Home | OPINII | Marin Ifrim | FĂRĂ DIACONEŞTI

FĂRĂ DIACONEŞTI

Publicat de
FĂRĂ DIACONEŞTI

Orice s-o alege de firea şi scurtul meu drum pe acest pământ, am o singură dorinţă: să nu particip la nunţi, înmormântări, botezuri, cununii sau alegeri electorale în acelaşi secol cu Dan Diaconescu, reprezentantul interimar al dracului în toate casele cu televizor cu un singur canal de scurgere *** "AVEM O JAVRĂ…" (pamfleţele) *** UNU-I UNGUREAN... *** A REVENIT STAN !

 

FĂRĂ DIACONEŞTI

   Am mai spus-o, vin alegerile şi Băsescu, în paranoia sa de top, deja ne-a făcut cadou un mânz grecesc, bouleanul ăsta fără coarne în frunte, ascunse undeva în locul creierului de vată îmbibată cu camfor, PP-DD. Mai rău de atât nu se va putea. Vă daţi seama, faţa aia mică de şorici smuls din cea mai exotică zonă a purcelei, din ambele părţi ale mijei cu autostradă de 12 ţâţe din 24, ce nu are şi nu va avea niciodată turismul de ieri, de azi şi de mâine sub control  cu căpitan de platou, ne va fi preşedinte. Am mai spus-o, vin alegerile şi Băsescu, în paranoia sa de top, deja ne-a făcut cadou un mânz grecesc, bouleanul ăsta fără coarne în frunte, ascunse undeva în locul creierului de vată îmbibată cu camfor, PP-DD. Mai rău de atât nu se va putea Nea Traiane să trăieşti şi să faci pipilică după gratii la Piteşti, acolo unde, prin anii lui Dej fecala era savarină curată. La cofetărie, bre. Cu Preda cu tot. Cu amândoi predoşii, vreau să zic.

   Îi sugerez deputatului C. P. ca, atunci când se referă în cel mai pur stil stalinist la ziarişti, să-şi caute cuvintele, exactităţile tehnice, numele şi prenumele celor arătaţi de domnia sa cu degetul acela care face bine la clitoris. Ca toţi portocalii, dumnealui încă nu a înţeles că nu vorbeşte doar cu el, că dialogul cu ceilalţi nu se face numai cu punga de mercur pe faţă. Şi încă ceva. Nu e zi de la Scaraoţchi în care să nu fiu cadorisit cu miros de tămâie amestecat în praf de rahat uscat. Am devenit o problemă pentru literaţi, servicii paralele, "oameni politici" de rahat, idioţi de profesie. Cum deschid gura, la diverse manifestări literare, cum îşi pune câte o jigodie din sală mâna pe chelie, căutându-se de musca ţeţe.  Am nişte probleme care nu vin din curtea mea. Orice s-o alege de firea şi scurtul meu drum pe acest pământ, am o singură dorinţă: să nu particip la nunţi, înmormântări, botezuri, cununii sau alegeri electorale în acelaşi secol cu Dan Diaconescu, reprezentantul interimar al dracului în toate casele cu televizor cu un singur canal de scurgere.

"AVEM O JAVRĂ…"

(pamfleţele)

    Cam aşa ar trebui să… sune imnul acestei ţări neimnate. Se spune că cel mai bun şi mai credincios prieten al omului e câinele. Ca atare, observ că ţara e atât de plină de javre încât, contrar multor cetăţeni, cred că termenul de "javră ordinară" e prea insignifiant pentru cel căruia i s-a atribuit. Poate că, zic şi eu, "jigodie ordinară" ar fi fost ceva mai potrivit, mai apropiat de realitate Aşa o fi, însă, subsemnatul, marin-contra, trăitor printre câini, un fel de hingher literar, vă pot spune că, de cele mai multe ori, am fost muşcat de mâini tocmai de câinii preferaţi, de cei favorizaţi. Câini pe care i-am hrănit cu o consecvenţă cel puţin creştină, transformaţi, peste noapte, în javre. Ca atare, observ că ţara e atât de plină de javre încât, contrar multor cetăţeni, cred că termenul de "javră ordinară" e prea insignifiant pentru cel căruia i s-a atribuit. Poate că, zic şi eu, "jigodie ordinară" ar fi fost ceva mai potrivit, mai apropiat de realitate, cel vizat având toate datele unui maidanez cu părul sudat de conductele de termoficare din subsolul târgurilor noastre clonate.

UNU-I UNGUREAN...

   Avem un nou prim-ministru. Unul al lor, nu al meu. Cum nici Băsescu nu-mi e preşedinte. Băiatul ăsta, securist calificat, utecist ratat, intelectual oxfordat drept agent contra naturii noastre umane, încă de la teleportarea în funcţie a atras atenţia supuşilor săi de zi cu zi că viitoarele alegeri musai trebuie să iasă ca la aritmetica robertei. Uitaţi-vă la ochii acestui ieşit din întunericul serviciilor secrete, la mişcările mecanice, de robot încolţit, ale pleoapelor sale. Maliţiosul marinar Băsescu ne-a făcut încă o bucurie satanică. Ascultaţi cu atenţie timbrul vocii acestui ungurean Uitaţi-vă la ochii acestui ieşit din întunericul serviciilor secrete, la mişcările mecanice, de robot încolţit, ale pleoapelor sale. Maliţiosul marinar Băsescu ne-a făcut încă o bucurie satanică. Ascultaţi cu atenţie timbrul vocii acestui ungurean. Nu e vocea lui, ci doar un sunet amestecat, un cor secret, care, în cel mai fericit caz, mârâie când vrea să zâmbească. Avem o mare problemă. Din multele limbi pe care se zice că le cunoaşte acest telectual de elită, se pare că, din toate comenzile primite din partea dresorilor săi doar una primează, una a dracului de neoaşă: "Şo pe ei!".

A REVENIT STAN !

    Cu prilejul stratului gros de zăpadă recent aşezat peste ţară, profitând de faptul că-şi poate trece cerebelul direct peste gardul unei anume universităţi, ne-am repomenit la Antena 3 cu celebrul purtător de mustaţă Valentin Stan, un trăncănici deliricios, care, din păcate, nu e dublat şi de un Bran, ca să fie filmul film şi nemut pe deasupra. Cu prilejul stratului gros de zăpadă recent aşezat peste ţară, profitând de faptul că-şi poate trece cerebelul direct peste gardul unei anume universităţi, ne-am repomenit la Antena 3 cu celebrul purtător de mustaţă Valentin Stan M-am tot gândit cam cu cine s-ar putea împreuna stilistic un asemenea actor singuratic. În cele din urmă, cu mari eforturi de vizionare, pe toate canalele şi canaliile tv., am găsit un Bran compatibil. Se numeşte Florin Condurăţeanu, vedetă din naştere, vorbă rară, dedeiaconit la spartidul popoului, expert în culinaristică logopedică. Nea Valentine, cam pe aici îţi e locul. Tare rău îmi pare că nu mai poţi stârni râsul de mai an. Ia de la Florin!

Marin Ifrim

  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Marin Ifrim

Articolul este etichetat cu:

Acest articol nu are etichete

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00