Home | SPECIAL | Fotografia care ar putea confirma că vine sfârșitul lumii, NASA nu crede. Inexplicabile anomalii geografice. Buncărul care adăposteşte viitorul omenirii

Fotografia care ar putea confirma că vine sfârșitul lumii, NASA nu crede. Inexplicabile anomalii geografice. Buncărul care adăposteşte viitorul omenirii

Publicat de

APOCALIPSA MAYAŞĂ. Vine sfârşitul lumii? Vezi fotografia care ar putea confirma acest lucru, dar care poate fi şi o eroare a iPhone-ului *** Vine sfarsitul lumii in 2012? Iata teoria NASA *** Cutremur de 7,1 grade pe scara Richter în sudul Pacificului. Nu a fost declanşată alerta de tsunami *** Inexplicabile anomalii geografice *** Efectele incalzirii globale: Ce inseamna topirea ghetii din Oceanul Arctic pentru Europa? *** Sunet puternic misterios, produs pe Insula Hawaii *** Asteroid urias, precum explozivul Tunguska, vine spre Pamant. E un pericol? *** Profetiile din Manuscrisele de la Marea Moarta, confirmate de telescopul Hubble? *** Evanghelia lui Barabas - manuscrisul care poate zgudui din temelii lumea crestina (Video) *** Misterioasa civilizatie Maya, o enigma aproape de rezolvare *** Al patrulea lac din lume a devenit deşert. Pescarii şi-au abandonat navele *** Actorul Şerban Ionescu, paralizat de la o căpuşă: «Încerc să redevin om» *** Buncărul care adăposteşte viitorul omenirii a împlinit 4 ani *** Un asteroid ar putea lovi Pamantul in 2040 *** Vrajitoarele ii baga in sperieti pe britanici - ritualuri de exorcizare cu minori *** Iisus n-ar fi inviat niciodata - vezi descoperirea care sustine aceasta teorie *** Paduri ciudate si unice - Hoia-Baciu, cap de lista (Galerie foto) *** Monumente misterioase, care manipulau mintile oamenilor

APOCALIPSA MAYAŞĂ. Vine sfârşitul lumii? Vezi fotografia care ar putea confirma acest lucru, dar care poate fi şi o eroare a iPhone-ului

Hector Siliezar a vizitat împreună cu familia sa oraşul maiaş Chichen Itza în 2009 şi a realizat cu iPhone-ul trei fotografii cu piramida El Castillo. Într-una dintre imagini se vede cum o rază de lumină vine din cer, exact în mijlocul piramidei, scrie Yahoo News.

Piramida El Castillo este un fost templu al mayasilor în care era venerat zeul Kukulkan. În ziua în care Hector a vizitat El Castillo cerul era înnorat şi se pregătea să înceapă o furtună. Bărbatul a fost impresionat de fulgerele de deasupra piramidei şi a făcut trei fotografii cu telefonul mobil. În primele două imagini nu apare nimic neobişnuit, însă în cea de-a treia se vede o rază de lumină care coboară din cer, exact în mijlocul piramidei.

Hector Siliezar a spus că nimeni nu a văzut lumina impresionantă. Abia când s-a uitat pe iPhone bărbatul şi-a dat seama ce imagine realizase. "A fost incredibil! Nimeni, nici ghidul nostru nu a văzut lumina", a declarat Hector.

Mai multe site-uri specializate în fenomene paranormale au încercat să explice fotografia lansând teorii privitoare la sfârşitul lumii. Apocalipsa mayaşă ar fi adevarată, fiind numai o chestiune de timp până când se va împlini.

Pe de altă parte, oamenii care cred numai în explicaţii ştiinţifice susţin că raza este de fapt o eroare a iPhone-ului.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=_QsVUu7AjZ4&feature=player_embedded

Jurnalul.ro

Pilon de lumina misterios, emanat din varful piramidei Chichen Itza

O fotografie neobisnuita a fost realizata in vechiul oras al civilizatiei Maya, Chichen Itza din Mexic. Imaginea prezinta un pilon de lumina misterios, ce iese din varful piramidei mayase si se inalta la cer.

Este aceasta o dovada a unei puteri mistice aparute in vechiul templu mayas din Mexic? Sau este doar o stralucire provenita de la aparatul fotografic?, se intreaba Discovery News.

Aceasta imagine incredibila a fost capturata de Hector Siliezar, atunci cand a vizitat vechiul oras al civilizatiei Maya de la Chichen Itza din Mexic, in 2009, impreuna cu sotia si copiii.

In timp ce se afla in fata piramidei, folosita pentru rugaciuni aduse zeului mayas Kukulkan, o furtuna a izbucnit la distanta de situl arheologic. Vazand aceasta oportunitate de a face niste fotografii speciale, Siliezar a reusit sa captureze o lumina, care se inalta la cer precum un pilon, chiar din varful templului.

El a prins un fenomen cu totul neasteptat: o lumina, ce parea ca emana din varful piramidei spre cer. Desigur, unii oameni vor vedea acest fenomen ca un "semnal" transmis de o zeitate, privind sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012.

Insa, descendentii civilizatiei Maya, care traiesc astazi, nu considera ca sfarsitul lumii va veni in 2012.

Ceea ce se poate spune despre fotografie, ea este autentica, dar se pare ca exista un motiv logic de aparitie al razei de lumina din varful templului. Siliezar a luat trei fotografii succesive cu ajutorul iPhone-ului sau, in speranta ca va captura un fulger.

Nu este o coincidenta faptul ca o fotografie a unui fulger sa fie insotita de un pilon ciudat de lumina, sustine Jonathan Hill, de la Universitatea Arizona, Statele Unite.

"Intensitatea flash-ului de lumina este cauzata probabil de senzorul camerei de fotografiat, care a capturat aceasta imagine neobisnuita", considera Hill.

Siliezar a spus ca el nu a vazut pilonul de lumina atunci cand a facut fotografia, ceea ce sugereaza faptul ca lumina era prea slaba pentru a fi distinsa cu ochiul liber sau a aparut ca un flash instantaneu.

Fotografia se pare ca este reala si nu este vorba de o farsa. Exista posibilitatea ca pilonul de lumina sa fie cauzat de blitz-ul camerei de fotografiat. Desigur, acest lucru nu se poate dovedi, insa este cea mai probabila explicatie.

Ziare.com

Vine sfarsitul lumii in 2012? Iata teoria NASA

2012 este anul in care unii oameni considera ca va veni sfarsitul lumii. Multe astfel de teorii sustin acest lucru, precum sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012, inversarea polilor magnetici, planeta Nibiru sau alinierea planetelor. Acum, insa, NASA a dat un raspuns tuturor acestor teorii apocaliptice.

Laboratorul Jet Propulsion de la NASA a prezentat un scurt film, in care omul de stiinta Don Yeomans explica de ce majoritatea scenariilor apocaliptice despre sfarsitul lumii nu sunt reale, potrivit Forbes.

Va prezentam mai jos parerea cercetatorului Don Yeomans, de la NASA, referitor la cateva teorii care prezic sfarsitul lumii in 2012.

Sfarsitul calendarului mayas, 21 decembrie 2012

Teoria privind data de 21 decembrie 2012 si dezastrele prezise de unii oameni vine probabil de la asa-zisul sfarsit al calendarului mayas. Acest calendar nu se termina insa pe 21 decembrie 2012. Este doar sfarsitul unui ciclu mayas si inceputul altuia nou.

