Home | DEZVĂLUIRI | Numele masonilor din România - raport SRI neactualizat. Își mută banii la băncile din Bulgaria

Numele masonilor din România - raport SRI neactualizat. Își mută banii la băncile din Bulgaria

Publicat de

Masuri de criza: La Cotroceni, se schimba puful de gasca din fotolii *** Zoe Petre, despre Basescu: Vrea tinichigii. N-are nevoie de intelectuali *** Romanii si greci isi muta banii la bancile din Bulgaria *** Lista “neactualizata” a masonilor din România – raport SRI. Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala din Romania este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizata cu sprijinul direct a criptocomuniştilor romani” si de asemenea ca “Masoneria romana, „fiica zvapaiata” a Kremlinului este o organizatie secreta parapolitica, bine ancorata in toate zonele societatii romanesti, de la administratie si servicii secrete pana la diplomatie si biserica. Prin aderarea la grupurile infractionale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumarati frati masoni au adus atingere sigurantei nationale, facandu-se vinovati de conspirare impotriva statului roman si a interesului national.” *** Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor *** Incrancenarea presedintelui pentru o noua Romanie (Opinii) *** Cosmarul soferilor: cauciucurile de iarna, si obligatorii, si mai scumpe

Masuri de criza: La Cotroceni, se schimba puful de gasca din fotolii

Guvernul a anuntat, joi, noi masuri de criza, amanand majorarea pensiilor si eliminand tichetele de masa si primele pentru bugetari; pe de alta parte, pentru anumite lucrari de reconditionare la Palatul Cotroceni se gasesc bani - cum ar fi pentru schimbarea pufului de gasca din scaune si fotolii.

Un anunt publicat in iulie pe portalul e-achizitii.com arata ca Directia de
Achizitii a Administratiei Prezidentiale a publicat o oferta de licitatie privind un contract de servicii de reparare si de intretinere a mobilierului de la Palatul Cotroceni.

Caietul de sarcini arata ca reconditionarea este necesara "datorita gradului avansat de uzura"(sic) al scaunelor si fotoliilor, care au nevoie de retapitare. In plus, se specifica faptul ca pernele scaunelor sunt umplute cu puf de gasca si "este necesara completarea acestui continut deoarece pernele au un aspect inestetic fiind foarte indesate, urmare a folosii indelungat''.

Caiet Sarcini puf gasca

Canapelele si fotoliile cu perne detasabile vor fi de asemenea reconditionate, iar anuntul specifica faptul ca "este necesar ca pernele sa fie confortabile".

Criteriul de atribuire pentru lucrare este pretul cel mai scazut, iar intreaga lucrare va costa Administratia Prezidentiala aproximativ 32.258.06 de RON, adica aproximativ 7.500 de euro. Nota justificativa mai arata ca, pana la sfarsitul anului 2001, valoarea totala pentru serviciile de reconditionat mobilier o sa depaseasca 15.000 de euro.

Nota justificativa

Zoe Petre, despre Basescu: Vrea tinichigii. N-are nevoie de intelectuali

Zoe Petre, fost consilier prezidential, considera ca romanii cu studii superioare au fost victimele lui Traian Basescu, care considera ca cei care nu se descurca pot "sa piara".

"A si spus ca vrea tinichigii! N-are nevoie de intelectuali! Este un model de mana de lucru ieftina pe care cred ca presedintele l-a adoptat din discutiile cu Consiliul Investitorilor Straini, ai carui membri sunt predominant americani. Si faptul ca presedintele a adoptat cu voluptate ideea ca modelul european de stat social e pe duca, pe mine ma umple de tristete. Asta pentru ca eu, daca as fi in situatia de a alege, in mod cert as alege o suburbie germana sau franceza in locul uneia americane", a declarat Zoe Petre pentru Adevarul.

Referitor la ideea presedintelui ca "perdantii sa piara", Zoe Petre a mentionat ca "poate pe mare asa este: cine nu rezista se ineaca".

Zoe Petre: Basescu ar face orice pentru popularitate

Intrebata despre activitatea presedintelui in cel de-al doilea mandat, fostul consilier prezidential a oferit un raspuns clar: "mi-aduc aminte de pensionarii aceia care tot dau in judecata ba un vecin, ba un alt vecin, ba ca a mutat gardul, ba ca i-a jumulit pisica...", adica de oamenii care nu se inteleg cu nimeni.

"De procesomanii care nu pot sa se inteleaga cu nimeni, nici cu propria nevasta, si care tot fac scandal, ba la crasma, ba la tribunal. Dar problema mea e nitel altfel. Sigur, presedintele Basescu se enerveaza cand isi permite un intelectual de talia lui Andrei Plesu sa se distanteze discret si as zice mai elegant decat merita de administratia sa. Mie imi pare rau ca aceasta distantare n-a avut loc la vreme", a continuat Petre.

Aceasta a continuat atacul la adresa sefului statului, adaugand ca el nu s-a sfiit sa faca "rau, acolo unde i se parea Domniei Sale ca nu i se face destul bine".

Romanii si greci isi muta banii la bancile din Bulgaria

Bulgaria nu are nevoie sa elaboreze noi masuri anticriza, pentru ca economia tarii este in crestere, sustine ministrul de Finante al tarii, Simeon Djankov.

"Nu exista niciun risc de crestere a somajului in Bulgaria. Nu exista niciun risc pentru depozite. De fapt, depozitele in bancile din Bulgaria sunt in crestere. Multi straini isi pun banii in bancile noastre, in special oameni din Grecia si Romania, dar nu numai", a declarat Djankov, la Nova TV, conform Novinite.

El a subliniat faptul ca povara fiscala din Bulgaria ramane la cel mai scazut nivel din UE, ceea face din Bulagria un exemplu din punct de vedere al stabilitatii macroeconomice.

"Am reusit sa mentinem situatia sub control, cand altii nu au reusit. Acum trei luni, am fost in Washington si le-am spus despre proiectul nostru, despre Pactul de Stabilitate Financiara. Eu am primit acum o serie de invitatii pentru a reveni acolo si a le spune mai mult", a declarat ministrul Finantelor, referindu-se la propunerea sa, privind crearea unui pact de limitare a deficitului bugetar prin lege, care se asteapta sa fie inclus in Constitutia Bulgariei.

De altfel, unele dintre dispozitiile Pactului lui Djankov au fost deja incluse in legislatia privind bugetul Bulgariei.

"Acest model, un pact pentru stabilitatea financiara, nu este nimic nou. Suntem doar una din tarile in curs - impreuna cu Germania si Finlanda- care au inceput sa-l puna in aplicare. Americanii fac mai rau decat noi in ceea ce priveste politicile fiscale. Ei au cu siguranta nevoie sa invete de la noi", a declarat ministrul Finantelor bulgar.

Lista “neactualizata” a masonilor din România – raport SRI
Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala din Romania, condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizata cu sprijinul direct a criptocomuniştilor romani” si de asemenea ca “Masoneria romana, „fiica zvapaiata” a Kremlinului este o organizatie secreta parapolitica, bine ancorata in toate zonele societatii romanesti, de la administratie si servicii secrete pana la diplomatie si biserica. Prin aderarea la grupurile infractionale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumarati frati masoni au adus atingere sigurantei nationale, facandu-se vinovati de conspirare impotriva statului roman si a interesului national.”

