), e vorba despre toti consilierii si deputatii nostri luati intr-un buchet. Ba chiar e prea mare onoare sa-i numim asa. Bine ca mai vad inca pe cineva care sa desprins de la fenomenul de atrofiere sociala si care judeca intr-un mod critic. Iti salut intentia ta de a crea acest blog si: jos palaria .
avatar
Capatin 26/08/2014 20:54:11
Keep on writing and <a href="http://slvldwtlh.com">chugnigg</a> away!
avatar
Cathy 27/08/2014 00:59:39
That's the pefcert insight in a thread like this. http://krdjunn.com ommjcewv [link=http://tfwidll.com]tfwidll[/link]
avatar
Dolley 07/05/2016 14:24:39
See, I would totally get a dog if th#0ye&39;d stay that size right there. I do not like big dogs, but i don&#039;t want a yappy purse dog.
total: 5 | afişare: 1 - 5

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Barbu Laura

Articolul este etichetat cu:

Cadouri, daruri, simbolice

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00