Home | EVENIMENTE | Proteste în cascadă săptămâna viitoare. Vor fi depuse coroane mortuare la Cotroceni

Proteste în cascadă săptămâna viitoare. Vor fi depuse coroane mortuare la Cotroceni

Publicat de
Palatul Cotroceni Palatul Cotroceni

Protest de Ziua Armatei: Rezervistii depun coroane mortuare la Cotroceni *** Cartel Alfa muta protestul 23 septembrie *** FSLI: Salariile profesorilor vor scadea cu 60%, in 2011 *** Sindicalistii isi pun speranta in Basescu sa nu promulge Legea pensiilor *** Isarescu: Ne pare rau, ratam tinta de inflatie *** Scrisoare deschisa a medicilor: Sanatatea a ajuns la statia Terminus! *** Piata muncii din Romania are doar 35 de posturi vacante la 1.000 de someri *** Blaga, despre politisti: Ma doare ca nu cunosc legea *** Primariile au inceput executarile silite: zeci de mii de conturi, blocate *** Patronatele sa iau la harta, dupa modelul sindicatelor *** Protest al politistilor de frontiera din Iasi *** Proteste la Spitalul Judetean din Constanta

Protest de Ziua Armatei: Rezervistii depun coroane mortuare la Cotroceni

Rezervistii din Armata protesteaza fata de scaderea pensiilor si concedierilor din sistem. Pe 25 octombrie, de ziua Armatei Romane, acestia au decis sa depuna coroane mortuare la Palatul Cotroceni si la sediile Ministerelor Apararii si Internelor.

Rezervistii au hotarat sa isi desfasoare protestul concomitent cu actiunile oficialilor de Ziua Armatei, pe 25 octombrie. Astfel, in timp ce presedintele si ministrii vor depune coroane de flori pentru a comemora eroii cazuti in lupta, veteranii vor depune coroane mortuare, relateaza Antena 3.

Vizate sunt institutiile considerate vinovate pentru situatia in care se afla armata: Presedintia, Ministerul Apararii, Ministerul de Interne si Curtea Constitutionala. In teritoriu, protestele se vor desfasura in fata prefecturilor.

Principalele nemultumiri ale rezervistilor sunt legate de scaderea pensiilor si disponibilizarile din armata.

Cartel Alfa muta protestul 23 septembrie

Sindicalistii Cartel Alfa nu vor mai protesta, miercuri, in Piata Victoriei, asa cum anuntasera initial.

Protestul angajatilor din sanatate se va muta, joi, 23 septembrie, impreuna cu cei din Educatie, informeaza Mediafx .

Vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu a declarat, vineri, ca s-a decis sa se renunte la protestul din 22 septembrie din fata Guvernului pentru a nu se suprapune cu cel al CNSRL-Fratia.

"Nu mai facem miercuri protest ca sa nu ne suprapunem cu CSRL-Fratia si sa evitam orice discutie. Mutam protestul programat pentru miercuri, joi. Astfel ca joi vor protesta in Piata Victoriei angajati din sanatate si educatie, afiliati la Cartel Alfa", a declarat Apostoiu.

FSLI: Salariile profesorilor vor scadea cu 60%, in 2011

In urma aplicarii legii unice a salarizarii, lefurile dascalilor din mediul rural, se vor reduce cu 60%, in 2011, sustin sindicalistii din invatamant.

"Potrivit noii legi de salarizare in sistemul bugetar, care se va aplica din 2011, sporul de rural a fost diminuat de la 5-80% din salariu (cat era prevazut in Legea privind statutul personalului didactic), la 5-20% din salariu. Daca in 2010 diferenta procentuala a fost acoperita prin sume compensatorii, in 2011 aceasta prevedere a fost eliminata.

In consecinta, cadrelor didactice care primeau spor de rural de peste 20% din salariu, nu li se mai acorda plati compensatorii", se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), noteaza Adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, scopul sporului de mediu era acela de a atrage personal calificat la sate.

Potrivit calculelor realizate de FSLI, daca in 2010, inainte de aplicarea reducerii cu 25%, salariul de baza al unui profesor cu gradul I si o vechime de 25-30 de ani la catedra era de 2.365 lei, in urma masurilor de austeritate aplicate de Executiv, acelasi cadru didactic a ajuns la un salariu de baza de 1.774 lei. Insa, in 2011, dupa aplicarea grilei unitare de salarizare, profesorul in cauza va mai primi doar 142 de lei la salariu.