Este la fel ca 31 decembrie, sfarsitul calendarului nostru, dar un nou calendar incepe cu anul urmator la 1 ianuarie.

Planeta Nibiru

Se presupune ca planeta Nibiru este de patru ori mai mare decat Pamantul. Se spune ca ea va ajunge foarte aproape de Pamant si va provoca tot felul de dezastre. Deci sa presupunem ca acesta planeta enorma ar veni spre Pamant. Dar daca ar fi existat am fi vazut-o de multa vreme, numai daca ar fi fost invizibila, nu am fi detectat-o.

Mii de astronomi cerceteaza cerul noptii permanent si nu au vazut-o. Exista oameni care cred ca astronomii de la NASA ascund de fapt aceasta informatie, pentru a preveni panica in randul populatiei.

Va puteti imagina mii de astronomi, care observa cerul, sa pastreze un secret fata de opinia publica, mai multi ani?

Furtunile solare

Unii oameni asociaza furtuna solara cu 21 decembrie 2012. Acum, exista furtuni solare. Activitatea Soarelui trece printr-un ciclu, care atinge un maxim, la fiecare 11 ani. Maximum solar preconizat va fi in luna mai 2013.

Alinierea planetelor

O alta teorie este legata de alinierea planetelor. Exista o aliniere a planetelor. Se sustine ca alinierea Soarelui, a Pamantului si a unor planete ar produce efecte catastrofale pe Terra.

Ei bine, in primul rand, nu exista nicio aliniere a planetelor in decembrie 2012 si, chiar daca ar exista, aceasta nu ar produce dezastre pe Pamant.

Singurele astre din sistemul nostru solar care pot afecta Pamantul sunt Luna, care este foarte aproape, si Soarele, care este masiv, dar destul de aproape. Dar celelalte planete au un efect neglijabil asupra Pamantului.

Modificarea axei de rotatie a Pamantului

Unul dintre miturile despre 21 decembrie 2012 este faptul ca axa Pamantului se va schimba. Axa de rotatie nu se poate deplasa din cauza orbitei Lunii din jurul Pamantului.

Inversareaa polilor magnetici

Inversarea campului magnetic se face din timp in timp, insa ultima data ea s-a petrecut acum 740.000 de ani. Nu exista nicio dovada ca aceasta se va petrece in decembrie 2012.

Si chiar daca s-ar produce inversarea, este nevoie de mii de ani ca sa se faca acest lucru. Daca s-ar intampla inversarea, nu va fi nicio problema pe Pamant, in afara de faptul ca trebuie sa fie recalibrate busolele.

Cutremur de 7,1 grade pe scara Richter în sudul Pacificului. Nu a fost declanşată alerta de tsunami

9 martie 2012 – 10:53
Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs, astăzi, în Pacificul de Sud, în largul coastelor insulei Vanuatu şi ale Insulelor Loialităţii din Noua Caledonie. Potrivit institutului american de geofizică USGS, nu a fost declanşatp o alertă de tsunami.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 36 de kilometri, iar epicentrul la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Isangel (Vanuatu) şi 324 de kilometri de Tandine (Insulele Loialităţii).

Vanuatu, un arhipelag vulcanic, este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă o activitate seismică intensă.

Inexplicabile anomalii geografice

Misterul Bermudelor este clasat drept un paradox geografic, imposibil de explicat si, dupa parerea unora, unic. Dar daca faima acestei anomalii este legata si de publicitatea ei, sunt destule altele, la fel de spectculoase, la fel de enigmatice, nu mai putin ciudate, dar mai putin faimoase.

Uneori, ele ar putea starni aceeasi curiozitate, daca ar fi cunoscute de public, eventual chiar vizitate si prezentate in mass media - noteaza portalul Factroom.

Zona Preyzera, Santa Cruz, California

In acest loc, obisnuitele compasuri functioneaza normal numai de la inaltimea de un metru in sus. Mai jos, acul compasului isi modifica pozitia brusc cu 180 grade. Practic, la nivelul solului, nordul este orientat spre sud, o anomalie magnetica total inexplicabila.

Puturile de argint din orasul Resof, Siria

In orasul Resof din Siria exista trei puturi secate, a caror adancime este controversata, desi s-a calculat ca o piatra aruncata ajunge la fund in timp de 15 secunde. Anomalia consta in faptul ca o galeata cu apa murdara coborata seara in oricare din puturi, dimineata este extrasa cu apa curata, cristalina si buna de baut.

Candva, din aceste puturi, se extragea argintul, iar legende locale pretind ca le-au construit misteriosi "ingeri de argint" - ceea ce sugereaza imediat ideea extraterestrilor.

Sugereaza, dar nu dovedeste nmic. In jurul puturilor, vegheaza toata noaptea turistii sceptici, iar dimineata, se conving ca apa este excelenta.

Pamantul care geme la Jebel Nukug, langa Marea Rosie

Dunele de nisip, situate in apropierea Marii Rosii, emit sunete, ca un fel de geamat, atunci cand mai multe persoane urca spre varful lor. Legende locale sustin ca nisipul a acoperit o veche manastire, care aminteste de prezenta ei in adancuri. Sapaturi arheologice nu s-au putut face, intampinand prejudecatile localnicilor, care se impotrivesc.

Amprente humanoide de acum 4 milioane de ani

O expeditie facuta in 1977 in satul tanzanian Laetolil a descoperit urme umanoide datate acum patru milioane de ani, cand stramosii omului, fiinte bipede, n-ar fi putut exista. Sau poate au existat dar au disparut, reaparand ulterior sub o forma noua. Eventual, noi cei de azi am fi urmasii celor reaparuti. Ipoteze imaginare se pot face, dar nimic nu s-a dovedit. Totusi, se cerceteaza.

Cele doua cercuri de langa Vilnius

Intr-o padure de brazi, aflata la nord de capitala Lituaniei, Vilnius, geografii au identificat doua "pete" circulare ciudate. Fiecare are un diametru nu mai mare decat 3 metri. Cine patrunde pe solul uneia din ele, simte un flux de energie, in timp ce un altul, aflat pe cea de a doua "pata" simte o lipsa de energie, care il preseaza spre pamant. Turistii au simtit-o pe pielea lor, cercetatorii au studiat, dar nimeni n-a gasit inca explicatia fenomenului.

Un Triunghi al Bermudelor rusesc

In apropiere de Volgograd, Rusia, localnicii cunosc o zona denumita "Dealul Albastru", care atrage in directia sa norii de furtuna, inclusiv fulgere si tunete. In timpul acestor fenomene meteo se blocheaza pe neasteptate functionarea motoarelor cu ardere interna. Automobilistii le ocolesc, iar elicopterele sunt cu atat mai mult prudente. Este un fel de mic triunghi al Bermudelor, rusesc.

Locul de unde oamenii dispar in necunoscut

Din valea Heychzhu, situata in provincia chineza Sichuan, dispar in fiecare an, un numar de oameni, care nu mai revin nicodata. In 1976, autoritatile au initiat o cercetare, trimitand echipe bine dotate, pentru a cerceta zona. S-a identificat faptul ca pamantul emana vapori toxici, dar nu au putut fi gasite eventualele ramasite ale unor intoxicati. Disparitiile continua, enigma ramane enigma si singura masura pragmatica este ocolirea zonei.