1. ADAMESCU CONSTANTIN, 2. ADRIAN BAICUSI, 3. ADRIAN ANDRONE, 4. ADRIAN DRAGOMIRESCU, 5. ADRIAN MIHAI, 6. ADRIAN RADESCU, 7. ADRIAN PASCU, 8. ADRIAN DAMINESCU, 9. ADRIAN CHITU, 10. ADRIAN MIHAILESCU, 11. ADRIAN SEVERIN, 12. ADRIAN NASTASE, 13. ADNAGI SLAVOLIUB, 14. ALEXANDRU HOMOTESCU (Gr.33), 15. ALEXANDRU DIACONU, 16. ALEXANDRU LAPUSAN, 17. ALEXANDRU BOGDAN, 18. ALEXANDRU VALENTIN TOMESCU, 19. ALEXANDRU DARIE, 20. ALEXANDRU TIBERIU DEKANY, 21. ALEXANDRU PASCU, 22. ALECSANDRU HOCIOTA (Gr.33), 23. ALEXANDRU TOCILESCU, 24. ALEXANDRU POLEUCA, 25. ALEXANDRU PETRE, 26. AUREL STOICA, 27. AUREL CIUMBERICA, 28. AUREL BÂRZAN, 29. AUREL CARAIMAN, 30. AUREL ROGOJAN, 31. AURELIAN MIHALACHE, 32. AL. RACOVICEANU, 33. ANDREI VERNESCU, 34. ALBERTO MATEI, 35. ARISTIDE BUTUNOIU, 36. AMMAR AOUN, 37. ATTILA VERESTOY, 38. BARCAN MISU, 39. B.I. DUCU, 40. BARBU CIOCULESCU (Gr.33), 41. BOGDAN DIMITRIE NICULAE, 42. BOGDAN POPESCU (Gr.33), 43. BOGDAN MIRODOTESCU, 44. BOGDAN MIHAI MANOLACHE (Gr.33), 45. BOGDAN DUMITRACHE (Gr.33), 46. BOCIOC GABRIEL (Gr.33), 47. BUJOR PRELIPCEANU, 48. CATALIN GRIGORESCU, 49. CATALIN HANU, 50. CATALIN M.FLUTUR, 51. CATALIN NEAGU, 52. CATALIN TURLIUC, 53. CATALIN IONESCU ARBORE (Gr.33), 54. CATALIN GARGANCIUC (Gr.33), 55. CONSTANTIN ROCO, 56. CONSTANTIN FLORIN, 57. CONSTANTIN VLADUTU, 58. CONSTANTIN NICOLAESCU, 59. CONSTANTIN IANCU (Gr.33), 60. CONSTANTIN ROMAN TAMADUIANU, 61. CONSTANTIN POPECI, 62. CONSTANTIN LIVIU PANAITE (Gr.33), 63. CONSTANTIN NITA, 64. CORNELIU SIMION, 65. CORNELIU BRISTAN, 66. CORNELIU ZEANA, 67. CORNELIU TABÂRCA, 68. CORNELIU RUSE, 69. CORNEL LACEANU, 70. CORNEL KAMENINSZKI, 71. CORNEL VISU (Gr.33), 72. CRISTIAN BURCI, 73. CRISTIAN DUMITRESCU, 74. CRISTIAN UNTEANU, 75. CRISTIAN CRISAN, 76. CRISTIAN PANCIU (Gr.33), 77. CRISTIAN BECHEANU (Gr.33), 78. CRISTIAN DUDULEANU, 79. CRISTIAN BERILA, 80. CRISTIAN BOUREANU, 81. CRISTIAN GHIBY, 82. CRISTIAN RADAN, 83. COSTIN CUNESTEANU, 84. CLAUDIU IONESCU (Gr.33), 85. COSTICA LAPTES, 86. COLT NICOLAE, 87. CEZAR CALUSCHI, 88. COSMIN ALEXANDRESCU, 89. CODRIN STOICESCU, 90. DAN ANGHELESCU (Gr.33), 91. DAN TANASIE (Gr.33), 92. DAN CRISTESCU(Gr.33), 93. DAN FAGARASEANU, 94. DAN BERINDEI, 95. DAN VARDIE, 96. DAN DOBREANU, 97. DAN STUPARU, 98. DAN NEAGU, 99. DAN MORAR, 100. DAN CIOCHINA, 101. DAN POPESCU, 102. DAN POENARU, 103. DAN GRIGORE, 104. DAN SANTA, 105. DAN GEORGESCU, 106. DAN DELEGEANU, 107. DAN MIRCEA POPESCU, 108. DORIN STANCIU, 109. DORIN BALEANU, 110. DORIN VOINEA, 111. DORIN TIGANUS, 112. DRAGOS CÎRNICI, 113. DRAGOS BÂLTEANU, 114. DRAGOS DRAGOMIRESCU, 115. DRAGOS STANESCU, 116. DEDU NICUSOR VERONEL, 117. DAFIN MURESAN, 118. DENIS DIACONESCU, 119. DANIEL HOTARANU, 120. DINU SARARU (Gr.33), 121. DACIAN PALLADY, 122. DANUT CACIANOV, 123. DANIEL CRISTIAN GHERASIM, 124. DOREL TARMUREANU, 125. DORU TARACILA, 126. DORU SURDUCAN, 127. DANUT PRISECARIU, 128. DOREL GHEORGHIU, 129. DANUT BOGHIU, 130. DANIEL MOLDOVEANU, 131. DUDU STEFAN, 132. DUMITRU RADU, 133. DUMITRU DORIN PRUNARIU (Gr.33), 134. DUMITRU ILIESCU, 135. DUMITRU CRESTIN, 136. DUMITRU BALTA, 137. DUMITRU CIOFLINA, 138. EUGEN GHEORGHE, 139. EUGEN FLORESCU, 140. EUGEN OVIDIU CHIROVICI, 141. EUGEN NEGRUS, 142. EUGEN MIHAIESCU, 143. EUGEN COIFAN, 144. EUGEN PASCAL, 145. EUGEN BRATUCU, 146. EMANUEL FLOREA, 147. EMILIAN M. DOBRESCU, 148. EMANUEL BÂRCA, 149. EMANOIL SAVOIU, 150. EMANUEL BADESCU, 151. EMIL NEDELEA CARAMIZARU, 152. EDUARD TOGOREANU, 153. FLORIN C.VASILE, 154. FLORIN M. GHIULBENCHIAN, 155. FLORIAN PITTIS (Gr.33), 156. FLOREA CHIRIAC, 157. FLORIN STOENESCU, 158. FLORIN SIMION, 159. FLORIAN DIMA, 160. FLORICA DRAJNEANU, 161. FLORENTIN CALAPOD, 162. FLORIN SANDU, 163. FLORIN MIHALACHE, 164. FILIP POPA, 165. FRANCISC AARON, 166. FRANCISC TOBA, 167. GABRIEL HOMOTESCU (Gr.33), 168. GABRIEL TOCU, 169. GABRIEL GIURGIU, 170. GABRIEL OLTEAN, 171. GABRIEL CORIN, 172. GABRIEL COJOCARU, 173. GABRIEL NAGHI, 174. GABRIEL OPREA, 175. GABRIEL G. STANESCU, 176. GHEORGHE FLOREA (Gr.33), 177. GHEORGHE DUDESCU (Gr.33), 178. GHEORGHE NEAGU, 179. GHEORGHE NAGHIU, 180. GHEORGHE RUSU, 181. GHEORGHE STANCIU, 182. GHEORGHE NICULESCU, 183. GHEORGHE GRIGORAS, 184. GHEORGHE TURDA, 185. GHEORGHE CARP, 186. GHEORGHE TINCA, 187. GRIGORE MÂNTESCU (Gr.33), 188. GRIGORE IOAN POPA, 189. GIUSEPPE ROSSI, 190. GHERASE SABIN, 191. GELU KELMER, 192. GELU VOICAN VOICULESCU, 193. GEORGE CRISTIAN MAIOR, 194. GEORGE MIRCEA BOTESCU, 195. GILERU MIRCEA, 196. GAVRIL IOSIF CHIUZBAIAN, 197. GEORGE PREDA, 198. GEORGE POPA, 199. HORIA GLIGOR, 200. HORIA FURTUNA, 201. HORIA PINTEA, 202. HELIOS MELENCU, 203. ION BIRIS, 204. ION BAZGAN (Gr.33), 205. ION SANDRU, 206. ION TURLACU, 207. ION VULPE, 208. ION BORDEIANU, 209. ION DEACONESCU, 210. ION STAN, 211. ION ILIESCU, 212. IOAN GÎLCA, 213. IOAN TALPES, 214. IOAN RUS, 215. IOAN CODRUT SERES, 216. IOAN G.PUIU IORDACHESCU, 217. IOAN GRIGORE POPA, 218. IOAN GIURESCU, 219. IOAN OPRISAN, 220. IOAN MÂNZATU IOAN SBÂRCIU, 221. IOAN DAVID, 222. IONICA MARIN, 223. IULIAN BIANU, 224. IONEL MARCU (Gr.33), 225. IONUT DOGARU, 226. IONEL DUMITRU (Gr.33), 227. IONEL UDRESCU, 228. IONEL BARA, 229. IONEL CRACIUN, 230. IULIAN MOISESCU, 231. IULIAN CORBU, 232. IOSIF CONSTANTIN DRAGAN, 233. IRINEL POPESCU (Gr.33), 234. ILIE SÂRBU, 235. LAURENTIU GANEA, 236. LAURENTIU C. BOHÎLTEA, 237. LAURENTIU MIRCEA POPESCU, 238. LIVIU ADRIAN MANTA(Gr.33), 239. LIVIU PREJA, 240. LIVIU TOADER, 241. LIVIU PATRU, 242. LAZAR POPESCU, 243. LEON ZAGREANU, 244. LUCIAN PAHONTU, 245. MANOLE IOSIPER (Gr.33), 246. MANOLE FLORIN GABRIEL, 247. MARIAN STEFAN (Gr.33), 248. MARIAN MIHAILA, 249. MARIAN NASTY VLADOIU, 250. MARIAN DRAGUSIN, 251. MARIAN COVLEA, 252. MARIAN SLAV, 253. MARCEL H.SERBAN, 254. MARCEL MIHOC, 255. MARCEL IVAN, 256. MATEI GASPAR, 257. MARIUS VELICU, 258. MATEI VINTILA, 259. MARIUS MACOVEI, 260. MIRON DORIN, 261. MORA AKOS, 262. MUGUR CARACAS, 263. MUGUR ISARESCU, 264. MIHAI DRAGOS MARINCIU, 265. MIHAI PRISECARIU, 266. MIHAI SÂRBU, 267. MIHAI STOENESCU, 268. MIHAI PELIN, 269. MIHAI COCULESCU, 270. MIHAI DOGARU, 271. MIHAI NANE, 272. MIHAI ILIESCU, 273. MIHAI J. BUGARU, 274. MIHAI STAN, 275. MIHAI NICOLAICIUC, 276. MIHAI TANASESCU, 277. MIHAIL POPESCU, 278. MIRCEA CIOCIAN, 279. MIHAIL MONTANU, 280. MIRCEA CHELARU, 281. MIRCEA PASCU, 282. MIRCEA MOCANU (Gr.33), 283. MIRCEA A.BIRT (Gr.33), 284. MIRCEA BOBORA, 285. MIRCEA VAIDAVOIEVOD (Gr.33), 286. MIRCEA PERPELEA, 287. MIRCEA O.CONSTANTINESCU, 288. NARCIS ZARNESCU (Gr.33), 289. NEGRU ADRIAN, 290. NICU POP, 291. NICU VALEANU, 292. NICOLAE CRISTESCU, 293. NICOLAE BOTICA – RADULESCU, 294. NICOLAE JIDOVU, 295. NICOLAE CERNAIANU (Gr.33), 296. NICOLAE GLIGOR, 297. NICOLAE BATANOIU, 298. NICOLAE ANGHEL, 299. NICOLAE SPIROIU, 300. NICOLAE ALEXANDRU, 301. OCTAVIAN PALER, 302. OCTAVIAN CRETU, 303. OCTAVIAN POP, 304. OCTAVIAN TOCU, 305. OCTAVIAN APAHIDEANU, 306. OLIMPIAN UNGHEREA (Gr.33), 307. OVIDIU GABRIEL GALES, 308. OVIDIU MARIAN, 309. OVIDIU PETRU POPESCU, 310. OVIDIU DAIANU, 311. OVIDIU TENDER, 312. OVIDIU BAJENARU, 313. OVIDIU SOARE, 314. PAVEL ANGHELESCU, 315. PAVEL ABRAHAM (Gr.33), 316. PAUL POP, 317. PAUL ADRIAN ILIES, 318. PETRU CALISTRU, 319. PETRE MIHUT, 320. PETRE ROMAN, 321. PALLADI DACIAN SALVATOR, 322. PIERRE JOSEPH DE HILLERIN (Gr.33), 323. RADU G.SERAFIM, 324. RADU BALANESCU, 325. RADU BALANEAN, 326. RADU COMANESCU, 327. RADU MIHAILOV, 328. RADU BOROIANU (Gr.33), 329. RADU ILIESCU, 330. RADU GEORGESCU, 331. RAZVAN PURDILA, 332. RAZVAN SOCOLOV, 333. RAZVAN TEODORESCU, 334. ROMEO VÎLCU, 335. ROMEO AVRAM, 336. ROMEO MARINOF, 337. REMUS OPRIS, 338. REMUS CAPOTA, 339. ROBERTO CONSTANTINESCUU, 340. SORIN MOISESCU, 341. SORIN IONESCU, 342. SORIN TESU, 343. SORIN OVIDIU BALAN, 344. SORIN UNGUREANU, 345. SORIN SÎRBU, 346. SORIN CALAFUS, 347. SORIN NAGHIU, 348. SORIN A.ROBU, 349. SORIN SIMION, 350. SORIN GRIGORESCU (Gr.33), 351. SORIN CRIVAT, 352. SORIN NICULA, 353. SANDU MARIAN, 354. SANDU POPESCU, 355. SANDU GABRIEL, 356. SERGIU IONESCU, 357. SERGIU PROTOPOPESCU, 358. SERGIU CONSTANTIN, 359. SILVIU MANGHIUREA, 360. SILVIU DOPAN (Gr.33), 361. SILVIU MARIUS STEFAN (Gr.33), 362. STEFAN IONESCU, 363. STEFAN S.SOBOTKA, 364. STEFAN MÎSU, 365. STEFAN UZUNOV, 366. STEFAN MURESAN, 367. STEFAN ENE, 368. STEFAN TOPOR, 369. STEFAN MITROI, 370. SERBAN MIHAILESCU, 371. SERBAN STANESCU, 372. SERBAN GAVRILESCU, 373. TRAIAN CARAMANIAN, 374. TRAIAN PETRESCU, 375. TIBERIU POPESCU, 376. TIBERIU BOITAN, 377. TEODOR ROBU, 378. TOMA ZAHARIA, 379. VASILE SAVOIU (Gr.33), 380. VASILE TALOS, 381. VASILE TOADER, 382. VASILE IANCU, 383. VASILE MIHALCEA, 384. VASILESCU GHE. TEODOR, 385. VALENTIN CREATA, 386. VALENTIN NASTASE, 387. VALENTIN TALAPANESCU, 388. VLADIMIR BOTNARIUC, 389. VASILE BUTULESCU, 390. VLAD SAVCIUC, 391. VRÎNCEANU DECEBAL, 392. VOLOSCIUC DUMITRU, 393. VALERIU ARBORE (Gr.33), 394. VIRGIL MURESAN, 395. VIRGIL STOENESCU (Gr.33), 396. VIRGIL S. NITULESCU (Gr.33), 397. VIRGIL OPREA, 398. VIRGILIU NICOLESCU, 399. VIRGIL ARDELEAN, 400. VICTOR MARCU, 401. VICTOR RADESCU, 402. VICTOR RACHITA (Gr.33), 403. VIOREL STELIAN POPA, 404. VIOREL COSMA, 405. VIOREL RUS, 406. VIOREL HREBENCIUC, 407. VISARION MARINESCU, 408. ZMEU VECESLAV