FSLI atrage atentia ca, anul viitor, salariile de baza luate in calcul pentru aplicarea Legii unice de salarizare sunt cele aplicate la 31 decembrie 2010, deci reduse cu 25%.

In plus, sindicalistii sustin ca actul normativ plaseaza, "din nou, cadrele didactice in partea inferioara a grilei de salarizare. Coeficientul maxim de salarizare acordat in invatamantul preuniversitar este cel al unui profesor de grad I, cu 40 de ani vechime, respectiv 4,4.

Potrivit grilei unice de salarizare, un astfel de profesor, este inferior unui secretar din primaria unei comune, cu cel mult trei mii de locuitori, sau unui sef birou din aceeasi institutie, carora le revine un coeficient de salarizare de 5,23".

FSLI cere reluarea negocierilor pe legea unica de salarizare, corectarea greselilor care apar in actul normativ, acordarea sumelor compensatorii si in 2011 pentru diminuarea sporului de rural si modificarea grilei de incadrare prin acordarea unor coeficienti mai mari.

Sindicalistii isi pun speranta in Basescu sa nu promulge Legea pensiilor

Sindicalistii inca mai spera ca Legea Pensiilor votata zilele trecute de Camera Deputatilor, decizionala, nu va fi promulgata de presedintele Romaniei in forma actuala.

Declaratia a fost facuta de vicepresedintele BNS Mariana Kniesner (foto) la iesirea de la negocierile care au avut vineri la Ministerul Muncii pe tema Legii salarizarii unitare si a salariului minim pe economie in 2011.

Liderul de sindicat a explicat ca s-a decis ca discutiile sa continue si marti, cand premierul Emil Boc va fi invitat sa medieze neintelegerile dintre sindicate, patronate si Minister, atat pe tema subiectelor de mai sus cat si pe cea a oportunitatii modificarii Codului Muncii.

"S-a mai discutat astazi si legea pensiilor, care chiar daca a intrat in Parlament exista o sansa ca, odata ajunsa la Cotroceni, sa nu fie promulgata. Facem toate demersurile in acest sens, in speranta ca macar in al 12-lea ceas sa se intample ceva", a declarat vicepresedintele BNS.

Vicepresedintele BNS a mai explicat ca negocierile tripartide s-au impotmolit din cauza imposibilitatii caderii de acord asupra nivelului salariului minim si a anuntat ca a ramas valabil calendarul protestelor anuntat de sindicate.

In acest sens, BNS organizeaza pe 28 septembrie la ora 12 un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars care va avea ca punct final Ministerul Muncii.

Isarescu: Ne pare rau, ratam tinta de inflatie

 Guvernatorul Mugur Isarescu atrage atentia asupra faptului ca Romania va rata tinta de inflatie si considera ca aderarea la euro ar trebui prognozata, in mod realist, pentru anul 2015.

Intr-un amplu interviu acordat pentru Timpul, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a rememorat cateva momente importante din viata sa si a vorbit despre situatia economica actuala.

Intrebat cum si-a inceput cariera de finantist, guvernatorul a povestit cum a invatat sa numere. "Eram cinci persoane, era nenorocirea aceea din anii '50, si tata ii aseza mamei pe masa bancnote de 100 de lei, de 1.000 de lei, pana la 10. Ii numaram usor, dar venea de fiecare data cu un fisic din acela de 100 de lei de 1 leu, galbeni, modelul rusesc. Si pe aia ma chinuiam sa-i numar. Si bineinteles ca am avut ceva din mirosul banilor, in sensul acesta, de la dansul si de la serviciu", a declarat Mugur Isarescu.

Daca nu se poate rezista politic si social, toata lumea va pierde

Trecand la situatia actuala, guvernatorul recunoaste ca tinta de inflatie va fi ratata, ca urmare a deciziei Guvernului de a majora TVA.

"Eu as spune undeva intre 7,5 si 8. Ne pare rau, ratam tinta. Dar cand nu poti sa faci corectiile cu cifre nominale, le faci cu... inflatia. Punctul de vedere si al Bancii Nationale, si al meu este ca aceasta este o metoda categoric mai eficienta. Vedeti, functioneaza. Dar e si inechitabila, pentru ca ii loveste, in special, pe cei cu venituri fixe si venituri mai mici, si periculoasa, deoarece creeaza precedente.