Portile megalitice Tonga

Pe insula Tonga din Polinezia este instalat un arc de triumf megalitic, in forma literei "pi" grecesti, constituit din trei unitati, fiecare de cate patruzeci de tone si o lungime de cinci metri. S-a stabilit ca dateaza din anii 200. I.Hr. In principiu, n-ar trebui sa ne mire, daca l-am compara cu piramidele sau cu ziguratele.

Numai ca si la unele, si la altele au lucrat sute de mii de sclavi, pe cand micuta insula Toga este locuita de cateva familii si nici in anichitate nu puteau fi mai multe. Cum au reusit cele cateva familii sa ridice megalitii si, mai ales, in ce scop au facut-o ramane un mister.

Un studiu surprinzător: ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ duce la IERNI MAI GRELE

de Iuliana Enache, Mihai SCHIAU Postat la: 28.02.2012 13:29 Ultima actualizare: 28.02.2012 14:05

Reducerea suprafeţei gheţurilor din Oceanul Arctic, generată de încălzirea climatică, ar putea explica iernile cu multă zăpadă şi ger din ultimii ani din Europa şi din alte zone ale emisferei nordice, arată un studiu american publicat luni, relatează AFP.

După ce suprafaţa banchizei a scăzut la un nivel record în 2007 au fost observate ninsori mai abundente decât în mod normal în regiuni ]ntinse din America de Nord, Europa şi China, arată cercetarea.

În timpul iernilor din 2009, 2010 şi 2011, emisfera nordică a înregistrat cele mai mari acumulări de zăpadă din istoria înregistrată.

Datele înregistrate din 1979, de la începutul observaţiilor prin satelit, şi până în 2010 arată o reducere cu un milion de kilometri pătraţi a suprafeţei gheţii din Oceanul Arctic (29,4% din total) în timpul toamnei, precizează oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Georgia.

Această diminuare a gheţurilor arctice a corespuns unei acoperiri cu zăpadă net mai ridicată decât în mod normal în nord-estul Statelor Unite, nord-vestul şi centrul Europei, precum şi nordul Chinei, adaugă ei.

Studiu ştiinţific: Nordul îngheaţă, sudul se-ncălzeşte

Autor: ANCA ALDEA
10 martie 2012

Foto: LUCAS JACKSON / REUTERSFoto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Un nou studiu ştiinţific confirmă cercetările anterioare conform cărora reducerea gheţii în Oceanul Arctic cauzată de încălzirea globală ar putea explica iernile pline de zăpadă şi foarte reci din ultimii ani de care au parte locuitorii din emisfera nordică. Într-o lucrare publicată recent, cercetătorii ame­ricani arată că unul dintre efectele reducerii record a suprafeţei banchizei – valoare înregistrată în urmă cu cinci ani – l-au constituit căderi masive de zăpadă în unele regiuni din America de Nord şi Est, nord-vestul şi centrul Europei şi China de Nord. În timpul iernilor 2009-2010 şi 2010-2011, emisfera nordică a înregistrat a doua şi a treia acumulare puternică de zăpadă din istorie, se arată în cercetarea citată de Agerpres.

Datele colectate din 1979 până în 2010 arată că s-a înregistrat o diminuare de un milion de kilometri pătraţi a suprafeţei de gheaţă a Oceanului Arctic, adică 29,4% din suprafaţa sa, o arie echivalentă cu de două ori suprafaţa Franţei. „Studiul nostru demonstrează că diminuarea gheţii Arcticului este legată de schimbările în circulaţia atmosferică a emisferei de nord în timpul iernii”, a declarat Judith Curry, preşedintele Şcolii de Ştiinţe Atmosferice şi ale Pământului din cadrul Institutului de Tehnologie din Georgia.

Potrivit altor studii, realizate tot în Statele Unite, 2010 a reprezentat un record de căldură, luna octombrie a anului fiind cea mai călduroasă înregistrată din 1880. O serie de hărţi publicate de Agenţia Spaţială Americană (NASA) arată că 2010 a bătut recordul de căldură faţă de oricare alt an anterior, informează site-ul maxisciences.com, citat de Agerpres. Fenomenul s-a manifestat îndeosebi prin temperaturi foarte ridicate înregistrte în Oceanul Atlantic, în Brazi-lia, în estul Oceanului Indian şi în Orientul Mijlociu. În zona Pacificului tropical, situaţia a fost exact invers, din cauza fenomenului La Nina, care produce răcirea temperaturilor.

Oamenii de ştiinţă nu vorbesc despre catastrofe atunci când dau publicităţii astfel de rapoarte ca cele mai-sus prezentate. Numeroşi experţi sunt de părere că încălzirea globală nu va produce catastrofe pe Terra, respingând o eventuală criză a alimentelor, destul de vehiculată în ultima perioadă şi pusă pe seama creşterii cu 2,4 grade Celsius, până în 2020, a temperaturii Planetei. Climatologul Gavin Schmidt de la NASA este de părere că, cel puţin în următorii opt ani, oceanele nu îşi vor pierde sau diminua rolul de a absorbi căldura şi, astfel, nu se va putea ajunge la ceea ce spun predicţiile unor „specialişti”, şi anume că, în 2020, cei 7-8 miliarde de oameni ai Planetei vor suferi de o foamete nemaiîntâlnită.

Jurnalul.ro

E mai puţină gheaţă în la Polul Nord decât în ultimii 1.450 de ani

"Studiul nostru demonstrează că diminuarea gheţurilor Oceanului Arctic este legată de schimbări în circulaţia aerului în emisfera nordică în timpul iernii", subliniază Judith Curry, preşedintele Şcolii de Ştiinţe Atmosferice şi ale Pământului a Institutului de Tehnologie din Georgia şi principalul autor al acestei lucrări.

Calota glaciară de la Polul Nord în 2010 (stânga), respectiv 1979

"Modificările în circulaţia aerului formează mai frecvent zone de stagnare de înaltă presiune atmosferică centrate pe Atlantic, care blochează fluxul de aer cald venind din vest şi provoacă un flux de aer polar şi ninsori abundente în Europa" şi nord-estul Americii de Nord, continuă cercetătoarea.

"Studiul arată că scăderea gheţii din Oceanul Arctic joacă un rol important în ceea ce priveşte iernile geroase, cu ninsori abundente, din America de Nord, Europa şi estul Asiei", adaugă dr. Jiping Liu, tot de la Institutul de Tehnologie din Georgia.

Daily Mail scrie că, deşi regiunile arctice s-au încălzit în ultimii zeci de ani, şi aici s-au înregistrat căderi mai mari de zăpezi. În prezent, sunt mai puţini gheţari în regiunile arctice decât au fost în ultimii 1.450 de ani
Concluziile acestui studiu ar putea fi folosite pentru ameliorarea previziunilor meteorologice sezoniere, potrivit autorilor.

Gandul.info

Efectele incalzirii globale: Ce inseamna topirea ghetii din Oceanul Arctic pentru Europa?

Reducerea suprafetei ocupate, in prezent, de calotele glaciare, din Oceanul Arctic explica destul de logic de ce tarile din Europa au avut parte, in ultmii ani, de ierni cu zapada multa si frig puternic, potrivit unui studiu publicat luni.

Europa a fost ingropata la propriu de zapada din cauza unei scaderi a banchizei, la un nivel record in 2007, de cand au fost observate ninsori mai abundente decat in mod normal in vaste regiuni nord-americane, ale continentului european si China, explica oamenii de stiinta care au elaborat studiului, de la Institutul de Tehnologie din Georgia, relateaza agentia de presa AFP, citata de publicatia franceza L'express in editia electronica de marti.