Lista celor mai importanti “venerabili” din Bucuresti cu tot cu Lojele de care apartin si afacerile sau functiile lor in institutii publice – asa-numita “Lista a lui Roncea” icon smile Lista masonilor din Romania

1. Alexandru Dăescu (Loja Concordia) – director în cadrul Institutului Ana Aslan
2. Pierre de Hillerin (Loja Delta Dunării) – director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport
3. Vlademir Georgescu (Loja Nicolae Bălcescu) – profesor universitar
4. Nicu Alifantis (Loja Nomine Mircea Sion) – artist
5. Mihai Oancea (Loja Ieroboam) – afaceri imobiliare
6. Bogdan Pârvanu (Loja Bucureşti) – arhitect şef al Primăriei sector 2 Bucureşti
7. Adrian Bălan (Loja Meşterul Manole) – afaceri imobiliare
8. Andrei Toma (Loja România Unită – preşedinte de regiune la Asociaţia Naţională a Cluburilor Lions
9. Ştefan Chiocinaru (Loja I.C. Brătianu) – profesor de ştiinţe politice, jurnalist, doctor în drept internaţional
10. Mircea Neacşa (Loja Carol Davila) – director în cadrul Televiziunii Române
11. Victor Teodor Iovici (Loja Scara lui Iavov) – viceprimar al Municipiului Bucureşti, membru în conducerea PRM
12. Bogdan-Dimitrie Niculae (Loja Cavalerii Sf. Raphael) – medic specialist dermatolog, preşedinte Asociaţia Română Anti-Aging Lasermed
13. Cornel Hagiescu (Loja Echerul de Aur) – manager casa de producţie IMAGINA
14. Mircea Perpelea (Loja William Preston) – director în cadrul Băncii Naţionale a României, fost prefect al judeţului Vâlcea
15. Octavian-Mircea Grozea (Loja Romana) – om de afaceri, MTG MANAGEMENT SOLUTIONS, PRICE JOY şi LCT OPTICAL COMMUNICATION
16. Liviu Poenaru (Loja Lumina) – avocat
17. Ionel-Cristinel I. Deaconescu (Loja Etica) – consilier PDL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, om de afaceri
18. Adrian Dimitriu (Loja Memphis) – om de afaceri, RCS INTERNATIONAL FORWARDING
19. Nicolae Efimov (Loja Gheorghe Comănescu) – director Spitalul CFR 2, doctor în ştiinţe medicale (ortopedie)
20. Florin Stoenescu (Loja Calea Inimii) – secretarul Comisiei de Istorie a Centrului Academic de Studii Hermeneutice
21. Dinu Albu (Loja Albert Pike) – medic primar obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic Panait Sârbu
22. Cristian Piedone Popescu (Loja Lumină şi Adevăr) – primar al sectorului 4 Bucureşti
23. Dan Dumitru (Loja Templul Umanităţii) – reprezentant al firmei americane ENRON în Romania, fost ofiţer SIE, fost şef al Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova din Guvernul României
24. Leonard Lucian Bădică (Loja Lux et Veritas) – om de afaceri, BIP TELECOM, fost ofiţer M.Ap.N.
25. Liviu Ionescu (Loja Excelsior) – om de afaceri, Creativit Biz şi imobiliare
26. Aurel Teodorescu (Loja Solomon) – director al Direcţiei Migraţie din Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (detaşat din funcţia de consilier în cadrul M.A.I. în subordinea secretarului de stat pe Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene), soţul Danielei Nicoleta Andreescu (Secretar General al Guvernului), fost ofiţer de securitate înainte de 1989, fost director de departament în Primăria Municipiului Bucureşti (demis urmare unui scandal cu spaţii comerciale), fost comisar în Garda Financiară (demis urmare unui dosar penal de contrabandă cu cetăţeni arabi), fost director adjunct la Direcţia de Supraveghere şi Control Financiar din Direcţia Generală a Vămilor (demis urmare faptului că a fost cercetat penal în dosare cu Omar Hayssam şi implicării ca cercetat penal în Dosarul Ţigareta II), fost director al Direcţiei de Audit din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (demis în 2003 şi anchetat de Parchetul Naţional Anticorupţie împreună cu Preşedintele CNAS Eugen Ţurlea), fost director adjunct şi director al Oficiului pentru Migraţia Forţei de Munca în perioada 2003 – 2006 (implicat în scandalul contractelor de muncă cu străinătatea şi în cel al adeverinţelor medicale de la CARITAS), fost membru PD (a demisionat urmare faptului că CNSAS a emis decizie de fost ofiţer de securitate)
27. Jenică Poenaru (Loja Demnitate şi Frăţie) – om de afaceri, Atlas Airlines şi preşedinte al Confederaţiei Patronatului Român, fost director al Aeroportului Băneasa în 1989, fost director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române
28. Constantin Mincu (Loja Luceafărul Libertăţii) – avocat
29. Narcis Copcă (Loja Novus Ordo) – Managerul Spitalului “Sf. Maria” din Bucureşti, prof. univ. dr. în ştiinţe medicale
30. Constantin Onişor (Loja Grifin) – general de brigadă (în rezervă), fost comandant al Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Tancuri „Mihai Viteazu”, fost comandant al Garnizoanei Piteşti (destituit urmare unui scandal de hărţuire sexuală)
31. Marius Chervase (Loja Logos) – ofiţer de poliţie, conf.univ.dr. la Academia de Poliţie, vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Departamentul Academia de Poliţie
32. Corvin Nedelcu (Loja Izvorul Înţelepciunii) – secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, fost ofiţer M.Ap.N., fost ofiţer S.P.P., fost jurist al UPETROM Ploieşti (utilaj petrolier – fost 1 MAI Ploieşti), fost vicepreşedinte al ROVIT S.A. Valea Călugărească (vinuri), fost consilier şi secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale
33. Mihnea Paul Popescu (Loja Iris) – om de afaceri, preşedinte CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
34. Marc Huot (Loja Memento Mori) – preşedinte Wirquin Romania (parte a holdingului Wirquin Plastiques din Franţa care a cumpărat Urbis Sanitare)
35. Ioan Grigore Popa (Loja Enoch) – consilier PDL la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fost viceprimar al Municipiului Bucureşti, fost director al O.P.S.P.I., fost proprietar al Rasco Traffic (vândut grupului UTI, actual UTI Rasco, firmă care gestionează semaforizarea Capitalei)
36. Mihai Butucaru (Loja Morphosis) – Arhitect, Preşedintele Fedraţiei Române de Yachting
37. Dacian Cerneştean (Loja Heliopolis) – om de afaceri, societatea de brokeraj în asigurări Eos Risq Romania
38. Enache Jiru (Loja Adrian Dohotaru) – om de afaceri, membru în Consiliul de Administraţie la CEC, fost secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, fost preşedinte al CEC, fost preşedinte al MKB Romexttera Fond de Pensii, fost preşedinte al comisiei de selecţie a administratorului pentru Fondul Proprietatea
39. Dumitru-Stoica Şeicaru (Loja Edmond Nicolau) – om de afaceri, Constyle Company
40. Şerban Savu (Loja Lumina Lex) – artist
41. Adrian Oghină (Loja Costin Mihăescu) – om de afaceri imobiliare, fost viceprimar al Primăriei sector 1 Bucureşti, membru PNL
42. Ion Pârgaru (Loja Nat Granstein) – om de afaceri, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industie, fost deputat PDSR, fost director general în Ministerul Economiei, actual membru PNL Gorj
43. Dan Medeanu (Loja Atlantida) – scriitor şi ziarist
44. Ionel Dumitru (Loja Hermes Trimegistus) – om de afaceri (papetărie şi birotică), Dumitru Business House
45. Ion Biriş (Loja Noua Românie) – om de afaceri, Clubul Office
46. Daniel Goşea (Loja Philadelphia) – director în Ministerul Afacerilor Externe
47. Viorel Ţigănescu (Loja Cezar Bolliac) – profesor, fost inspector adjunct al Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti
48. Dan Docan (Loja Legenda lui Hiram) – om de afaceri, cafeneaua Otro Cafe, agenţie plasare dansatoare şi femei pentru escort în străinătate printr-o firmă din Braşov împreună cu un patron de hotel local, fost informator al Securităţii, fost director general Imprimeria Naţională, fost secretar la Primăria Sector 3 şi la Primaria Sector 5 din Bucureşti, fost judecător
