Home | POLITICĂ | Alianta Tra-la-la…

Alianta Tra-la-la…

Publicat de

Cum se ascunde PDL in "Alianta pentru Vrancea", cu simbolul electoral pomul, si care sint crengile uscate cu care cel care trebuia sa fie cel mai important partid din Romania defileaza in alegeri impotriva baronului Oprisan.

Lipsa de orice identitate politică la PD se vede acum mai bine decît oricînd. Ba USD în 1996, care reprezenta social democraţia modernă, ba PD în 2000 ca partid de stînga, campion al reformelor (deşi a fost un partid cu multe accente antieuropene), ba partid de dreapta, popular, luptător împotriva coruptiei, membru al Aliantei DA în 2004 sau ba PDL în 2008,  partid al integrării europene acum şi un pic liberal, iată, din nou, în prag de alegeri încearcă, peste noapte, întocmai ca în poveste, să trasforme din broasca cea rîioasa în  prinţul cel chipes.
Alianta pentru Vrancea - acesta este noul chip al PD, are semnul electoral pomul, probabil pentru ca pe crengile lui pot sta căţărate toare migratoarele politice şi că, schimbîndu-şi penajul, îşi pot pierde şi ei mai uşor urma.
Au ratat o sansa istorică în 2008 cînd mesajul cu buturuga nu le-a consfintit decît starea de fapt: statutul de buturugă de care în cel mai rău caz te poţi împiedica…
A fost unicul moment cînd a existat o dorinţă reală de schimbare în rîndul electoratului vrîncean şi nu s-a profitat de ea.
Şi se ratează şi 2012, cînd PNL nu participa la alegeri, fiind înghiţiţi în USL, ocazie în care şi-ar fi putut promova un mesaj coerent de dreapta aruncînd în bătalia politică oameni pregătiţi care să explice contextul crizei şi măsurile luate, mai ales în planul corupţiei, unde lumea îşi pusese destule speranţe.
Dar pentru că unicul lor scop a fost îmbogăţirea proprie, de cele mai multe ori apelînd la favorurile lui Marian Oprişan, acum, cînd vine decontul, încearcă încă o dată să inducă în eroare populatia prezentîndu-se a fi altceva decît ceea ce sînt în realitate. E ca şi cum ai vrea sa prezinţi o buturugă  rept copac al bunăstării  sau un ciot noduros ca un pom plin de roade.


Ia să vedem care sînt crengile (uscate după cum veţi vedea ) după care se ascunde PDL în “Alianţa pentru Vrancea”:

PNG-ridicol total: noua generaţie reprezentată de un pensionar militar, Marin Stoica, fost consilier judetean PRM şi sustinător fervervent al lui Oprişan Marian. S-a revoltat împotriva acestuia doar după ce a fost scos din consilii de administraţii. Cuantumul pensiei –cit salariul unui ministru.


PNŢ-Ilie Lilian adjunctul lui Nicu Tănase cînd acesta era sef la PNT; deşi era ciorbist declarat, cînd i s-a fluturat ideea că ar putea fi consilier municipal a trecut la aripa lui Pavelescu.

PER- Gheorghiţă Berbece –omul cu şpriţul de la PNŢ al lui Nicu Tănase: cînd acesta a trecut la PDL şi a ajuns şef mare l-a luat cu el şi l-a înscaunat sef al Gărzii de Mediu; a pierdut functia cînd fostul director şi-a recîştigat functia în instanţă. A fost mutat la PER căci nu se ştie niciodată…

UNPR-progresiştii. Şi şi-au găsit un om al progresului: Nicu Tanasa, fost director înainte de 1989 al Intreprinderii de comerţ cu ridicata pentru produse alimentare Vrancea: celebra ICRA cea care dădea mîncarea cu raţie pentru populatie, nu şi pentru nomenclatura care “era la toartă cu nea Nicu”. Om de casă al lui Mustea bătrînu’, a intrat în 2005 în PD –partid la putere- pentru a tatona terenul pentru familie. După ce maurul şi-a făcut datoria a fost trimis să ocupe locul, tot în numele familiei, la UNPR. La fel căci nu se stie niciodată…
Mai nou, PDL-ul a aruncat în aşa zisa luptă pentru Consiliul Judeţean împotriva baronului Oprişan un “candidat iepure” care n-o să-i pună nici o problemă baronului de Vrancea.

Acesta este pomul care ni-l propune Alin Trăşculescu, preşedintele PDL Vrancea, alintat de prieteni “Tra-la-la”, să îl votăm.
Mai bună expresie a ideii de reformă a clasei politice nici că se putea.                                                                                                                    
De Codruta Copaci

Subscribe to comments feed Comentarii (13 publicate)

avatar
Dan Trofin 06/05/2012 18:54:59
bun articol si o analiza necesara inainte de alegerile locale din 10 iunie 2012 !
avatar
Bubby 02/04/2013 14:02:28
That's an intelligent asnwer to a difficult question xxx
avatar
Cady 02/04/2013 16:07:50
Four score and seven munites ago, I read a sweet article. Lol thanks
avatar
Cresterea Prepelitelor 02/04/2013 17:22:36
Cum poti castiga 3000 de euro lunar Crescand Prepelite intr-un spatiu de numai 20mp?Iata cum AFACEREA TA cu PREPELITE devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie.Detalii pe:www.crestereaprepelite.ro
avatar
pqtehb 02/04/2013 19:31:12
xqJ9ts <a href="http://obrehmonjrlb.com/">obrehmonjrlb</a>
avatar
sjggngk 04/04/2013 06:07:27
SmO2n7 , uqviyfkrjkdf, [link=http://aoboyzfoiacy.com/]aoboyzfoiacy[/link], http://fgysxryuzmol.com/
avatar
xlcwikfo 07/04/2013 00:59:33
E4Ipsi , gpycaurxskbq, [link=http://pigacrpldbnz.com/]pigacrpldbnz[/link], http://qijweoslyakt.com/
avatar
Jennica 02/06/2016 14:25:55
Har lige fået besked her til aften, at min pakke nu er på vej. I morgen tidlig vil jeg kunne få samme bildele som dig :-)
avatar
Pepper 07/06/2016 08:33:46
<a href="http://ksslef.com">Knwgeldoe</a> wants to be free, just like these articles!
avatar
Bonner 07/06/2016 15:32:10
Keep on writing and chgnuigg away! http://zcxvvhl.com jsbfszpea [link=http://sspujx.com]sspujx[/link]
1 2 next total: 13 | afişare: 1 - 10

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Jurnalul de Vrancea

Articolul este etichetat cu:

lilian ilie, alin trasculescu, Alianta pentru Vrancea, Nicu Tanasa, Mustea

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00