Incalzirea gobala ne face mai scunzi - studiu

De-a lungul ultimelor doua ierni, 2009-2010 si 2010-2011, in emisfera nordica s-au inregistrat cele mai mari cantitati de zapada. In plus, datele inregistrate din 1979 - de la inceputul observatiilor prin satelit - si pana in 2010 arata o diminuare cu aproximativ 30% a suprafetei ghetii din Oceanul Arctic in toamna, respectiv de doua ori cat suprafata Frantei.

"Studiul nostru demonstreaza ca diminuarea gheturilor Oceanului Arctic este legata de schimbari in circulatia aerului in emisfera nordica in timpul iernii. Modificarile in circulatia aerului formeaza mai frecvent zone de stagnare de inalta presiune atmosferica centrate pe Atlantic.

Zonele de stagnare blocheaza fluxul de aer cald care vine din vest si provoaca un flux de aer polar si ninsori abundente in Europa", a subliniat Judith Curry, presedintele Scolii de Stiinte Atmosferice si ale Pamantului a Institutului de Tehnologie din Georgia si principalul autor al acestei lucrari.

Molecula minune care poate salva Terra de la incalzirea globala (Video)

Acest nou studiu, care apare in versiunea online a Analelor Academiei Nationale Americane de Stiinte (PNAS) cu data de 27 februarie 2012, nu face decat sa confirme concluziile unor cercetari precedente, care leaga topirea ghetii din Oceanul Arctic de iernile din ce in ce mai geroase din Europa.

Sunet puternic misterios, produs pe Insula Hawaii

Sunete puternice misterioase s-au auzit pe insula Hawaii, fara insa sa se gaseasca vreo explicatie despre sursa, care le-a generat. Nici macar geologii de la Observatorul vulcanologic din Hawaii nu au putut da nicio lamurire.

Un zgomot inexplicabil s-a produs in zona Puna din Insula Hawaii, el ramanand un mister pana in acest moment, scrie Sott.

Apararea Civila locala spune ca nu exista nicio explicatie pentru "cutremurul" produs, cu putin timp inainte de ora 9.

Un numar de persoane din zona au raportat acest fenomen, care a semanat cu un tunet sau cu o explozie, iar oamenii au simtit cum Pamantul se clatina.

"Incidentul nu poate fi explicat, in acest moment", a spus John Drummond, de la Apararea Civila din Hawaii. El a vorbit si cu specialistii de la Observatorul vulcanologic USGS din Hawaii si cu persoanele de pe insula, dar nimeni nu are vreo explicatie.

O teorie vehiculata este ca a fost un boom sonic, insa nu se stie, care ar fi fost cauza producerii acestui fenomen.

Reporterul Daryl Lee spune ca si el a simtit socul produs, cand se afla in parcul Hawaiian Paradise. El a iesit imediat pe strada, sa vada de unde provine sursa zgomotului, insa nu a putut afla raspunsul, desi a stat de vorba cu mai multi localnici.

Asteroid urias, precum explozivul Tunguska, vine spre Pamant. E un pericol?

Un asteroid, denumit 2012 DA14, se indreapta spre Pamant. El este din aceeasi categorie cu misteriosul asteroid de la Tunguska, ce a explodat in atmosfera terestra in anul 1908, in Siberia, si are diametrul estimat intre 40 si 95 de metri.

Un asteroid din aceeasi clasa cu cel care a lovit Pamantul la Tunguska, in anul 1908, va trece pe langa Pamant, anul viitor, mai aproape decat satelitii lansati de pe Terra, potrivit agentiei NASA, informeaza Ria Novosti.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe langa planeta noastra la o distanta de 26.900 de kilometri pe 15 februarie 2013, mai aproape decat satelitii geostationari, care orbiteaza la 35.700 de kilometri fata de Pamant, conform datelor publicate de NASA.

Asteroidul, care a fost detectat pentru prima data de Observatorul astronomic spaniol La Sagra, are intre 40 si 95 de metri in diametru si apartine grupului de asteroizi Apollo, din apropierea Pamantului, care au un potential pericol de coliziune cu planeta noastra.

Grupuri de astronomi din intreaga lume continua sa monitorizeze asteroidul 2012 DA14, pentru a determina marimea si traiectoria sa.

Se estimeaza ca, din punct de vedere al marimii sale, asteroidul se incadreaza in aceeasi categorie cu acel corp ceresc care a explodat deasupra Siberiei de Vest, in anul 1908.

Desi exista mai multe teorii privind evenimentul de pe raul Tunguska, cea mai plauzibila dintre ele sustine ca el a avut peste 50 de metri in diametru, iar explozia sa produsa in atmosfera a fost de cel putin 1.000 de ori mai puternica decat bomba de la Hiroshima, din anul 1945.

Profetiile din Manuscrisele de la Marea Moarta, confirmate de telescopul Hubble?

Unele profetii ale lui Isaia, care sunt continute in Manuscrisele de la Marea Moarta, descoperite intre 1947 si 1956 la Qumran, ar fi fost confirmate de catre descoperirile facute de telescopul spatial Hubble, sustine scriitorul american J. Paul Hutchins, intr-o viitoare carte, ce va aparea la New York.

Manuscrisele de la Marea Moarta au fost mult timp considerate sursa unei minuni si a unei revelatii pentru credinciosi, iar acum J.Paul Hutchins, autorul cartii intitulate "Hubble dezvaluie creatia", sustine ca telescopul Hubble confirma vechile referiri despre Univers, gasite in pergamente, potrivit The Christian Post.

Telescopul Hubble observa Universul cu ajutorul instrumentelor cu raze ultraviolete si in infrarosu, fiind lansat pe o orbita in jurul Pamantului in 1990, oferind imagini ale stelelor, constelatiilor si galaxiilor indepartate.

Manuscrisele de la Marea Moarta, pe de alta parte, au fost gasite intre 1947 si 1956 si reprezinta peste 800 de suluri separate scrise, in cea mai mare parte, pe piele de animale.

Ele sunt scrise in ebraica, aramaica si greaca si sunt impartite in doua categorii: biblice si non-biblice. Acestea contin si niste profetii ale lui Ezechiel, Ieremia si Daniel, care nu se regasesc in Biblie.

Printre scrierile non-biblice sunt o serie de comentarii referitoare la Vechiul Testament, texte care extind Tora, carti ce cuprind legi ale comunitatii, psalmi de multumire, compozitii himnice, benedictine, texte liturgice si scrieri despre intelepciune.

Manuscrisul lui Isaia, spre deosebire de multe dintre celelalte suluri, a fost gasit intact si este cu 1.000 de ani mai vechi decat orice copie anterioara cunoscuta. De fapt, sulurile de la Qumran sunt cele mai vechi manuscrise gasite vreodata, care contin Vechiul Testament.

Care este profetia lui Isaia?

Potrivit lui J.Paul Hutchins, Hubble dezvaluie creatia unei puteri uimitoare. Vechiul profet Isaia a scris despre ce pare a fi o "invitatie divina a lui Dumnezeu, pentru omenire". El invita oamenii sa exploreze divinitatea, cercetand stelele.

Cartea lui Hutchins arunca o privire in istoria telescopului Hubble si a descoperirilor facute de acesta in ultimele doua decenii, care conform oamenilor de stiinta au dezvaluit modul cum este structurat Universul.