49. Herve Madramany (Les 3 Lys) – om de afaceri, arbitru internaţional de tenis
50. Petre Terzi (Loja Academica) – profesor universitar
51. Stelian-Alexandru Panescu (Loja Benjamin Franklin) – om de afaceri, Smart Sigma
52. Daniel Mihail Tudor (Loja Luca Pacioli) – Director Executiv Adjunct pentru Activitatea de Inspecţie Fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiul Bucureşti
53. Alexandru Vitălaru (Loja Constantin Mavrocordat) – medic veterinar, profesor Facultatea de Medicină Veterinară
54. Ion-Bogdan Teodor Georgescu (Loja Cantacuzino) – doctor în ştiinţe medicale, şef disciplină la Facultatea Titu Maiorescu, medic primar stomatolog
55. Dan Brebeanu (Loja Sothis) – om de afaceri, Ghmc-Mineral Grup
56. Eugen Matzota (Loja Lanţul Masonic) – om de afaceri, MATZOTA Group
57. Mihai Neicu (Loja Veritas) – om de afaceri, Nei Guard, membru PDL, membru în Consiliile de Administraţie la RATB şi REBU
58. Constantin Dinulescu (Loja Magistri Lapidum) – artist
59. Adrian Petre Pascu (Loja Osiris) – om de afaceri, Geotop 2001 (implicată în scandalul cu cadastrarea judeţului Constanţa, legat de Miron Mitrea şi Nicuşor Constantinescu)
60. Nicuşor Dedu (Loja Ulpia Traina) – om de afaceri, Deltarom (implicată în scandalul incineratorului de la Bod, Braşov)
61. Mihail Vicenţiu Ivan (Loja Noua Europă) – profesor universitar
62. Florian Pinţă (Loja Giuseppe Garibaldi) – general-locotenet în rezervă, fost şef de stat major al Armatei 1 (1998-2000), fost şef al Corpului 1 Armată Teritorial – noua denumire a Armatei 1 (2000-2001), fost comandant al Brigăzii 282 Mecanizate (2001-2003), fost director al Statului Major al Forţelor Terestre (2003-2004) şi locţiitor al şefului Statului Major General (2004-2006), fost comandant al Comandamentului 2 Operaţional Întrunit “Mareşal Alexandru Averescu” (fosta Armată a II-a), dislocată în Buzău (2006 – 2008)
63. Eugen Gheorghe (Loja Călugăreni) – fost director în Direcţia Generală a Vămilor, consilier PDL la Consiliul Local Sector 6
64. Virgil Nadolu (Loja Agora) – vicepreşedinte Uniunea Practicienilor de Protecţia Mediului din România
65. Alberto Matei (Loja Tatra) – om de afaceri, A&E Audit Financial Consulting
66. Dinu Săraru (Loja Luceafărul) – romancier, publicist şi dramaturg, fost redactor la “Radiodifuziunea Română”, fost secretar general de redacţie la Revista Secolul 20, fost jurnalist, la ziarul “Scânteia Tineretului”, fost secretar general de redacţie la revista Luceafărul, fost şef al “Publicaţiilor Televiziunii Române”, fost redactor-şef adjunct si apoi redactor şef al “Redacţiei Culturale a TVR”, fost director al “Teatrului Mic” şi “Teatrului foarte Mic” anii (1977-1990), fost director al “Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (2001 – 2004)
67. Vasile Condoiu (Loja Anderson 1723) – şef birou la Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, fost director interimar al Oficiului
68. Mihai George Staicu (Loja Opera Magna) – om de afaceri, LUNA COMMUNICATIONS
69. Aurel Curdov (Loja Cavalerii Sf. Andrei) – secretarul general al sindicatului de la Tarom
70. Dan Anghel (Loja Constantin Bărbulescu) – bioterapeut
71. Ioan Lixandru (Loja Cavalerii României) – vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, fost director general al Tarom
72. Relu Leonid Manguta (Loja Tracia) – om de afaceri, Maneuro
73. Gabriel Mihalache (Loja Lâna de Aur) – director al Sucursalei de Transport Bucureştii Noi a Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”
74. Andrei Sluşărencu (Loja Hiram) – om de afaceri, ROBINSON TURISM
75. Cornel Purcărea (Loja Constantin Brâncuşi) – om de afaceri cereale, fost director executiv al societăţii Romagro, fost ofiţer M.Ap.N.
76. Gabriel Giurgiu (Loja Sf. Ioan) – jurnalist
77. Gheorghe Gogescu (Loja Les Sages d’Heliopolis) – artist decorator
78. Raymond Marin (Loja Millenium) – vicepreşedinte Vodafone
79. Emil Săndulescu (Loja Toleranţă şi Fraternitate – fizician, membru al Academiei Române, fost deputat PNŢCD
80. Lucian Diaconescu (Loja Columna) – medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti
81. Eduard Matei (Loja Gaudeamus) – om de afaceri, fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
82. Mircea Gheordunescu (Loja Server Frenţiu) – fizician, fost adjunct al directorului Serviciului Român de Informaşii (1997-2001), fost consul general al României la Milano (2002-2007)
83. Gheorghe Vâlceanu (Loja Humanitas) – avocat
84. Florin Ghiulbenghian (Loja Sfinx) – om de afaceri, casele de schimb valutar şi consignaţiile Edmond, revoluţionar
85. Paul Popovici (Loja Titu Maiorescu) – profesor universitar
86. Valentin Lolea (Loja Dreptate şi Frăţie) – om de afaceri, Loreto Exim (Tatra Romania)
87. Nicu Rădulescu (Steaua Polară) – om de afaceri turism, preşedinte la Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România
88. Mircea Vasile Popescu (Loja România Modernă) – vicepreşdinte Curtea de Conturi
89. Traian Popescu (Loja Demnitatea Românească) – om de afaceri, ARBOmedia
90. Nicolae Rădulescu-Botică (Loja Egalitatea) – avocat
91. Daniel Gruia (Loja Steaua României) – Director General Adjunct al Direcţiei Generale de Tehnologia Informaţiei din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
92. Adrian Panaghianu (Loja Lumina Masonică) – director Apa Nova
93. Doru Dragomir (Loja Fiii României) – om de afaceri, Innerlook
94. Constantin Berevoianu (Loja Prometeu) – director Apa Nova
95. Mircea Chelaru (Zamolxis) – general de corp de armată cu patru stele în rezervă, fost Şef al Marelui Stat Major, fost comandat al Corpului 10 Armată “Ştefan cel Mare” din Iaşi, fost preşedinte ale PUNR, fost vicepreşedinte al Partidului Conservator
96. Mugurel Dragoş Jianu (Loja Horus) – avocat
97. Mustafa Oral (Loja Isik) – om de afaceri în domeniul consultanţă, acuzat în dosarul spionilor economici (Stamen Stancev, Vadim Benyatov)
98. Iuliu Stocklosa (Loja C.A. Rosetti) – om de afaceri, East Electric
99. Cristian Turculeasa (Loja Cavalerii Templului) – om de afaceri, ALCRIS TRANSCOMEXIM
100. Victor Racolţa (Loja Balcani) – om de afaceri, ENEAS
101. Adrian Motomancea (Loja Kogaion) – profesor universitar
102. Ştefan Blaj (Loja Hermes) – general de brigadă medic, şef de secţie la Spitalul Militar Central, conferenţiar universitar doctor la UMF “Carol Davila” din Bucureşti, specialitatea boli interne şi gastroenterologie
103. Marian Nasty Vlădoiu (Loja Tăcerea) – avocat, preşedintele Camerei de Comerţ România – Israel, preşedinte Asociaţia Română de Luptă Antiterorism; s-a lansat în masonerie ca ginere al lui Dorin Voinea, fost Pro-Mare Maestru al MLNR în perioada Bebe Comănescu; după ce Dorin Voinea a pierdut funcţia, a divorţat deşi avea 2 copii gemeni; în prezent Dorin Voinea este membru al Tribunalului Masonic;
104. Ion Smeeianu (Loja I.G. Duca) – om de afaceri IT&C şi telecom, fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii

Parvenita din surse icon smile Lista masonilor din Romania

Sursa: Victor Roncea

Articol din Evenimentul Zilei – “Arhitectii”, in toate institutiile

SANATATE: In ciuda secretomaniei care insoteste activitatea masonilor, exista informatii certe ca acestia sint puternic reprezentati si la virful sistemului sanitar. Numai in Senatul Universitatii de Medicina, se zice, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta.

