Home | POLITICĂ | Cu cine vor juca televiziunile din Vrancea in campania electorală

Cu cine vor juca televiziunile din Vrancea in campania electorală

Publicat de

În Vrancea, există două staţii locale, Atlas TV, care aparţine omului de afaceri Ion Martiş, şi Focus TV, deţinută de Grupul de presă Romanesc, controlat de jurnalistul Ion Cristoiu şi omul de afaceri buzoian Vad Pufu. Jurnalul de Vrancea va spune care sint interesele de afaceri ale patronilor si cu cine vor juca in campania electorala.

Campania electorală în audiovizual va începe pe 11 mai şi se va încheia pe 7 iunie, la ora 24.00, iar candidaţii la alegerile locale se vor putea exprima gratuit în emisiunile informative, electorale şi de dezbatere difuzate de televiziuni şi radiouri, potrivit unei Decizii a CNA. Reglementarea campaniei este prevăzută de Legea 67 pe 2004 pentru alegerea autorităţilor locale. Potrivit CNA, campania electorală la radio şi tv începe vineri, 11 mai, şi se încheie joi, 7 iunie, ora 24.00. "Accesul candidaţilor este gratuit atât pe posturile publice, cât şi private", a precizat Răsvan Popescu, care a adăugat că emisiunile electorale pot fi difuzate numai de luni până vineri. "Posturilor le revine obligaţia de a trata candidaţii în mod echitabil, obiectiv şi imparţial. Înainte de ziua votării, există două zile de reflecţie, acordată electoratului, în sensul că nu se mai pot difuza comentarii privind campania electorală, sondaje şi publicitate electorală", arată CNA. Radiodifuzorii care vor reflecta campania electorală ca urnare a cererilor de la competitorii electorali au obligaţia de a informa CNA, până pe 9 mai. Legea interzice vînzarea timpilor de antenă sau de spaţii de emisie pentru competitorii electorali. Alegerile locale se vor desfăşura în data de 10 iunie.
Ce jocuri fac televiziunile din Focşani
În Vrancea, există două staţii locale, Atlas TV, care aparţine omului de afaceri Ion Martiş, şi Focus TV, deţinută de Grupul de presă Evenimentul Romanesc, controlat de jurnalistul Ion Cristoiu şi omul de afaceri buzoian Vad Pufu. Dacă Atlas TV este văzută ca fiind apropiată de PSD, partid de opoziţie, prin prisma patronului, care face parte din cercurile de afaceri ale baronului Marian Oprişan, Focus TV pare să încline către actuala putere portocalie. Jurnalistul Ion Cristoiu, originar din satul vrîncean Găgeşti, moderează emisiuni la postul B1TV, apropiat partidului de guvernămînt, acolo unde Vlad Pufu este director de dezvoltare din 2010. Deocamdată radiodifuzorii vrînceni nu au notificat către CNA intenţia de reflectare a campaniei electorale. În campania din 2008, televiziunea omului de afaceri Ion Martiş a fost amendată cu 50 de milioane de lei vechi şi a primit somaţie publică pentru că a făcut campanie mascată PSD, transmiţînd în direct lansarea candidaţilor social-democraţi. Fostul presedinte al CNA, Ralu Filip, l-a acuzat pe Marian Oprişan ca a făcut presiuni asupra unei inspectoare a instituţiei, după ce televizunea Atlas TV a primit amenda.

Atlas TV – “Trinitas de Vrancea”

  • Atlas TV este o televiziune generalistă, lansată în anul 1994, cu acoperire in judetul Vrancea, aflata in proprietatea familiei Martis din Focsani. Grila de programe cuprinde emisiuni culturale, politice, dar mai ales religioase, întrucît familia patronului a ctitorit o biserică la Unirea-Odobeşti, de unde transmite în direct slujbele duminicale. În plus, Ion Martiş este apropiat de arhiepiscopul locului, Î. P. S. Epifanie Norocel de la Buzău. Din acest motiv, postul este poreclit „Trinitas de Vrancea”. Atlas TV este partener media pentru evenimentele locale: Festivalul Bachus, Zilele Oraşului Focsani, organizate de administraţia locală, controlată de PSD. Patronul Ion Martis, prin firma Diplomatic SRL, este distribuitorul produselor de panificatie in cadrul programului guvernamental "Laptele si cornul", licitatia fiind organizata de Consiliul Judetean. Fiul acestuia, fostul arbitru FIFA Marius Martis, este judecat la Curtea de Apel Pitesti in scandalul coruptiei din fotbal.