El numeste Universul "cea mai mare drama cinematografica din istoria omenirii". Autorul sustine ca aceste descoperiri sunt legate direct de observatiile lui Isaia expuse in manuscrise, in anul 732 i.Hr., despre o sursa de energie de neimaginat, de dincolo de Univers.

Pasajul in cauza, Isaia 40:25-26, este urmatorul: "Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el?- zice Cel Sfant. Ridicati-va ochii in sus si priviti: Cine a facut aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar, in sir, ostirea lor? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca una nu lipseste".

Hutchins afirma ca, atunci cand Isaia a scris despre puterea din spatele Universului, el nu beneficia de un telescop spatial puternic, dar descrierea sa coincide cu descoperirile facute de Hubble in ultimii ani, ale unor galaxii masive, precum Galaxia Sombrero.

Aceasta galaxie prezinta in centrul sau o energie de neimaginat. Stralucirea sa este data de opt sute de miliarde de stele, asemanatoare Soarelui nostru.

Evanghelia lui Barabas - manuscrisul care poate zgudui din temelii lumea crestina (Video)

La Ankara, in mod misterios, a fost scoasa la lumina una dintre cele mai vechi scrieri evanghelice apocrife descoperite pana acum. Manuscrisul a iesit de-abia acum la iveala, desi fusese descoperit in urma cu 9 ani intr-o pestera. El are o vechime de 1.500 ani si este scris in armeana.

Oamenii de stiinta speculeaza spunand despre continutul manuscrisului ca poate zgudui din temelii lumea crestina. Manuscrisul a fost predat specialistilor pentru restaurare, iar dupa incheierea acestui proces va fi expus in cadrul Muzeului Etnografic National, scrie Actualno.

Se pare ca prelatii de la Vatican si-au manifestat un mare interes fata de aceasta descoperire, chiar daca ministrul turc al Culturii, Ertugrul Gunay, a dezmintit aceste informatii, spunand ca pana acum nu a primit o cerere oficiala din partea Papei.

Se presupune ca Evanghelia este una dintre asa-numitele scrieri apocrife, clasificare obtinuta dupa Consiliul Ecumenic de la Niceea, nord-vestul Turciei, desfasurat in secolul al patrulea. Atunci, clericii crestini de rang inalt au desemnat cele patru mari Evanghelii - ale apostolilor Luca, Matei, Ioan si Marcu - ca fiind singurele surse de incredere pentru cuvantul Domnului, celelalte 100 de scrieri fiind respinse si considerate erezii.

Manuscrisul are 52 de pagini, fiind scris pe piele. Potrivit unor experti, textul reprezinta invataturile lui Iisus, scrise inainte ca acesta sa fie numit "Fiul Domnului". Valoarea de piata a manuscrisului este evaluata la aproximativ 20 milioane dolari. Conform unor informatii din presa turca, scrierea ar fi Evanghelia lui Barabas, rebelul gratiat de Pillat din Pont, in locul lui Iisus. In anul 325, pe pamanturile Turciei moderne, Sfintii Parinti interzic textul pe care il considera eretic, deoarece in el scria ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi inlocuit pe Fiul Domnului.

Valorosul manuscris a fost descoperit intr-o pestera din apropierea frontierei turco-irakiene. Evanghelia va fi declarata parte a patrimoniului cultural national al Turciei. Politia investigheaza daca cineva detine o copie, pentru ca manuscrisul a fost descoperit in urma cu 9 ani, fiind pastrat pana acum in Palatul de Justitie din Ankara.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=sGumkAR3t5M&feature=player_embedded

Misterioasa civilizatie Maya, o enigma aproape de rezolvare

Sfarsitul misterioasei civilizatii Maya a suscitat mult timp imaginatia oamenilor de stiinta. Noile cercetari arata ca disparitia lor ar fi fost cauzata de seceta.

Imperiul stravechii civilizatii s-a intins pe o zona cam de marimea statului Texas, SUA. Orasele lor ocupau regiunea care acum face parte din partea de sud a Mexicului si nordul Americii Centrale, incluzand Guatemala, Belize, El Salvador si Honduras, scrie Fox News. Aceasta civilizatie a atins varful dezvoltarii ei intre anii 250 i.H. si 900 i.H.

Mayasii au reprezentat cea mai avansata civilizatie de pe continentele americane. Cunostintele bogate de astronomie pe care le posedau i-au ajutat sa prezica unde se vor gasi Luna si alte planete pe cer in viitor. Mayasii au lasat in urma numeroase carti si inscriptii referitoare la zeii pe care ii venerau, dar si despre regii si reginele lor.

O disparitie invaluita in mister

Dintr-un motiv necunoscut, ei au disparut. Urmele imperiului lor vast sunt acoperite in prezent de jungla. Declinul mayasilor a durat, de fapt, aproximativ doua secole, nefiind unul brusc.

Schimbarile climatice si seceta au jucat un rol esential in acest proces. Este ceea ce afirma cercetatorul Martin Medina-Elizalde din Mexic. Seceta ar fi fost atat de mare, incat nimeni nu poate estima acum ce s-a intamplat cu adevarat.

Schimbarile climatice, principala cauza?

Specialistii au incercat sa afle care era cantitatea de precipitatii care cadea in zona respectiva inainte de declinul lor. Ei au studiat schimbarile climatice din trecut luand ca puncte de reper trei lacuri din acea zona, dar si o stalagmita aflata intr-o pestera. Rezultatele cercetarilor efectuate arata ca precipitatiile s-au redus intr-un ritm rapid, cauza principala fiind lipsa furtunilor care aveau loc vara.

In acest anotimp mayasii isi faceau provizii de apa si cultivau pamanturile. Extinderea agriculturii lor era in concordanta cu nivelul precipitatiilor. De aceea, chiar si o schimbare usoara a climei avea un impact deosebit asupra vietii oamenilor. Urmarea a fost abandonarea oraselor si schimbarile sociale majore. Totusi, nu schimbarile climatice au fost cauza principala a disparitiei lor.

Problemele majore ale mayasilor ar fi fost cauzate de bolile care au aparut ca urmare a secetei. In plus, conflictele aparute intre oameni ar fi contribuit destul de mult la acest proces. Oamenii de stiinta avertizeaza ca scenariul referitor la disparitia mayasilor poate fi aplicat in mai multe regiuni ale lumii. O reducere a nivelului de precipitatii, combinata cu o evaporare tot mai intensa a apei, duc chiar si la disparitia unor civilizatii marete.

Al patrulea lac din lume a devenit deşert. Pescarii şi-au abandonat navele

Al patrulea lac din lume a devenit deşert. Pescarii şi-au abandonat navele

O întreagă flotă zace abandonată într-o "mare de nisip" între Kazahstan şi Uzbekistan.

Ceea ce era pe vremuri al patrulea lac din lume, plin cu peşte, s-a transformat într-un deşert. Pescarii au plecat

În anii 60 ruşii au început să schimbe cursurile râurilor care alimentau Marea Aral pentru a iriga alte zone. Treptat, bazinul a secat, provocându-se o adevărată catastrofă ecologică. În fotografie se poate observa cum arăta Marea Aral în 1989 şi cum a ajuns în 2008.

Gandul.info

lăsând în urma lor navele, care stau acum alături de cămile.

Actorul Şerban Ionescu, paralizat de la o căpuşă: «Încerc să redevin om»

Actorul Şerban Ionescu este ţinutuit la pat de câteva luni, după ce a contactat o boală foarte gravă de la o căpuşă.Articol complet

Buncărul care adăposteşte viitorul omenirii a împlinit 4 ani

Depozitul amenajat în caverna unui munte arctic, unde sunt păstrate 740.000 de varietăţi de seminţe din întrega lume, a împlinit 4 ani.