Printre acestia, putem sa-i enumeram pe Eugen Pascal Ciofu, Ovidiu Bajenaru, Petru Calistru, Leon Zagreanu, Eugen Bratucu (director la Caritas), Sorin Simion (director al Spitalului Colentina), Mihai Coculescu, Laurentiu Mircea Popescu (zis “don Lorenzo”, senator PSD si rector). In rindul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33). Si tot medic-mason este si doctorul Alexandru Ciocilteu.

Mason renumit (din tagma medicilor) este si Constantin Balaceanu-Stolnici (presedintele Jokey Clubului Roman). Chiar si de-a dreapta premierului Nastase avem un medic mason de rang inalt: doctorul-consilier Dan Georgescu, fost secretar de stat in “guvernul Dascalescu” si fost membru a CC al PCR.

DIPLOMATIE: In acest domeniu care presupune contacte internationale, masonii au avut intotdeauna o reprezentare puternica. Consilieri, consuli, atasati de toate felurile, secretari de stat… S-a ajuns chiar pina la nivel de ministri de externe.

Cel mai renumit mason dintre diplomatii actuali este celebrul astronaut Dumitru Prunariu, ambasadorul Romaniei la Moscova. Conform revistei “Forum masonic”, Prunariu este “Cavaler Templier, grad pe care l-a dobindit in Florida, SUA”. Primul (si pina acum singurul) roman care a zburat in spatiu “detine functia de Grand King in Marele Capitul de Masoni ai Arcului Regal din Romania”, avind “gradul 32 in Ritul Scotian” si fiind “Maestru Venerabil al Respectabilei Loji “Roza Vinturilor” din Orientul Bucuresti”.

“GRADATII”: Pentru ca, prin “constitutia Masonica”, se inchina Marelui Arhitect, masonii isi mai spun, intre ei sau in diverse mesaje secrete, “arhitectii”. Printre “arhitectii” din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale se numara:

- generalul Virgil Ardelean (Quattuor Coronati), seful Directiei de Informatii si protectie Informativa (fosta UM 0962, fosta “Doi si”un sfert”);
- Colonelul Olimpian Ungherea (Quattuor Coronati), redactor la revista “Pentru Patrie”, fost consilier al PDSR si autor al celebrei carti “Clubul Cocosatilor” (o parabola despre masonii din PDSR/PSD care au condus si conduc, din umbra, Romania, carte care l-a deranjat foarte tare pe Adrian Nastase);
- generalul Gheorghe Carp (fost consilier al lui Ion Iliescu, sef de directie in MAI).
Cel mai renumit cadru militar activ si totodata mason, pare a fi generalul Mihail Popescu, seful Statului Major General si, practic, seful armatei romane.

Insusi unul dintre “arhitectii sefi” ai al Masoneriei romane, maiorul Viorel Danacu, provine de la “Interne”. Aceeasi “pepiniera” l-a dat Masoneriei pe colonelul Florentin Calapod (fost sef la UM “Doi sÔun sfert”), la inmormintarea caruia se zice ca au fost mai multi masoni decit cruci si gropi in cimitir.

SERVICII SECRETE: La SRI ii intilnim ca masoni pe urmatorii generali (fosti securisti): Ovidiu Soare (seful diviziei de aparare a Constitutiei), Victor Marcu, Aurel Rogojan (toti trei fosti ofiteri de securitate, cu functii-cheie in DSS, inainte de ‚89) si Vasile Iancu (fost sef de contrainformatii in spionajul lui Ceausescu, fost numarul doi in SRI-ul lui Timofte). Chiar si despre generalul Radu Timofte, directorul SRI, care pina mai ieri infiera masoneria, se spune ca ar fi fost recent initiat in Loja condusa de Stefan Misu (inregimentat in PUR-ul lui Dan Voiculescu, unde raspunde de Departamentul pentru Integrare Europeana).

AFACERI: In rindul oamenilor de afaceri si al bancherilor exista “batalioane” de masoni. Citiva dintre ei detin functii sau au legaturi speciale la Presedintia Romaniei sau la Guvern. Printre acestia: Ovidiu Tender, Sorin Tesu, Alexandru Bittner, care se simt ca acasa la Palatele Cotroceni si Victoria.

Petre Roman a intervenit pentru “masonizarea” lui Voican Voiculescu . “Evenimentul zilei” este in posesia unui document ultra-secret din 1990. Acesta, este adresat de “fratele” Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ambasadorului Romaniei la Cairo, Ion Angelescu.

“Sinteti autorizat ca imediat dupa primirea la presedintele Mohamed Hosni Mubarak, sa-l asitati la ceremonia afilierii in loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, in Loja swedenborgiana de rit scotian, rectificat si acceptat, in care ati primit Lumina”, ii “ordona” Petre Roman subordonatului sau de la Cairo.

In acest mesaj cifrat, “Atherasata nakej” este un termen mason si se refera la Gelu Voican Voiculescu.
Desi documentul a aparut o data in presa anilor ‚90, nici Petre Roman si nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenenta lor la Loja Memphis-Mistraim.

Hrebenciuc, Talpes, Babiuc, Halaicu…

Din Masonerie ar face parte si urmatorii:

Viorel Hrebenciuc (deputat, “eminenta cenusie” a PSD);

Ioan Talpes (vicepremier, numarul doi la Palatul Victoria, fost numarul doi la Cotroceni);

ministrii Razvan Teodorescu, Gabriel Oprea si Eugen Bejenariu.

In ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic ca ar fi mason al unei Loji din Germania, altii ca ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, “botezul” lui in ale Masoneriei, daca a fost facut, nu a avut loc in Romania, ci in afara tarii.

Intr-o situatie similara se afla si cel dintii prim-ministru postdecembrist (si fost ministru de externe), Petre Roman: daca este mason (nr. – in Loja franceza Memphis-Misraim), tot “afara” a fost facut. Si tot peste hotare (se pare, in SUA) a fost uns mason si Mircea Geoana.
Tot din sera acelorasi ministri de externe l-am identificat ca mason si pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu “lista” cu ofiteri acoperiti din politica si presa).

Dintre fostii oameni politici din prima linie, ii putem aminti pe:

Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justitiei); Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apararea, Justitia si Internele), acum “mason in adormire”; Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei);
Dintre artisti ii amintim pe: naistul Gheorghe Zamfir, actorul Tudor Gheorghe .

THE ROMANIAN ASSOCIATION FOR THE CLUB OF ROME(ARCOR)

Lista cu membrii romani cu drepturi depline sau asociati Clubului de la Roma/ The Romanian Association for the Club of Rome

President
Mugur Isarescu

Vice Presidents
Mircea Malitza
Virgiliu N. Constantinescu
Nicolae Danila
Petru Rares
Teodor Melescanu
Sergiu Celac
Secretary General
Calin Georgescu

Executive Director
Mugur Tolici

Members
ALBU LUCIAN-LIVIU,
ALEXANDRESCU VALENTIN
ANDREESCU BOGDAN
ANDRONESCU ECATERINA
ANTON ANTON
BARBU DANIEL
BIRZEA CEZAR
BOSTINA CONSTANTIN
BULIGA GHEORGHE
BUZATU RAZVAN
CELAC SERGIU
CHEBELEU TRAIAN
CODITA CORNEL
COLCEAG FLORIAN
CONSTANTINESCU EMIL
CONSTANTINESCU VIRGILIU
COSEA MIRCEA
CRETU OCTAVIAN
DAIANU DANIEL
DANILA NICOLAE
DIJMARESCU EUGEN
ECOBESCU NICOLAE
ENE ALEXANDRU
FRANC VALERIU
GEORGESCU CALIN
GHEORGHIU IOAN DAN
GHETEA RADU GRATIAN
GIURESCU DINU
GOMOIU TRAIAN
GRUMAZ ALEXANDRU
HAIDUC IONEL
HERA CRISTIAN
HUREZEANU EMIL
ILIESCU ION
IOSIFESCU MARIUS
ISARESCU MUGUR
LAZEA VALENTIN
LECA AURELIU
MALITA MIRCEA
MARCUS SOLOM0N
MARGA ANDREI
MELESCANU TEODOR
MELESCANU RADU
MICU NICOLAE
MIHAESCU ANA MARIA
MIHAILESCU ION
MIRCEA VIRGINIA
MIRONOV ALEXANDRU
MOLDOVAN ROXANA
MORARIU OCTAVIAN
NEGRITOIU MISU
NEGUT SILVIU
NICULESCU ALEXANDRU
NICULESCU GABRIEL
PAMBUCCIAN VARUJAN
PANIN NICOLAE
PASCU IOAN MIRCEA
PAUNA CATALIN
POP NAPOLEON
POPA CRISTIAN
POPESCU DAN DUMITRU
PRICOPIE REMUS
PURICA IONUT
RADUT RADU CRISTIAN
RARES PETRU
ROMAN PETRE
RUS IOAN
SADLAK JAN
SALA MARIUS
SANDI ANA-MARIA
SECARES VASILE
SERBANESCU ILIE
STOENESCU VIRGIL
TEODORESCU GELU
TIRIAC ION
TOLICI MUGUR
TUDOR GABRIELA
VADINEANU ANGHELUTA
VASILESCU ADRIAN
VOICULESCU DAN

INSTITUTUL DE PROIECTE PENTRU INOVATIE SI DEZVOLTARE (IPID)

Unul dintre puii Clubului de la Roma in Romania este Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), infiintat in anul 2006 ca organizatie non-profit.