  Focus TV - fost "OTV de Vrancea"

  • Focus tv este un post de televiziune generalist, regional cu acoperire în judeţele Buzău, Vrancea şi o parte din judeţul Brăila. Emisia postului Focus tv a debutat în toamna anului 2007, iar la Focşani staţia s-a deschis în anul 2008, după ce licenţa a fost cumpărată de la familia afaceristului Constantin Buscă, membru PNL. Acesta a vîndut televiziunea întrucît angajaţii postului au transformat-o într-un “OTV de Vrancea”, în funcţie de “cine dă mai mult”. În preajma alegerilor din acest an, staţia a devenit mai vocală în materie de evenimente politice, semn că patronii vor să facă bani în campanie. În plus, managerul staţiei a început să invite pe post jurnalişti compromişi, cunoscuţi în Vrancea ca agenţi de influenţă şi chiar “şantajişti de presă”. Între cele două televiziuni există un litigiu comercial, cu o miză de 120.000 de euro în contul unor neînţelegeri din 2007, legate de o clauză de exclusivitate privind transmisia prin cablu.

Cum se va păcăli poporul cu televizorul

Cum campania electorală la tv va fi gratuită este de aşteptat să avem de-a face cu negocieri subterane pentru promovarea candidaţilor pe posturile tv din Vrancea. În mediile politice locale se vorbeşte de sume de ordinul miilor de euro pentru promovarea candidaţilor la televiziuni intr-o campanie care se anunta atipica si in care se va uza in mod clar de "laturi media". Principalii competitori politici sînt Uniunea Social-Liberală, formată din PSD şI PNL, şi “Alianţa pentru Vrancea”, iniţiată de PDL, care s-a aliat cu mai multe “partide de garsonieră”, UNPR, PER, PNG şi PNŢCD. Al treilea în ordinea preferinţelor ar putea fi Partidul Poporului, întrucît candidaţii care nu şi-au găsit loc pe listele celor doi mari jucatori poltici au preferat să se orienteze către „Partidul OTV”.

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (7 publicate)

avatar
Research paper writing service 08/05/2012 12:39:10
The want your living room's design to showcase your sense of style but still exude comfort and be long on function. Keep the room’s uses in the forefront, and add personal flair with design and decor for a room that both lets your family kick off their shoes and makes guests say. Thanks for sharing information.
avatar
voltageseocompany.ca 22/06/2012 17:33:29
In many cases other companies, TV stations or individuals are engaged to do the syndication work, in other words to sell the product into the markets they are allowed to sell into by contract from the copyright holders, in most cases the producers. Thanks.
avatar
mba admission essay 28/06/2012 17:52:35
As you know one of the important things in any human behavior-ment environmentally responsible and resource towards selective collection.
avatar
chemistry coursework help 24/07/2012 17:06:24
In preajma alegerilor din acest an, staţia a devenit mai vocală în materie de evenimente politice, semn că patronii vor să facă bani în campanie.
avatar
Lidia 02/04/2013 16:10:27
Finllay! This is just what I was looking for.
avatar
sqchyko 04/04/2013 06:40:38
bhocN3 , nsbyrlhluznk, [link=http://bfytjnzulsdm.com/]bfytjnzulsdm[/link], http://tlwcsqsxaywa.com/
avatar
Buff 02/06/2016 14:34:10
Darn it! I was looking forward to BSG… I heartily despise CoE, but it looks like I'm in the minority. I don't want to rain on anoy3e&#0n9;s parade. Peace out until next week! I'll just ponder Amber Spyglass for now.
total: 7 | afişare: 1 - 7

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Anonymous Person
este o persoană care nu vrea să fie alergată prin oraş de garda financiară, poliţie, procurori... toţi trimişi de Oprişan să îi închidă gura.

Articolul este etichetat cu:

campanie electorala, ion cristoiu, Atlas TV Focsani, Focus TV Focsani, Vlad Pufu, alegeri locale 2012

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00