Home | EVENIMENTE | Numărătoare paralelă controversată la PDL şi PSD: ba Băsescu, ba Geoana a câştigat

Numărătoare paralelă controversată la PDL şi PSD: ba Băsescu, ba Geoana a câştigat

Publicat de

La ora 2.30 din dimineaţa de luni, 7 decembrie, prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a anuţat că alegerile prezidenţiale au fost cîştigate de Traian Băsescu, potrivit numărătorii paralele efectuate în 99,9% dintre secţii! Traian Băsescu este lider cu 50,14%, la distanţă minimă faţă de Mircea Geoană, de 49,86 la sută. O diferenţă de 0,28 la sută (in jur de 29350 de voturi) *** PSD contestă rezultatele numărătorii paralele a PDL *** PSD a finalizat, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 2.30, numaratoarea paralela la 62 la sută din secţii. Conform lui Viorel Hrebenciuc, candidatul PSD+PC, Mircea Geoana, a obtinut 50,8 de procente, iar candidatul sustinut de PD-L, Traian Basescu, 49,2 %

Videanu: Fara riscul de a gresi, Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei

Vicepresedinele PD-L Adriean Videanu a anuntat luni dimineata, la patru ore de la inchiderea urnelor de vot, ca, potrivit numaratorii paralele a democrat-liberalilor, "fara riscul de a gresi", Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei.

"Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei, dupa numaratoarea a 99,15% din totalul sectiilor de vot. Au fost adunate voturile din 21.522 de sectii de vot din totalul de 21.706. Traian Basescu are 50,03%, iar Mircea Geoana are 49,97%.

Fac mentiunea ca din cele 184 de sectii care au mai ramas, 159 sunt din diaspora, si stim foarte bine care sunt procentele. Asadar, fara riscul de a gresi, noul presedinte al Romaniei este Traian Basescu", a anuntat victorios Adriean Videanu.

El a precizat ca printre judetele castigate de Traian Basescu se numara Sibiul, al carui edil este premierul propus de alianta PSD-PNL, Klaus Johannis si Constanta, al carui primar este un social-democrat, Radu Mazare. Printre "teritoriile" pierdute de social-democrati se numara Capitala, Videanu adaugand, insa, ca "diferenta e foarte mica".

Cu nici jumatate de ora inainte, liderul PD-L anunta, dupa contorizarea voturilor exprimate de romani din 95,08% din sectii, ca Basescu a obtinut 50,09% din voturi, iar Geoana 49,91%.

Referitor la acuzatiile liderilor PSD, care au contestat aceasta numaratoare, in principal pentru faptul ca a fost facuta extrem de rapid, Videanu a spus ca PD-L s-a organizat foarte bine, pentru ca are experienta alegerilor trecute.

Valeriu Zgonea: Videanu induce in eroare opinia publica

Cei de la PD-L nu puteau sa numere, intr-un timp atat de scurt, voturile de la 8.000 de sectii de votare, sustine social-democratul.

"Din respect pt cetateni, nu vom face publice datele decat dupa ce se va ajunge la o numaratoare a peste 50% din procesele verbale", a declarat Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, la Bucuresti, din 483 de sectii de voturi numarate pe procese verbale Mircea Geoana a obtinut 59,9%, iar Traian Basescu 48,41%.

Zgonea a adaugat ca democrat-liberalii ar putea foarte bine sa il numeasca pe Videanu "la statistica, pentru ca se pricepe foarte bine".

Adriean Videanu a declarat, duminica seara, ca in urma numaratorii paralele a PD-L din peste 8.000 de sectii de votare, diferenta dintre cei doi candidati este de 1,4 procente in favoarea lui Traian Basescu.

www.ziare.com

Băsescu şi-a autoproclamat victoria înaintea exit-polluri

Înainte ca televiziunile să facă publice rezultatele exit-pollurilor, Traian Băsescu nu a mai aşteptat închiderea urnelor şi a ieşit, cu trei minute înainte de ora 21.00, declarându- se învingător.

„Daţi-mi voie să vă spun rezultatul acestor alegeri. Am învins!”, a strigat el din capul scărilor de la sediul central al PDL, opunând „manipulărilor de pe televiziuni” aşa-zisele „sondaje corecte”.

„Ca în 2004, vă asigur că la ora 19.00 sondajele corecte arătau că l-am depăşit pe Mircea Geoană. În momentele următoare veţi vedeaprobabil diverse manipulări pe televiziunile care de trei ani încearcă să manipuleze. Ca şi în 2004, puteţi avea deplină încredere în ce vă spun: am câştigat!”, şi-a autoproclamat Băsescu victoria, ignorând rezultatele sondajelor proiectate pe patru ecrane imense în curtea dinModrogan.

La nici 10 minute după închiderea urnelor, Vasile Blaga a început numărătoarea paralelă la sediul de campanie al PDL. În două ore, democrat-liberalii l-au dat pe Băsescu câştigător cu 50,7%, după numărarea voturilor din 39,87% din secţii.