Membrii IPID:

Ecaterina Andronescu
Chimist, rector al Universitatii Politehnice Bucuresti (2004 -), ministru al Educatiei si Cercetarii (2001-2003), deputat in Parlamentul Romaniei (1996 -), Ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (2008 -).

Sergiu Celac
Diplomat, ministru de externe (1989-1990), ambasador in Marea Britanie si Irlanda (1990 -1996), vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, senior adviser la Centrul National pentru Dezvoltare Durabila

Virgiliu N. Constantinescu (fost presedinte IPID, 2006) [In memoriam]
Doctor in inginerie aerospatiala, presedinte al Academiei Romane (1994 -1997), presedinte al Agentiei Spatiale Romane, ambasador al Romaniei in Belgia (1997-2003). A decedat in ianuarie 2009.

Daniel Daianu (fost presedinte IPID, 2007)
Economist, ministru al finantelor (1997-1998), profesor universitar la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane, deputat in Parlamentul European (2007 – 2009).

Vasile Ghetau
Sociolog, specialist in demografie, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, expert la Centrul Demografic ONU-CEDOR (1974-1984).

Ionel Haiduc (presedinte IPID in exercitiu, 2009)
Chimist, presedinte al Academiei Romane (2006 – ), profesor universitar la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, rector al acestei universitati (1990 -1993).

Marius Iosifescu
Matematician, membru titular al Academiei Romane, director al Institutului de Statistica Matematica si Matematica Aplicata “Gh. Mihoc – Caius Iacob”, membru al Societatii Americane de Matematica.

Mircea Malita
Matematician si diplomat, membru titular al Academiei Romane, ministru al invatamantului (1970-1972), ambasador in Elvetia (1980-1982) si in Statele Unite (1982-1985).

Petru Rares
Economist, director general al Institutului Bancar Roman, consilier pentru Romania al Bancii Nationale a Greciei; a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comertului, Agentia Romana pentru Promovarea Investitiilor Straine.

Serban Sturdza
Arhitect, specializat in renovare si urbanism, fost cadru didactic la Facultatea de Arhitectura din Timisoara, presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Florin Constantiniu
Istoric, specialist in istoria Romaniei, membru titular al Academiei Romane, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

Calin Georgescu (director executiv IPID)
Doctor in pedologie, director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. A coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.

Victor Giurgiu
Inginer silvic, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Romane, presedintele sectiei de silvicultura a Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

Cristian Hera (fost presedinte IPID, 2008)
Inginer agrochimist, doctor docent in stiinte, membru titular al Academiei Romane, presedinte al Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

Mugur Isarescu
Economist, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, prim ministru al Romaniei (1999 – 2000), presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, membru titular al Academiei Romane.

Dan Puric
Actor si regizor la Teatrul National “Ioan Luca Caragiale”, spectacole de teatru, pantomima, film, turnee artistice pe toate continentele, autor al volumelor “Cine suntem” (2008) si “Omul frumos”(2009).

Veronica Savanciuc
Economist, presedinte si CEO al agentiei de publicitate Lowe&Partner Romania.

Gheorghe Stefan
Doctor in electronica, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Ingineria Informatiei, membru al New York Academy of Sciences.

INSTITUTUL ASPEN ROMANIA

Organizatia paramasonica Skull&Bones din care face parte familia prezidentiala Bush, fondata in SUA in 1950. Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2009. O astfel de organizatie isi propune in principiu sa cultive generatii de lideri politici pe care apoi sa-i controleze, adica “sa dezvolte lidearship-ul iluminat”, potrivit site-ului propriu.

Presedinte
Mircea Geoana, fost presedinte PSD, ex-Ministru de Externe, membru Aspen de pe vremea cand era ambasador in SUA

Potrivit site-ului Aspen, din organizatie fac parte: Stefano Albarosa, CEO CEFIN, Gheorghe Barba, director pentru Europa de Est al Wallbridge Group, Andres Baudia, CEO VEOLIA Romania, Mateo Codazzi, ENEL Romania, Michael Cole, Smithfield Foods SUA, Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului Tariceanu, Ionut Costea, presedintele Reiffeisen Bank, Daniel Daianu, Nicolae Danila, CEO BCR, Cosmin Dobran, consilier MAE, Calin Dragan, CEO Coca-Cola Romania, Bogdan Enoiu, CEO McCann Erikson, François Formont, CEO Dacia Renault, Patrick Gelin, CEO BRD, Florin Ilie, ING Bank, Antonello Iroce, ENEL Italia, Sergiu Medar, fostul sef al serviciului de informatii al Armatei si fost consilier al presedintelui Basescu, Enrico Malerba, CEO Pirelli Romania, Mugur Isarescu, Sorin Minea, CEO ANGST, Richard Moat, CEO Orange Romania, Liliana Solomon, CEO Vodafone, Dan Ostahie, CEO ALTEX, Misu Negritoiu, CEO ING Bank, Rasvan Radu, presedinte UniCredit, Paolo Sartori, Centrul SECI, Florin Talpes, SOFTWIN, Dan Sucu, Mobexpert, Jean Valvis, CEO La DORNA, Steven von Groningen, CEO Reiffeisen Romania, Nicolae Voiculescu, CEO NOVARTIS PHARMA.

Sursa: Evenimentul Zilei, luni, 17 Mai 2004, Apologeticum, IPID, ARCOR, Cadran Politic, Q Magazine

LISTA cu cei 330 de masoni venerabili din Romania si contactele tuturor Lojelor Masonice. Adrese, e-mail-uri, telefoane mobile (pentru o buna vizualizare, salvati si deschideti):

Lista Masonilor venerabili din Romania3 150x150 Lista masonilor din Romania

 http://www.badpolitics.ro/lista-%E2%80%9Cneactualizata%E2%80%9D-a-masonilor-din-romania-raport-sri/ 

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (I)

Masoneria nu este o "societate secreta", ci o fraternitate cu unele secrete. Ca miscare, ea a fost modelata dupa breasla zidarilor din Evul Mediu, ai carei membri calatoreau prin regate si principalitati, unde construiau biserici, catedrale si palate.

Cuvantul "mason" inseamna "zidar". Breasla zidarilor avea un cod de comportament foarte sever, iar intrarea in breasla se facea extrem de greu. Un ucenic avea nevoie de peste zece ani sa devina "fellowcraft" (meserias calificat). Dupa aceea, avea nevoie de cateva decenii sa devina un "maestru".

Fiind platiti foarte bine, toti zidarii tineau "secretele meseriei", pentru a-si proteja situatia si pentru a limita competitia.

Fraternitatea masona, a "zidarilor speculativi" nu are prea multe in comun cu acele bresle, in afara unui simbolism specific, care include sorturi de zidar, scule si termeni de zidarie.

Originea acestei fraternitati masone e nebuloasa, primele indicatii din cronicile engleze, pun formarea acestei organizatii prin anul 1390, dupa primul document masonic, "Regius" din Scotia.

Fraternitatea masona, astazi, pare sa fie o fraternitate protestanta. Organizata in "loje", isi gaseste originile in Anglia, orice loja fiind "acceptata" si "reglementata" dupa regulile britanice.

O astfel de loja masona e considerata "legitima", in timp ce alte loje masonice, neafiliate cu Marea Loja din Anglia, fondata in 1717, sunt considerate "ilegale".

Un membru de loja legitima poate fi pedepsit daca participa in sedintele unei loje ilegale.

Lojele legale isi recruteaza membrii de la toate nivelele sociale, atata timp cat un candidat face cerere de intrare in masonerie, de buna voie, nesilit de
nimeni si fara rezervatii; crede intru-n Dumnezeu; s-a nascut om liber; are o fibra morala decenta, verificata prin referinte si nu are un trecut chestionabil in termeni de incalcare a legii ori a celor zece porunci.

Femeile nu sunt admise, ele avand o organizatie paralela care e numai pentru femei, "Steaua Rasaritului", sub tutelajul unei loje legale, protejate de maestrii masoni.

Masonii din Europa, neafiliati cu Marea Loja a Angliei, cei ce sunt loiali masoneriei franceze (francmasonii) admit femei si nu mai chestioneaza credinta membrilor, avand un cod etic cu totul diferit de modelul "clasic" englez.

Majoritatea lojelor masone din tarile latine, cu cateva exceptii in Europa, nu sunt afiliate cu lojele franceze, ci cu Marea Loja a Angliei.

Gradele masonice

Lojele locale, asa-numitele "loje albastre" confera trei grade masonice: ucenic, meserias si maestru.

Intreaga pompa legata de conferirea acestor grade, se bazeaza pe istoria biblica a construirii templului lui Solomon, in 960 i.Hr.

In traditia orala evreiasca, se relateaza ca maestrul zidar a fost banuit, de niste ucenici, ca ar avea "cunostiinte magice", dupa cum manuia echerul, compasul si firul cu plumb. Ucenicii s-au decis sa-l forteze pe acel maestru sa le spuna si lor acele secrete magice. Cand maestrul a negat ca ar fi in posesia unor astfel de secrete magice, acestia l-au ucis.

Fraternitatea masonilor e o organizatie de zidari care nu mai ridica cladiri din piatra si caramizi, cu mortar, ci construiesc totul pe un plan filozofic, propagand idea libertatilor ce vin de la Dumnezeu si nu de la un stat sau potentat. Asa se explica marea aversiune pe care monarhiile lumii au avut-o pentru masoni.