Cand incepi sa te lupti cu inflatia iti dai seama cat de periculoasa e boala asta. E foarte parsiva. Speram insa ca la anul pe vremea aceasta sa revenim la 3%, daca nu se reimbolnaveste organismul social, in sensul unei obisnuinte cu inflatia. Ce inseamna aceasta? E inflatie mai mare, apar sindicatele, vor salarii mai mari, pensionarii vor pensii mai mari, toata lumea are dreptate aici. Dar, pana la urma, toata lumea pierde. Intr-o situatie in care toata lumea are dreptate, si nu se poate rezista politic si social, toata lumea va pierde", a explicat Mugur Isarescu.

Guvernatorul spune ca romanii trebuie sa inteleaga ca am intrat in "clubul Uniunii Europene", care nu este inflationist si nu doreste sa fie "contaminat" de pozitii inflationiste.

"De aici si rigiditatea noastra. N-as vrea sa se inteleaga ca suntem cinici sau neintelegatori la problemele sociale. Avem doua motive mari sa ne luptam cu inflatia. In afara de faptul ca este in mandatul nostru de Banca Centrala. Nu este echitabila, este o boala periculoasa si nu este acceptata in Uniunea Europeana. Ne autoexcludem, ne izolam. Sau o sa vina, ca sa spun asa, o vorba rea, o sa vina dansii sa ne spuna: "Dom'ne, va fac ordine in casa!" Ceea ce nu e de dorit", a mai spus Mugur Isarescu.

Tinta de aderare la euro in 2012 nu e realista

In ceea ce priveste tinta de aderare la zona euro in anul 2012, nici aceasta nu ramane realista.

"Trebuie rediscutata, insa nu amanata foarte mult. 2015 ar fi ca data, nu 2012. 2012 era intrarea in anticamera. Deci 2015. Tinta trebuie sa fie ambitioasa. Si este categoric ambitioasa. Dar trebuie sa fie si realista. Daca nu poti sa atingi deficitul bugetar de sub 3% intr-o maniera normala, nu sufocandu-te...", a raspuns guvernatorul.

Ce am avut in 2009? ...Si-au rupt picioarele intre ei

In opinia sa, programul politic gandit in 2009 pentru coalitia PSD-PD-L a fost cel corect si daca ar fi fost pus in practica acum lucrurile erau mult mai bune.

"Ce am avut noi in 2009? Am avut o majoritate extraordinara, vreo 70, aproape de 80 la suta care s-a batut... Si-au rupt picioarele intre ei. Acel program nu prevedea majorari de impozite. Programul nu prevedea reduceri globale de venituri, dimpotriva. Se reduceau numarul de posturi bugetate si salariile bugetarilor si se impingeau banii spre investitii, deci apareau salarii in alta parte. (...) Din pacate, acel program nu s-a putut aplica sau s-a aplicat cu intarziere.

Deci noutatea pe care pot sa v-o spun cu tarie este ca eu continui sa cred ca, daca programul era aplicat, scaderea era si mai mica si revenirea din 2010 nu era o noutate. In consecinta, vazand cata rezistenta exista, mai ales la corectia din domeniul bugetar, nu pot sa va dau decat un raspuns conditional: daca nu se revine, nu se intarzie si asa mai departe, cred ca avem toate sansele sa avem crestere economica in 2011", a mai spus Mugur Isarescu.

N-as vrea sa fiu in locul Guvernului

"Cea mai mare problema acum o constituie factura sociala, care, pe de o parte, este insuficienta din punct de vedere social si politic, iar pe de alta parte, este enorma din punct de vedere financiar si economic. Nu pot sa imi dau seama unde va gasi Guvernul acel echilibru pentru ca masurile de corectie - sa nu folosesc cuvantul "austeritate" - sa fie digerabile social si politic si sa fie suficiente din punct de vedere economic si financiar. Dezechilibrul este mare si cred ca ati auzit: pe factura cheltuielilor cu pensiile sunt deficite in jur de 3 sau peste 3 miliarde euro. (...)