Avantaj la numărătoarea paralelă


O victorie era dată ca sigură şi de liderii PDL, cu câteva minute înainte de ieşirea lui Băsescu. Pe datele CSOP, democrat-liberalii susţineau că Băsescu avea, la ora 19.00, 50,2%, chiar dacă institutul de sondare a comunicat pentru B1 50%-50%. Până la primele rezultate venite din secţii: „Victorie, ca-n 2004, nu uitaţi!”, a dat Emil Boc primul pronostic convenabil candidatului propriu.

Elena Udrea l-a completat, venind pe scări: „...Indiferent ce dau INSOMAR- urile şi CCSB-urile”. Fără să aştepte să intre în direct la televiziuni, Băsescu şi-a pus în dreptul său 5 milioane de voturi şi i-a cerut electoratului „să fie liniştit şi convins că numărătoarea voturilor nu poate fi fraudată”.

„Cei de la BEC nu sunt implicaţi în procesul de manipulare ca televiziunile domnului Vîntu şi domnului Voiculescu”, a mai spus Băsescu. Ieşit din prim-plan când televiziunile încă mai transmiteau discursul lui Geoană, Băsescu s-a interesat, pe holuri, ce s-a văzut pe ecrane.

„Au dat ăştia exit-pollurile la televiziuni?”, a întrebat el spre Rodica Culcer. Şi a tras concluzia („Da, ştiam şi cât vor pune de la ei, că am avut discuţii”) şi a urcat apoi în fostul său birou de la partid, de unde a ales pe ce canale media să apară în seara votului: Radio România şi OTV.
Cu acelaşi mesaj: la INSOMAR şi CCSB s-a dat dispoziţie direct de la Hrebenciuc pentru o jumătate de procent în plus pentru Geoană. În privinţa viitorului guvern a evitat însă comentariile: „Este încă prea devreme să vorbim despre premier”.

Liderii PDL vorbeau însă deja despre un cabinet cu UDMR şi independenţii, excluzându-i din schemă pe liberali. După o pană de curent care l-a prins la PDL, Băsescu s-a mutat în sediul de campanie, la butoanele numărătorii paralele a partidului.

PDL-iştii s-au grăbit, de altfel, şi au scos, din jumătate în jumătate de oră de la 15% la 40% şi apoi 75% din numărul de secţii de votare. Potrivit rezultatelor comunicate de Adriean Videanu după numărarea a 74,35% din secţii, Băsescu ar avea 50,36%, iar Geoană 49,64%.
www.evz.ro
Hrebenciuc: Aveti incredere in datele reale, nu in aberatiile lui Videanu
Vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc a cerut cetatenilor sa aiba incredere in rezultatele adevarate, si nu in "aberatiile domnului Videanu".

"Videanu face tot acest circ mediatic cu dumneavoastra. Sa aveti incredere in datele reale care se prezinta si nu in aberatiile domnului Videanu", a indemnat Hrebenciuc reprezentantii presei si cetatenii.

"Nici la NASA n-au cum sa faca asa de repede numaratoarea", a adaugat strategul PSD, facand referire la numaratoarea paralela extrem de rapida a celor de la PD-L.

Armata Romana a votat cu Geoana

Hrebenciuc a dat cateva exemple din numaratoarea paralela a PSD. Asfel, Geoana a obtinut majoritatea voturilor in Iasi - 56%, Buzau - 56%, Vrancea - 56%, Botosani - 62%, Vaslui - 60%, Arges - 60%, Bacau - 56%, iar in Capitala a castigat cu 51,16%.

Rezultatele provin din numararea voturilor de la 35% din sectiile de vot, Geoana obtinand per total 51,1%, iar Traian Basescu 48,9%.

Liderul social-democrat a precizat ca Geoana a castigat si in Irak, in ciuda vizitelor dese ale lui Traian Basescu.

"In Irak am castigat! Vizitele domnului Basescu in Irak n-au fost de niciun folos, Armata Romana a votat cu Geoana!", a mai spus Hrebenciuc.
Numaratoare paralela PSD: Geoana a luat 50,75% din voturi, Basescu - 49,25
Social-democratii bucuresteni au finalizat, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 1,00, numaratoarea paralela. Conform acesteia, candidatul PSD+PC, Mircea Geoana, a obtinut 50,75 de procente, iar candidatul sustinut de PD-L, Traian Basescu, 49,25 %, a declarat pentru AGERPRES liderul PSD sector 1, Dan Tudorache.
Conform numaratorii paralele a PSD, procentele obtinute de Mircea Geoana pe sectoare sunt: sectorul 1 - 58%, sectorul 2 - 50,44%, sectorul 3 - 49,48%, sectorul 4 - 51,65%, sectorul 5 - 52,75%, sectorul 6 - 49,84%. Diferenta de procente apartine candidatului Traian Basescu.
www.ziare.com

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Administrator

Articolul este etichetat cu:

Acest articol nu are etichete

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0