Nazistii i-au urat pe masoni pentru ca ii acceptau pe evrei in randurile lor. Stalin a urat masonii deoarece comunistii nu-i puteau infiltra si-i banuiau de conspirare contra puterii lui absolute.

Mao a exterminat masonii pentru ca nu primeau in randurile lor analfabeti si asta elimina "clasa taranilor".

Rosu, alb, albastru sunt culori masonice si reprezinta libertate, egalitate si fraternitate.

Centrul activitatilor masone, in America, nu si in Europa, e lucrul de caritate, pentru spitale gratuite pentru copii, burse scolare, orfelinate, case de batrani, ajutoare de alimente si haine etc.

Administrativ, toate lojele albastre sunt subordonate unei Mari Loje, de tip national sau regional, conferind numai cele trei grade mentionate.

Simbolismul biblic si egiptean a fost ales cu scopul special de a da o aura de mister si profunzime istorica propriei filozofii de activitate si organizare.

Fraternitatea masona imparte cunostiinte de baza membrilor ei, in diverse domenii, in mod continuu.

O alta deosebire intre masoneria americana, inclusiv cea din America Latina, si cea din Europa, consta in sala de adunare a lojei. In America, pe altarul lojei e plasata Biblia, cu ambele Testamente. In Europa, pe altar se gaseste Constitutia tarii.

De asemenea, daca in lojele din America poti intalni oameni de diverse religii, in Rusia si in Scandinavia se admit numai crestinii.

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (II)

Dupa ce un candidat la masonerie a acumulat, prin memorizare, textele pentru primele grade, ce sunt secrete si nu pot fi scrise, ci transmise doar pe cale orala, acesta devine "maestru".

Cele mai populare cai de avansare in masonerie consista din "Ritul Scotian" si "Ritul York". Rit se refera la modalitatea de conferire a gradelor masonice.

In traditia scotiana, exista 33 de grade care se acorda dupa un anumit timp celor care studiaza, si trec cu success o examinare in acest sens. Aceste grade sunt verificate si confirmate de asa-numita "Comisie Suprema" ("Comisia Mama", in unele jurisdictii).

Loja albastra nu se opune maestrilor ei sa urmeze in profunzime studiul filozofiei si practicii masone, sub ritul scotian, dar nu dau importanta deosebita celor ce o fac.

Acest rit, se spune, are un dramatism exceptional in pompa de acordare a gradelor 4 - 33, prezentand exemple biblice care vor ramane cimentate in mintea participantilor. Totul se bazeaza pe memorie, nimic nu este scris.

Unul dintre oamenii cei mai importanti ai fraternitatii masone a fost Albert Pike, care, putin inainte de razboiul de secesiune, a inceput sa sistematizeze, in scris, ceremoniile de conferire a gradelor masonice in ritul scotian.

Aceasta lucrare a fost terminata in 1880 si a determinat revigorarea miscarii masonice in intreaga lume. Scrierile lui Pike au ramas neschimbate pana in anul 2000, cand o noua revizuire a ritului scotian a incercat sa schimbe linia de declin in membrii care s-a produs dupa 1970.

S-a constatat ca majoritatea membrilor fraternitatii masone sunt in varsta, iar tineretul nu mai e atras de idealurile etice practicate de masoni.

Cartea lui Albert Pike, "Morala si Dogma" scrisa in 1856, a atras critica si atacuri din toate partile. Pana la acea data, toate bisericile, ortodocsii, roman-catolicii, anglicanii si protestantii, toti au acceptat participarea credinciosilor lor in activitatile lojelor masonice.

Dupa publicarea acelei carti, s-a interzis participarea credinciosilor in masonerie. Biserica catolica nu a permis decat clerul, cu grad mai mare ca monsenior, sa participe in masoneria din USA si Canada, mentinand interdictia de participare in francmasonerie.

Majoritatea criticii aduse fraternitatii masone era nefondata, in timp ce unii, la peste 150 de ani de la Revolutia Franceza (1779), inca mai citau atrocitatile comise de masonii francezi in lupta lor cu monarhia absolutista.

Probabil, de aceea Consiliul Vatican I (1870) a luat o pozitie dura in ce privea participarea catolicilor in masonerie. Aproape toate acuzatiile aduse masonilor erau reale: masonii promovau rationalismul, liberalismul si materialismul, punand accent pe etica de munca protestanta.

Consiliul Vatican II (1965) a fost preocupat cu limitarea influentelor "nefaste" asupra catolicismului, studiind posibilitatea unirii tuturor crestinilor, incluzind ortodocsii si anglicanii, si nu a mai luat nici un fel de pozitie in ce priveste catolicii masoni.

Cu cativa ani in urma un scandal bancar, in care Vaticanul a pierdut o multime de bani, se pare sa fi fost orchestrat de niste masoni din Franta. Scandaluri similare, cu aceeasi banca, se vor repeta in 1975 si in 1980.

Ideea principala, dupa incheierea Consiliului Vatican II, a fost ca tot ce s-a stabilit si s-a practicat inaintea acestui consiliu, va ramane in afara liniei oficiale a bisericii catolice, si deci si interdictia de participare in activitati masonice.

Ritul Scotian se practica diferit, in diferite tari. In SUA exista doua jurisdictii de rituri scotiene, una in nord, si una in sud, iar singurul lucru in comun pe care il au, este denumirea celui de al 33-lea grad Masonic in ritul scotian. Ambele jurisdictii il numesc la fel: "Inspector General".

In rest, toate celelalte grade sunt numite diferit. Aceeasi situatie exista in Europa si Asia. Enciclopedia Masona, editia 2005, ofera un mozaic de informatii privind fraternitatea masonilor de rit scotian. Frati, frati, dar total diferiti!

In unele tari, de-alungul istoriei, comunitatea masona scotiana a ajuns in stare de razboi cu alte comunitati masone, cum a fost exemplul Mexicului in 1824, dupa obtinerea independentei.

Comunitatea masona de Rit York, care voia, ca forma de guvernare, o republica constitutionala, dupa modelul American, a ajuns sa se lupte cu comunitatea de Rit Scotian, care dorea o forma de guvernare sub o dictatura militara. De aici povestile, une ori cu mult umor, ale folclorului Mexican, despre luptele intre "escoses y yorkistas".

Uneori istoria nu e absolut certa despre ce s-a intamplat!

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (III)

Un maestru mason, care a obtinut acel grad intr-o "loja albastra" are si optiunea alegerii Ritului York, in aprofundarea filozofiei avansate a masoneriei. Rit aici, se refera la modul in care se dau gradele masonice. Conditia principala de participare este sa fii un crestin.

Ritul York e o miscare masonica Americana bine reprezentata in America de Nord si de Sud.

Principalele teme filozofice din practica acestei fraternitati copiaza unele elemente ale cavalerilor din Evul Mediu, cum ar fi Cavalerii de Malta, care au reusit sa stavileasca invazia musulmana, Cavalerii Crucii Rosii, care au fost indispensabili la alungarea maurilor din Spania, Cavalerii Arcului Regal, care au imblinzit absolutismul unor regi din Franta, Austria si Cavalerii Templieri, care au protejat pelerinii in drum spre tara sfanta, in voiajul lor spre Ierusalim. (Incidental, cavalerii templieri au inventat banca si sistemul de credit).

Ceremoniile de conferire a gradelor masone in acest rit, se bazeaza pe alegorii din Evul Mediu, cu "sfintele daruri" de paine si vin, presanctificate de un membru al clerului, si oferite solemn celor ce au trecut prin faza de pregatire "spirituala".

Se spune ca gradul superior, de Cavaler Templier, este limitat, numeric, asa ca un nou cavaler poate fi primit, in comunitate, numai dupa moartea sau incapacitarea unui cavaler existent. De aceea majoritatea cavalerilor templieri sunt in varsta si isi pot permite sa faca contributii banesti impresionante pentru toate lucrarile de caritate in care se angajeaza masonii.

Pana prin 1975, o formatie de cavaleri templieri participa la fiecare inaugurare a unui nou presedinte a SUA. Puteau fi vazuti la televizor, in aliniament impecabil, in uniforme negre, cu capele albe din epoca anilor 1600, cu spada sclipitoare, ciucuri la epoleti.

Dupa 1975 nu-i mai vezi in viata publica, dar nu au disparut. In America Latina, in Venezuela, dictatorul marxist Hugo Chavez a declarat razboi total fraternitatilor masone, asa cum a facut si mentorul sau, Fidel Castro.

Daca masonii din intreaga lume sunt suspectati de fel de fel de conspiratii sumbre, descrisi ca "mancatori de copii" sau mai rau, adevarul e ca majoritatea acestor epitete sunt generate de invidie si ignoranta. Masonii pun accent pe munca cinstita, productiva, pe armonie intre oameni, cooperare si sprijin pentru toti nevoiasii.

Dupa consiliul Vatican II, a aparut o miscare romano-catolica similara fraternitatilor masonice, numita Cavalerii lui Columb, care isi propune sa instileze in membrii ei o etica a muncii, cinstei, caritatii si credintei.

Protestantii, si majoritatea masonilor sunt protestanti, au considerat, totdeauna, ca "Cine se ajuta singur, e ajutat si de D-zeu". Romano-catolicii au ales un fel de fatalism la baza a tot ce face un om: "Nu te ingrijora, daca D-zeu vrea, iti va da tot ce ai nevoie. Daca nu vrea D-zeu, indiferent ce faci, n-o sa te ajute!"

Din datele care le am, pot deduce ca masoneria in Romania a disparut complet, odata cu venirea comunistilor, cel putin oficial.

Nume mari, ca Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Dr. Grigore Antipa, Mihai Agarici etc. au fost masoni romani care, ca multi altii, au incercat sa scoata tara din Evul Mediu, prin limitarea monarhiei si introducerea unor procese democratice avansate. De ce n-au reusit? Greu de apreciat.