N-as vrea sa fiu in locul Guvernului! Am fost in guvern intr-o perioada grea si stiu cat de greu gasesti o formula sa impaci imperativele financiare si economice cu cerintele, uneori zgomotoase, sociale. Am tratat cu profesorii. N-a fost deloc placut, pentru ca am ramas profesor in toata perioada asta. Nu stiu cum o sa procedeze Guvernul. A taiat, dar acolo unde este mare sensibilitate politica nu se reuseste. Problema este, in special, factura sociala", a atras atentia Mugur Isarescu.

Scrisoare deschisa a medicilor: Sanatatea a ajuns la statia Terminus!

Medicii din Romania lanseaza, prin intermediul unei scrisori deschise adresate autoritatilor, "ultimul strigat de ajutor al medicilor care inca mai profeseaza in Romania", cerandu-le sa inteleaga cat de grava este situatia si sa nu lase "sa se aleaga praful" de medicina romaneasca.

"Domnilor guvernanti, indepliniti-va datoria fata de tara si macar acum resuscitati Sanatatea! Nu pierdeti si ultima ei rasuflare, ultimul moment. Altfel, isi va da duhul si noi toti odata cu ea. Iar mai devreme sau mai tarziu se va duce de rapa tot neamul romanesc, fiindca asa chiar nu se mai poate", se scrie in scrisoarea deschisa initiata de PaginaMedicala.ro si adresata presedintelui tarii, premierului si ministrului Sanatatii.

Medicii, "prin mainile carora trec in fiecare zi viata si moartea" spun ca de vina pentru situatia in care s-a ajuns este subfinantarea sistemului sanitar, in conditiile in care "banii, atatia cati sunt ei, pe timp de criza ori de bunastare, se impart in functie de interesele politice, nu de cele ale romanului de rand".

"Actualul procent din PIB alocat Sanatatii, pe langa faptul ca este jenant de mic, il obliga pe medicul roman sa devina vrajitor! Sa faca din imposibil posibil, iar daca nu poate, automat va fi considerat incompetent si pus la zid de toata societatea.

Nu cerem 12% din PIB, asa cum au americanii, dar un procent decent tot s-ar putea aloca Sanatatii romanesti. Ne-am umilit si am cersit in nenumarate randuri, dar nici macar un minimum de 7% pentru a subzista, nu am primit", spun semnatarii scrisorii, care atrag atentia asupra faptului ca nu doresc nici sa plece din tara si nici "sa ramanem aici sa stingem lumina", ci doar sa isi faca meseria cat pot de bine.

"Numai resursa umana nu este suficienta pentru a repara hibele. In Sanatate nu merge cu jumatati de masura. Trebuie mers impreuna, toate masurile fiind integrate intr-un sistem sanitar coerent, care sa nu fie schimbat de la un ministru la altul", spun semnatarii scrisorii, atragand atentia ca "Sanatatea a ajuns la statia Terminus!" si cerand autoritatilor "sa salveze Medicina romaneasca de la pieire".

Semnatarii scrisorii sunt prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vladimir Belis, vicepresedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti si dr. Florin Chirculescu, presedintele Sindicatului National al Medicilor.

Piata muncii din Romania are doar 35 de posturi vacante la 1.000 de someri

Romania se confrunta cu o lipsa acuta a locurilor de munca, iar datele arata ca in trimestrul II al acestui an, la 1.000 de someri erau doar 35 de posturi vacante, zona cea mai afectata afectata fiind nord-estul tarii.

In trimestrul II, rata armonizata a fost de 6,8% in Romania, in timp ce la nivelul UE 27 somajul s-a ridicat la 9,5%, astfel ca ne-am situat printre statele membre cu o rata relativ scazuta a somajului, informeaza Financiarul.

Cu toate acestea piata fortei de munca in Romania nu are perspective promitatoare din cauza ca numarul somerilor care au sanse sa se angajeze din nou este tot mai mic.

In trimestrul II cele mai multe posturi vacante au fost in regiunea Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui), reprezentand 22,6% din numarul total pe economie. In Bucuresti-Ilfov au fost 20,4% din numarul de locuri, in regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) - 7,9%, iar cele mai putine posturi vacante au fost in regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea), unde s-au inregistrat doar 5,4% din numarul total de locuri vacante.