Banca de seminţe de sub muntele arctic / FOTO: The Atlantic
Imaginea 1/2

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Wangari Maathai, câştigătorul kenian al Premiului Nobel pentru pace (2004) şi premierul norvegian, Jens Stoltenberg, au luat parte la ceremonia de inaugurare, la mai bine de 110 metri adâncime în interiorul muntelui Plataaberget.

O adevărată Arcă a lui Noe a fost dată în folosinţă  în 2008, în caverna unui munte arctic din Norvegia.
Acolo au fost depozitate 740.000 de varietăţi de seminţe, într-un efort de a proteja cele mai importante resurse ale umanităţii.

Svalbard Global Seed Vault (Banca globală de seminţe) împlineşte deja 4 ani. De ziua sa, scrie publicaţia The Atlantic, depozitul din Svalbard va primi un sortiment de seminţe din Siria.

Aflate la 1.000 de kilometri de Polul Nord, în caverna din arhipelagul Svalbard din nordul Norvegiei, depozitul va păstra seminţele îngheţate pentru 200 de ani chiar şi în cazul celui mai rău scenariu al încălzirii globale şi chiar dacă refrigerarea mecanică cedează.

Depozitul, care a costat Norvegia 9,1 milioane USD, are capacitatea de a stoca 4,5 milioane de seminţe, cu scopul de a le proteja de schimbările climaterice, războaie, dezastre naturale sau alte ameninţări, potrivit Deutesche Welle.

Cercetătorii americani susţin că au descoperit adevăratul mormânt al lui Iisus

  • Miercuri, 29 februarie 2012

O echipă de arheologi americani care explorau un cimitir creştinesc din secolul I au descoperit, pe capacul unui sicriu, o inscripţie care îi face să creadă că Iisus se află de fapt acolo. Cel mai mare miracol biblic este în pericol?

Folosind un braţ robotic cu o cameră video la capăt, arheologii au descoperit mai multe osuare din secolul I. Pe capacul unuia dintre aceste monumente funerare au descoperit următoarea inscripţie în limba greacă: "Divine Iehova, trezeşte-te, trezeşte-te".

Iehova este numele dat lui Dumnezeu în Vechiul Testament, iar oamenii de ştiinţă susţin că în acest osuar s-ar putea afla rămăşiţele personajului biblic Iisus. Acesta n-ar fi înviat, după cum se spune în Biblie, ci a putrezit ca orice alt om, scrie Daily Mail. Osuarul se află la 60 de metri de o descoperire din anii '80, cunoscută drept mormântul familiei lui Isus, care a creat un val mondial de indignare la acea vreme.

Au apărut atunci tot felul de teorii care mai de care mai îndrăzneţe, printre care şi cea potrivit căreia Iisus ar fi fost îngropat alături de Maria Magdalena, soţia sa. Teologii neagă însă aceste afirmaţii şi spun că aşa-zisele dovezi ale arheologilor sunt în realitatea simple speculaţii.

Agentia.org

Un asteroid ar putea lovi Pamantul in 2040

Astronomii de la NASA au descoperit un asteroid care ar putea atinge Pamantul in 2040. Conform calculelor specialistilor, exista o sansa din 625 ca asteroidul 2011 AG5 sa loveasca Terra.

Asteroidul, descoperit cu ajutorul telescopului Cassegrain din Arizona, are o lungime de aproximativ 140 de metri si o orbita care il duce pana in apropiere de Marte, dar si intre Pamant si Venus, arata Jet Propulsion Laboratory, apartinand NASA.

Specialistii spun ca, in prezent, nu pot determina exact orbita asteroidului, insa il monitorizeaza.

"In septembrie 2013 avem oportunitatea sa observam 2011 AG5, cand ajunge la aproape 147 de milioane kilometri de Pamant. Va fi o ocazie sa observam aceasta roca si sa ii determinam exact orbita. Din cauza raritatii unui eventual impact cu un asteroid de aceasta marime, ma astept sa reducem aceasta posibilitate sau chiar sa o excludem", a spus Don Yeomans, manager in cadrul JPL NASA.

Si in 2023, asteroidul va trece foarte aproape de Pamant, la aproape 1,9 milioane de kilometri distanta. In 2028 acesta va ajunge din nou in vecinatatea noastra, la aproape 20,6 milioane de kilometri de Pamant.

Problema a inceput sa fie discutata si de echipa ONU care se ocupa de obiecte care trec aproape de Pamant, iar oficialii discuta modalitati prin care poate fi evitat un impact.

Vrajitoarele ii baga in sperieti pe britanici - ritualuri de exorcizare cu minori

Politia din Marea Britanie a emis o atentionare potrivit careia mai multe culturi de vrajitoare din comunitatile africane rapesc copii, ii abuzeaza si apoi ii omoara.

Avertismentul oficialilor a fost emis dupa ce un cuplu din Congo a fost gasit vinovat de uciderea unui baiat de 15 ani, intr-o "ceremonie de exorcizare".

Politistii britanici au anuntat ca investigheaza de zece ani cazuri care implica vrajitoare, ceremonii de exorcizare si copii.

Potrivit The Telegraph, organizatiile de caritate au fost avertizate sa semnaleze orice caz suspect de abuz asupra minorilor.

Cuplul din Congo, Magalie si Eric Bikubi, a torturat si apoi ucis un baiat de 15 ani, Kristi Bamu, sechestrat in ziua de Craciun, in 2010.

Kristi era fratele lui Magalie si, dupa trei zile in care a fost torturat cu cutite, bete, ciocane si alte unelte medievale de tortura, si-a implorat sora sa il omoare, pentru a-l scapa de suferinta. Procesul este in desfasurare, iar cei doi congolezi sunt pasibili de inchisoare pe viata.

Prima data, problema vrajitoriei moderne a fost ridicata in Marea Britanie in 2000, cand Victoria Climbie a fost judecata pentru exorcizarea unui minor rapit.

De atunci, mai multe cazuri ce implica imigranti din state africane unde vrajitoria este practicata de secole, s-au aflat in ancheta politistilor britanici.

In urma cu cativa ani, doua surori, de 20 si 11 ani, au fost bautute de catre membrii comunitatii dintr-un cartier londonez, dupa ce s-a aflat ca ar practica vrajitoria.

Iisus n-ar fi inviat niciodata - vezi descoperirea care sustine aceasta teorie

Un arheolog amator si un realizator de documentare sustin ca au descoperit ramasitele pamantesti ale unora dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. Ramasitele au fost descoperite intr-un mormant, aflat sub un bloc de locuinte civile din Ierusalim.

Echipa, condusa de regizorul canadian Simcha Jacobovici, a folosit un robot pentru a filma in acest loc, imagnile obtinute aducand la lumina informatii pretioase despre crestinismul timpuriu. Cu toate acestea, importanta descoperirii va fi umbrita de inevitabilele dispute, deoarece Jacobovici pare a o folosi ca baza in sprijinul ideii sale, vehiculate de ani buni, ca in imediata apropiere, intr-un mormant alaturat, s-ar fi gasit ramasitele pamantesti ale lui Hristos si familiei sale, noteaza Actualno, citand Daily Telegraph.