In conditiile in care era sufficient sa spui ca un "cutare e mason", nimeni nu mai credita aceasta persoana cu nimic, creand un fel de rezistenta organica la tot ce acea persoana avea de spus. Asa ceva se intampla mereu, desi majoritatea habar nu avea ce era fraternitatea masona.

Istoria a consacrat multe momente interesante, legate de participarea in aceasta miscare. Din moment ce un mason nu varsa sangele altui mason, Napoleon n-a fost ucis. La fel marele general mexican Santa Ana, nu a fost ucis cand a pierdut Texasul in batalia de la San Jacinto. Sam Houston i-a crutat viata pentru ca ambii erau masoni. Compara asta cu istoria crestinismului.

In primele secole dupa Hristos, crestinii nu varsau sange crestin, chiar daca erau soldati in armata imperiala romana. Dupa ce crestinismul a devenit o religie de stat, aceasta practica nu s-a mai respectat.

In orice caz, ceea ce vreau ca cititorii sa retina din modesta mea opinie este ca masoneria e o fraternitate cu o forta motrica spre binele societatii si nu are nimic de a face cu imaginile perpetuate de figuri mult prea putin umane, cum au fost Hitler, Stalin, Mao si Ceausescu.

Inca cu putin inainte de moartea sa, Ceausescu se lamenta ca a fost "vandut, de masoni si sionisti, la summit-ul de pe Malta", intre presedintele american si cel rus.

Asa curge istoria, o insiruire de noutati vechi... (Julian Chitta)

Incrancenarea presedintelui pentru o noua Romanie (Opinii)

Nimanui nu-i place sa fie huiduit, injurat si fluierat. Presupun, de asemenea, ca nici Traian Basescu nu se da in vant dupa o baie de huiduieli. La intrebarea de ce se ascunde presedintele de poporul sau, cea mai buna explicatie ar fi ca nu doreste sa-l "provoace" prin aparitiile sale nedorite.

Mare iubitor de bai de multime, pe vremea cand babele si adolescentele se buluceau sa-l pupe in fotografii de grup, acum seful statului sta pitit in asteptarea unor timpuri mai bune.

"Nu ma feresc de multime. Pe de alta parte, atat timp cat stii reactia - ca fluiera, ca huiduie - ce rost are sa te duci in multime? E ca si cum ai provoca. Ori, in niciun caz, in calitate de presedinte, nu ai dreptul sa provoci oamenii" - Traian Basescu, 2 august, B1 Tv.

Presedintele practic isi motiva de pe atunci toate absentele de la evenimentele publice care vor urma sa vina. Exista in explicatia lui cel putin cateva puncte bizare, insa usor trecute cu vederea de catre presa.

"Ce rost are sa te duci in multime?" - se intreaba presedintele. Pai are tot rostul din lume. Daca propriul orgoliu si iubirea de sine nu sunt mai importante decat dragostea de tara, daca lezarea propriei imagine nu este mai importanta decat adevarul, atunci trebuie sa stai de vorba cu oamenii care ti-au dat votul. Le stii reactia dinainte? E si mai grav, daca este asa, sa nu te duci. Pentru ca, daca stii ca nu te mai vor, daca recunosti ca nu te mai iubesc si nu mai sunt de acord cu politica pe care o promovezi, ce sens mai are sa persisti incapatanat pe drumul asta?

Si pentru cine insisti totusi pe drumul tau, de ce te incapatanezi sa tractezi poporul impotriva vointei sale pe o poteca, daca nu stai sa-i explici de ce crezi tu ca aia e singura cale buna si dreapta? Aici exista doua explicatii. Ori crezi ca toti sunt prosti, iar tu esti singurul destept. Ori stii ca doar tu esti posesorul adevarul, iar restul, indiferent cat ai sta de vorba cu ei, traiesc in eroare si minciuna. Te intrebi daca nu s-o fi gasit nimeni sa-i spuna presedintelui ca, mai ales acum, ar fi necesar sa descinda in mijlocul poporului pe care spune ca il iubeste atat de mult.

Sa incerci sa le explici de ce crezi ca drumul ales de tine este cel mai bun, sa le asculti ofurile si durerea, sa le lasi cel putin senzatia ca esti aproape de ei in cele mai grele momente. Sa alungi ideea, care ar putea sa rasara in capul unora, ca taman in cele mai dificile momente ale istoriei lui l-ai abandonat si ai parasit primul corabia. Il poti intelege pe Traian Basescu pentru faptul ca in ultimul timp cearta tot mai des poporul. Nu mai conteaza acum nici ca in urma cu doar doi ani l-a mintit frumos pentru a-i castiga voturile.

La cate pacate si bube are societatea romaneasca, la cat de multe anomalii salasluiesc in mijlocul acestui popor, poate ca ar fi momentul ca cineva sa-i spuna adevarul in fata. Insa singura intrebare in cazul lui Traian Basescu este daca stie el care sunt cu adevarat aceste probleme sau nu cumva ele au rasarit din neputinta presedintelui si Guvernului sau de a face sa functioneze Romania. Dupa sapte ani petrecuti in fruntea tarii, e putin exagerat sa te trezesti acum ca doar poporul e de vina pentru toate esecurile si falimentele inregistrate de echipa ta.

De aceea, Traian Basescu nu mai este crezut de popor atunci cand spune ca "va rog sa ma credeti ca ii iubesc pe romani la fel de mult ca atunci cand eram foarte popular, dar incrancenarea mea este pornita pentru schimbarea Romaniei" - presedintele Romaniei, acelasi interviu pentru B1 Tv. Mai exact, in ce vrea sa schimbe presedintele Romania, ca nu a explicat niciodata care ar fi viziunea care l-ar calauzi in acest proces.

Cu exceptia taierilor si concedierilor, a renuntarii la tot mai multe domenii si categorii sociale, Traian Basescu nu a promovat nicio alta imagine despre cum va arata Romania schimbata de domnia sa. De construit ce ar urma? Ori, daca modernizarea promisa se bazeaza doar pe taieri, reduceri, concedieri si falimente, atunci noua Romania va fi doar una mai saraca, mai slaba si de nelocuit. Pentru asta chiar merita sa fii incrancenat si sa te ascunzi de popor!

Cosmarul soferilor: cauciucurile de iarna, si obligatorii, si mai scumpe

De la 1 septembrie, anvelopele vor fi mai scumpe. Incepand din noiembrie, echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna sau all season este obligatorie.

Distribuitorii marcilor Michelin si Goodyear vor majora incepand cu 1 septembrie preturile la toate tipurile de anvelope, in medie cu 7-10%, au declarat surse din piata. Motivul consta in cresterea costurilor la materia prima, potrivit MONEY.ro.

Oficialii Michelin Romania sustin insa ca "pe moment, nu s-a luat in discutie majorarea preturilor". Producatorul de anvelope, care detine trei fabrici in Romania, doua la Zalau si una la Floresti, comercializeaza exclusiv prin distribuitori.

In ceea ce priveste preturile produselor Goodyear, oficialii Goodyear Tire & Rubber Co au declarat, odata cu prezentarea datelor financiare pentru al doilea trimestru al acestui an, ca anticipeaza o crestere a costurilor la materiile prime pentru perioada care a mai ramas din 2011 cu peste 30 de procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Acestia au mai explicat ca preturile la anvelope nu pot fi influentate decat de cresterea preturilor la materiile prime, compania dezvoltand programe specifice de reducere a costurilor care sa compenseze cresterea costurilor la materiile prime. Citeste mai multe despre Cosmarul soferilor: cauciucurile de iarna, si obligatorii, si mai scumpe pe Money.ro.

Ziare.com

Subscribe to comments feed Comentarii (7 publicate)

avatar
Hertap 25/09/2015 03:16:02
Florian Coldea din Arad cum ar zice Elena Udrea si Marele ILIE care iubeste Romania
https://www.google.ro/search?q=felixilie&biw=1024&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInp6zmO2QyAIVw7oUCh0Mrwtv#imgrc=S2MHSjArfvID8M%3A
avatar
Zaiya 02/06/2016 12:57:53
Camarigos Francisco Santos e Sousa de CastroUm abraço de parabéns e passem um dia feliz com a família e amigos.Que tenham uma vida longa com saúde e pa³.nAtÃznio Marques
avatar
Blessing 07/06/2016 08:33:44
That's way the <a href="http://zjjfdkl.com">beetsst</a> answer so far!
avatar
Eel 07/06/2016 15:32:07
It's great to read something that's both enjoyable and provides prmiaatgsdc solutions. http://frjlzz.com lsavjbe [link=http://lujbkpybpi.com]lujbkpybpi[/link]
avatar
Ivalene 09/06/2016 04:27:22
That's an <a href="http://bxunmccy.com">intenligelt</a> answer to a difficult question xxx
avatar
Vicky 10/06/2016 09:38:14
I did'nt know where to find this info then kaboom it was here. http://yrteagezfb.com kqfzovzlot [link=http://vogdsxp.com]vogdsxp[/link]
avatar
Andrysog 17/01/2018 03:47:15
Изготовление закладных | Изготовление закладных деталей
total: 7 | afişare: 1 - 7

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Liviu Ioan Stoiciu
Liviu Ioan STOICIU s-a nãscut la 19 februarie 1950, în comuna Dumbrava Rosie (Canton CFR) – Piatra Neamt. Prenumele tatãlui: Ioan. Copilãrie la Cantonul 248 – Halta CFR Adjudu Vechi (la 2 kilometri de comuna Adjudu Vechi si la 4 kilometri de orasul Adjud), mutat cu pãrintii aici din 1951 (în acest an, pe 21 iunie, îi va muri mama, Ioana Sandu; dupã recãsãtoria tatãlui, va fi crescut de mama adoptivã, Elena Berescu si va avea un frate si trei surori). Scoala primarã si elementarã (pânã în clasa a VI-a), în comuna Adjudu Vechi.

Articolul este etichetat cu:

Acest articol nu are etichete

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0