La nivelul Uniunii Europene, in trimestrul I din 2010, cele mai multe locuri de munca la 1.000 de someri au fost in Olanda (291), in Germania (252) si in Luxemburg (136). La polul opus s-au aflat Letonia, cu doar sapte posturi vacante la 1.000 de someri, si Lituania, cu 21 de locuri de munca disponibile. In Bulgaria, in primele trei luni ale anului, au fost 48 de posturi vacante la 1.000 de someri.

Se cauta oameni cu studii profesionale

Pe langa faptul ca numarul de posturi vacante la 1.000 de someri s-a diminuat dramatic, din cele 23.652, care ar fi vacante prin ANOFM, sunt disponibile la nivel national doar 475 de locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare.

Pentru ingineri si subingineri sunt 147 de locuri de munca, dar se mai cauta contabili, analisti si progra¬matori.

Nici absolventii nu au parte de vesti bune, din cauza ca angajatorii au inceput sa caute tot mai des oameni cu cel putin trei ani de experienta in domeniu.

Cele mai multe posturi oferite prin ANOFM sunt pentru persoanele cu studii medii si profesionale, fiind 10.780 de locuri de munca.

Cele mai semnificative scaderi, ca numar de salariati, au fost in sectorul serviciilor sociale (6.200 de persoane) si in industrie (5.200).

Blaga, despre politisti: Ma doare ca nu cunosc legea

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri dimineata, ca liderii sindicali care au anuntat protestele politistilor nu cunosc Statutul politistilor si a afirmat ca acestia trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii.

"Am vazut unele pozitii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, si asta ma doare, nu cunosc Statutul Politistului. Eu le recomand sa citeasca cu foarte multa atentie Statutul Politistului, pentru ca aici nu putem vorbi nici de greva, nici de 75 la suta, nici de 25 la suta. Ei trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Precizarile ministrul de Interne vin in contextul in care, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a anuntat, in urma cu doua zile ca, incepand de luni, politistii isi vor reduce activitatea, nemultumiti de salariile mici.

Liderul sindical a precizat ca politistii nu vor mai participa la audieri in dosarele penale, nu vor mai da amenzi si nu vor mai dirija circulatia.

In replica, Inspectoratul General al Politiei Romane a spus, intr-un comunicat, ca serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, iar politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greve.

Ulterior, "Pro Lex" a recomandat membrilor sai sa nu mai efectueze ore suplimentare, fara dispozitia scrisa a sefului unitatii, si sa nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistica a structurii de politie la care sunt angajati si ameninta cu proteste daca se recurge la concediu fara plata.

Primariile au inceput executarile silite: zeci de mii de conturi, blocate

Primariile au blocat zeci de mii de conturi ale celor care nu si-au platit taxele si impozitele. Bugetele tot mai mici pe care le primesc obliga primariile sa apeleze si la executarea silita a datornicilor, inclusiv a pensionarilor.

Potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, dupa 15 octombrie se pot declansa procedurile pentru recuperarea impozitului restant pe 2010, respectiv somatii si executari silite, informeaza Money.ro.

Doar in Iasi numarul propririlor se apropie de 8.000: "Numarul popririlor se apropie de 8.000. Aproape 4.000 sunt pentru persoane fizice", a declarat directorul Directiei Finantelor Publice Locale Iasi, Victorel Lupu.

Printre cei cu datorii la bugetul local se afla si multi pensionari. Lunar se poate retine o treime din cuantumul pensiei, in conditiile in care exista o singura poprire.

Patronatele sa iau la harta, dupa modelul sindicatelor

Rupturile dintre confederatiile sindicale au "contaminat", se pare, si patronatele. Asezati, joi, la aceeasi masa cu ministrul Muncii, pentru negocieri, reprezentantii patronatelor au inceput sa ce certe intre ei si sa se acuze reciproc.

Satul de galceava patronilor, ministrul Muncii, Ioan Botis, a plecat din sala dupa jumatate de ora si i-a lasat sa-si continue cearta, urmand ca subiectele fierbinti care trebuiau discutate (legea salarizarii unitare sau valoarea salariului minim pe economie din 2011) sa ramana pentru altadata, informeaza Realitatea TV.