Pe peretii mormantului exista inscriptii pe care expertii le catalogheaza ca fiind unele dintre primele exemple ale iconografiei crestine. Pe una dintre ele apare un peste urias care tine in gura ceva asemanator unui cap de om. Cel mai probabil, acesta este capul lui Iona, proorocul care apare mentionat in Vechiul Testament. Povestea lui a fost extrem de populara in perioada crestinismului timpuriu, fiind mentionata in Evanghelii. Legenda spune ca el a petrecut trei zile in burta unui peste urias, precum Hristos in mormant, inainte de a invia.

Pestele este, de asemenea, un simbol sacru in crestinismul timpuriu. Pentru mai multe dintre minunile faurite, Iisus foloseste peste, iar multi dintre ucenicii sai erau pescari. Cuvantul grecec pentru peste, "ihtis", este considerat un acronim pentru "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul".

Unele comunitati evreiesti din aceea vreme credeau, de asemenea, in inviere, sustin cercetatorii. Mormantul, in care se presupune ca se afla osemintele apostolilor, a fost construit inainte de anul 70, e.n, cand Ierusalimul a fost distrus de armatele romane. Astfel, Jacobovici crede ca, daca osemintele apartin unor crestini ale acelei perioade, acestia ar fi putut fi contemporani cu Hristos, chiar cu ucenicii acestuia, deoarece comunitatea lor era mica in acele vremuri.

Studierea lacasului este presarata cu piedici. Desi mormantul a fost descoperit in 1981, sapaturi in acest loc nu sunt permise, din cauza unui ordin dat de fortele religioase evreiesti care cred ca sapaturile intr-un mormant evreiesc reprezinta un sacrilegiu. Dupa ani de negocieri, Jacobovici, care dupa origine este evreu israelian, a reusit sa obtina permisunea de a patrunde sub piatra funerara cu ajutorul unui robot si astfel sa filmeze osemintele.

Conform lui Jacobovici si colegului sau James Tabor, doctor in studii biblice la Universitatea din Carolina de Nord, descoperirea reprezinta o noua proba in sprijinul teoriei lansate in urma cu multi ani, conform careia intr-un mormant alaturat se afla ramasitele pamantesti ale lui Iisus.

Ei sustin ca cele doua morminte din cartieul Talpiotul de Est, cel mai probabil, au fost in proprietatea lui Iosif din Arimateea care, potrivit Evangheliilor, s-a ocupat de inmormantarea lui Hristos.

Teoria lor se bazeaza pe descoperirea din 1981, cand, spune Jacobovici au gasit 10 sicrie inscriptionate cu numele lui Isus, fiul lui Iosif, Maria si Iuda, fiul lui Isus si o femeie care ar fi putut fi Maria Magdalena. Arheologii israelieni au respins teoria lui Jacobovici, sustinand ca la acea vreme aceste nume erau des intalnite.

Teologii israelieni sustin ca Jacobovici nu este decat un simplu regizor si ca prezinta lucrurile dupa bunul plac, iar educatia sa, chiar daca sustinuta de o diploma de licenta, nu este suficienta.

Paduri ciudate si unice - Hoia-Baciu, cap de lista (Galerie foto)

Padurile acopera in prezent cam 9,4% din suprafata Terrei, cele mai multe fiind in Rusia - aproape 80%, motiv pentru care unii oameni nu au posibilitatea de a se bucura de o plimbare intr-una din ele niciodata.

Listverse a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai ciudate paduri din lume, unice, incluzand aici si celebra padure Hoia-Baciu, de langa Cluj-Napoca.

1. Padurea de pe Insula North Sentinel

Insula North Sentinel este una din Insulele Andaman, din Golful Bengal, si este unica datorita faptului ca este inconjurata de recife de corali. In plus, ii lipsesc porturile naturale, iar din acest motiv nu a fost niciodata locuita de europeni si nici despadurita. Insula, care are o suprafata de 72 de kilometri patrati, este aproape complet acoperita cu copaci, unii foarte batrani.

Datorita izolarii, aceasta a devenit gazda ultimului trib pre-neolitic cunoscut, numit Sentinelese, care respinge puternic orice contact cu restul lumii. In ianuarie 2006, doi oameni care pescuiau ilegal in apropierea insulei au fost atacati si ucisi de membrii tribului. Paza de coasta din India a incercat sa recupereze trupurile folosind un elicopter, dar a fost intampinata de o ploaie de sageti.

In urma cutremurului din 2004 din Oceanul Indian si a tsunamiului care a urmat, insula a fost grav deteriorata. Linia de coasta e de nerecunoscut, iar zonele de pescuit ale tribului au fost tulburate, dar membrii acestuia s-au adaptat ulterior la noile conditii. Acestia supravietuiesc indeosebi pescuind, vanand si adunand plante salbatice.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

2. Padurea Crooked

Aceasta este o padure situata in apropierea satului Nowe Czarnowo, din vestul Poloniei, si consta in circa 400 de pini ale caror trunchiuri fac cate un unghi de 90 de grade, la baza. Toti copacii sunt curbati catre nord si sunt inconjurati de o padure mai mare de pini drepti. Arborii curbati au fost plantati in jurul anului 1930, cand zona apartinea provinciei germane Pomerania.

Se crede ca pinii curbati au fost formati astfel cu ajutorul unor unelte, de catre oameni, dar metoda si motivul pentru care s-a facut acest lucru nu sunt cunoscute.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

3. Padurea Rosie

Aceasta padure este situata la circa 10 kilometri de vechea centrala nucleara de la Cernobil, in apropiere de orasul Pripiat, Ucraina. Dupa accidentul de la Cernobil din 26 aprilie 1986, padurea a murit. Intr-un efort ulterior de curatare a zonei, ramasitele copacilor au fost distruse cu buldozerul si ingropate in pamant. Peste ele s-a adus un strat de nisip, iar apoi au fost plantati puieti de pin. Astazi, Padurea Rosie ramane unul dintre cele mai contaminate locuri de pe Pamant.

Flora si fauna din zona au fost puternic afectate de contaminarea radioactiva, iar in anii care au urmat dezastrului au fost raportate mai multe cazuri de animale-mutant, desi nu a fost confirmata influentarea evolutiei genetice a speciilor, cu exceptia aparitiei albinismului la randunici si a unor cozi ciute la unele pasari.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

4. Dealurile cu castani

O boala devastatoare pentru castani a cauzat o disparitie in masa a acestora in estul Statelor Unite. Boala a fost introdusa accidental in America de Nord in jurul anului 1900, iar pana in 1940 aproape toti casatanii care ajungeau si la 61 de metri inaltime si un diametru de 4,2 metri disparusera.

Cea mai mare padure de castani americani care a ramas este numita Dealurile cu castani si este situata langa West Salem, Wisconsin. Are o suprafata de 60 de acri si gazduieste circa 2.500 de castani, acestia fiind descendentii a doar cativa astfel de arbori plantati de Martin Hicks in secolul XIX. In 1987, insa, boala respectiva a fost descoperita si aici, iar de atunci se fac eforturi intense pentru salvarea padurii.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

5. Marea de copaci

Marea de copaci sau Aokigahara este o padure situata la baza dinspre nord-vest a Muntelui Fuji din Japonia si contine mai multe caverne ascunse si copaci gigantici. Este foarte intunecata, doar cateva raze de soare patrunzand pana la ea, iar radacinile arborilor sunt groase.