"Ministrul s-a suparat si a plecat, in buna parte pe buna dreptate, zic eu, pentru ca discutiile au degenerat .De ce? In afara de niste atacuri personale si de niste acuze care nu-si aveau loc la aceasta discutie cu ministrul, aici sunt absolut de acord....." a spus presedintele UGIR 1903, Cezar Corici.

"A fost o intalnire compromisa.(...) Toata intalnirea s-a transformat intr-un razboi declansat de catre domnii presedinti Corici si Turcu impotriva ACPR la care bineinteles ca nu puteam sa nu ripostam", a explicat purtatorul de cuvant al ACPR, Dan Matei Agathon.

Ce aveau de impartit liderii patronatelor? Cezar Corici acuza ca liderii ACPR "au incercat sa insinueze ca cei care vin si propun solutii de redresare a economiei atenteaza la siguranta nationala a Romaniei".

"Domnul Corici probabil ca a fost la alta sedinta. (...) Daca a spus asa ceva, il sfatuiesc sa mearga la un medic! La orelist sau la... ", a replicat Dan Matei Agathon.

In ultimele zile si liderii principalelor sindicate din Romania s-au luat la harta, acuzandu-se reciproc de interese particulare si nereusind sa se puna de acord in privinta organizarii unor manifestari de protest comune la adresa Guvernului.

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, l-a acuzat pe liderul Cartel Alfa Bogdan Hossu ca saboteaza miscarea sindicala, in replica la acuzatiile acestuia potrivit carora Sorin Ovidiu Vintu ar fi intentionat, cu ajutorul lor, sa puna mana pe patrimoniul sindical.

Protest in Bucuresti: 20.000 de oameni ies in strada pe 22 septembrie

Un alt scandal intens mediatizat in aceasta saptamana a fost cel dintre liderii sindicatelor functionarilor publici, Vasile Marica si Sebastian Oprescu, care s-au acuzat reciproc de minciuna si interese meschine.

Protest al politistilor de frontiera din Iasi

Politistii de frontiera ieseni au protestat, vineri, fata de situatia actuala si de veniturile diminuate pe care le-au primit in ultimele doua luni, predand foile necompletate la o testare scrisa pe tema bazelor de date S.I.N.S.- "Sirene" din cadrul programului Schengen.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului National al Agentilor de Politie, vineri, la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi - Sectorul Raducaneni, a avut loc o testare scrisa, avand ca tema bazele de date S.I.N.S.- "Sirene" din cadrul programului Schengen.

La finalul acestei testari, politistii de frontiera, membri ai Sindicatului National al Agentilor de Politie, au predat foile respective necompletate, acest gest reprezentand o forma de protest spontan, cu privire la situatia actuala, la conditiile grele de munca si veniturile diminuate pe care le-au primit in ultimele doua luni.

Proteste la Spitalul Judetean din Constanta

Aproximativ 100 de persoane au protestat, vineri, in curtea Spitalului Judetean Constanta, fata de disponibilizarile care vizeaza cadrele medicale. Totodata oamenii sunt nemultumiti si de schimbarile sefilor de sectii si cele din Consiliul de Administratie.

In plus, membrii Biroului Consiliului Profesoral al Facultatii de Medicina Constanta reclama si restrangerea activitatii educative din spital, ceea ce ar duce la declasificarea spitalului.

"Oamenii sunt nemultumiti pentru ca restructurarile si concedierile care au avut loc la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta sunt facute fara a avea o baza legala, fara a se tine cont de structura aprobata in luna mai de Ministerul Sanatatii, iar deciziile Consiliului de Administratiei sunt luate unilateral, fara o consultare prealabila a sindicatului", explica Violeta Caraivan, vicepresedinta Sindicatului "Sanitas" Constanta, noteaza Evenimentul Zilei.

Actiunea din Constanta vine dupa protestele violente care au avut loc la Spitalul Judetean Braila, unde sute de oameni au protestat fata de scaderea salariilor cu 25% si fata de faptul ca nu si-au mai primit banii.

MS: La Spitalul din Braila sunt prea multi angajati.

In acest caz, Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta, concluzionand ca la Spitalul Judetean Braila sunt prea multi angajati. Astfel, in cadrul institutiei este nevoie de o restructurare, cu respectarea drepturilor angajatilor in conditiile legii.

Ziare.com

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Administrator

Articolul este etichetat cu:

Acest articol nu are etichete

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0