In Aokigahara nu traiesc prea multe animale salbatice, iar in timpurile moderne aceasta a devenit foarte cunoscuta pentru numarul mare de sinucideri care au avut loc aici. Numarul total al celor care si-au luat viata in aceasta padure nu este cunoscut, dar numai in 2004 au fost gasite 108 cadavre.

In anii urmatori, guvernul japonez nu a mai facut public numarul acestor cazuri, dar in 2010 s-a anuntat ca 247 de persoane au incercat sa se sinucida aici si ca "doar" 54 au reusit, desi oficialii au pus chiar si tablite in padure, scrise in japoneza si engleza, in care oamenii sunt indemnati sa nu faca astfel de gesturi.

Aokigahara este considerat al doilea cel mai popular loc pentru sinucideri dupa podul Golden Gate din San Francisco.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

6. Padurea Hoia-Baciu

Padurea Hoia-Baciu, situata langa Cluj-Napoca, a fost denumita si "Tringhiul Bermudelor" al Romaniei, dupa ce un cioban a disparut in ea cu 200 de oi, zona fiind foarte cunoscuta pentru fenomene paranormale.

Cei mai multi oameni care locuiesc langa aceasta padure se tem sa intre in ea, unii crezand ca cei care fac acest lucru nu se mai intorc. Multi dintre localnicii care au indraznit totusi sa patrunda in padurea Hoia-Baciu s-au plans de probleme fizice, cum ar fi iritatii, greata, varsaturi, migrene, arsuri, zgarieturi, anxietate si alte senzatii neobisnuite.

De-a lungul timpului au existat mai multi oameni care au afirmat ca au fost martori la evenimente ciudate petrecute in aceasta padure. Cele mai frecvente fenomene sunt lumini sferice misterioase, voci feminine si chicoteli inexplicabile si fel de fel de aparitii.

In anii '70, pe cerul de deasupra padurii au fost vazute chiar forme geometrice asemanatoare cu OZN-urile. Cei care au vizitat padurea au simtit o puternica stare de neliniste si au avut sentimentul ca sunt urmariti. In plus, vegetatia este bizara, iar unii copaci au portiuni carbonizate, de asemenea inexplicabile.

Specialisti din intreaga lume sunt fascinati de aceasta padure, iar oameni de stiinta din Germania, Franta, SUA si Ungaria au reusit sa fotografieze structuri materiale ciudate, inclusiv fete si aparitii. Unele au fost vazute si cu ochiul liber, in schimb altele pot fi remarcate doar in fotografii sau inregistrari video.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)

7. Padurea antica Wuda

In luna februarie a acestui an, un grup de oameni de stiinta din nordul Chinei a anuntat ca a dezgropat padurea antica Wuda, gasita ingropata sub un strat gros de cenusa vulcanica langa districtul mongolian Wuda. Padurea de 20 de kilometri patrati a fost complet conservata dupa ce un vulcan a erupt in urma cu 298 de milioane de ani.

Pompei la indigo: Padure fosilizata acum 300 de milioane de ani, descoperita intacta

Cercetatorii au descoperit aici o serie de specii de plante care erau disparute de secole. In plus, sase specii de copaci au fost identificate in padurea conservata, dar nu au fost gasite si dovezi ale vietii animale.

Paduri ciudate si unice. Hoia-Baciu este una dintre ele (Galerie foto)Ziare.com

Monumente misterioase, care manipulau mintile oamenilor

Oamenii de stiinta au facut descoperiri uluitoare in monumente antice, care au camere subterane si dispun de o acustica stranie. Sunetele emise in aceste incaperi misterioase pot sa modifice mintile oamenilor.

Rezultatele unor cercetari recente au aratat ca monumentele antice, descoperite in diverse locuri din lume, precum Irlanda, Malta, Turcia si Peru, au o trasatura comuna: toate au fost concepute special pentru a transmite si a manipula sunetele, pentru a produce anumite efecte senzoriale, potrivit Popular Archaelogy.

Un studiu recent, inceput in 2008 si efectuat la un complex din piatra vechi de 6.000 de ani, cunoscut sub numele de Saflieni Hal Hypogeum de pe insula Malta, a relevat rezultate importante.

Ca si structurile templului preistoric din Malta, acest monument are coridoare si camere in forma de arc de cerc. Dar aceasta structura este unica prin faptul ca ea este subterana si a fost construita prin excavarea a 2.000 de tone de piatra.

Vocile din interiorul zidurilor sale creeaza ecouri stranii, reverbereaza, iar sunetele sau cuvintele rostite in anumite locuri pot fi auzite in mod clar la toate cele trei niveluri ale monumentului.

Oamenii de stiinta sustin ca anumite frecvente ale vibratiei sonore create, atunci cand un sunet este emis in interiorul zidurilor, pot modifica functiile creierului omului.

"Activitatea creierului a unui numar de voluntari sanatosi a fost monitorizata cu ajutorul electroencefalogramelor, prin expunerea la frecvente diferite ale vibratiilor sonore. Rezultatele au aratat ca activitatile creierului se modifica, iar oamenilor care au petrecut mai multa vreme intr-un astfel de mediu, expusi la vibratii, le-a fost afectata gandirea", a spus expertul Linda Eneix, de la Fundatia Old Temples.

Monumente din diverse locuri, cu caracteristici sonore ciudate

Dar Hypogeum nu este singurul monument in care exista efecte sonore specifice. Un studiu efectuat in 1994 de catre Universitatea Princeton a descoperit acest efect acustic ciudat in camerele antice ale unor situri megalitice, precum Newgrange din Irlanda si Wayland Smithy din Anglia.

Exista o rezonanta puternica in aceste camere si, "cand se intampla acest lucru, ceea ce am auzit este distorsionat, straniu, diferind in functie de dimensiunile camerei si calitatea pietrei", a spus Eneix.

Acum, descoperiri recente s-au facut la monumentul Chavin de Huantra din Peru, unde s-a practicat o arta si o stiinta a manipularii sunetului, cu ajutorul arhitecturii, pentru a produce efectele senzoriale dorite.

"La Chavin am descoperit dovezi acustice pentru transmiterea sunetului selectiv intre monolitul Lanzon si Piata Circulara. Exista un sistem architectural acustic, care favorizeaza anumite frecvente sonore, precum cele ale trompetelor locale si ale vocii umane", a spus Miriam Kolar, doctorand la Universitatea Stanford.

"Cat de curios este faptul ca astfel de structuri variate antice, separate de timp, dar si de distanta au caracteristici comune, care implica niste cunostinte sofisticate", a subliniat Eneix.

Subscribe to comments feed Comentarii (5 publicate)

avatar
Dafinoiu 24/08/2012 23:22:14
unele dintre misterele lumi nu avem de unde sa stim
avatar
Sagar 03/06/2016 08:56:28
Apacoriptien for this information is over 9000-thank you!
avatar
Gert 07/06/2016 15:41:05
Hey hey hey, take a gaendr at what' you've done http://upykgsxbno.com enjhji [link=http://ytleffkszgl.com]ytleffkszgl[/link]
avatar
Clara 09/06/2016 04:36:17
You've hit the ball out the park! <a href="http://fnjfxzsv.com">Indebcirle!</a>
avatar
Jayhawk 10/06/2016 09:45:39
Umm, are you really just giving this info out for nohgnit? http://fncaknq.com mcignbjsp [link=http://mvhvzozm.com]mvhvzozm[/link]
total: 5 | afişare: 1 - 5

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Administrator

Articolul este etichetat cu:

Acest articol nu are etichete

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

3.00