Home | SPECIAL | Baronul Oprişan şi-a mutat sediul BEJ lîngă biroul său

Baronul Oprişan şi-a mutat sediul BEJ lîngă biroul său

Publicat de

La alegerile din 2008, cînd sediul BEJ a funcţionat în Consiliul Judeţean, Marian Oprişan ii chema pe magistraţii din conducere în biroul său pentru consultări ori le oferea mîncăruri şi prăjituri fine. Funcţionarii aveau grijă să transmită că acestea sînt „de la domnul preşedinte”. În ultimele zile chiar s-a speculat că sediul BEJ ar putea fi supravegheat informativ, prin instalarea unor dispozitive electronice în cele două încăperi destinate activităţii.

Alegerile locale din 10 iunie 2012, cînd ne vom alege primarii, consilierii şi preşedintele Consiliului Judeţean din Vrancea, stau sub semnul suspiciunii ca urmare a ambiţiţiilor politice ale combatanţilor şi a încercărilor de a controla organismul care se ocupă de buna desfăşurare a alegerilor din 10 iunie. Stabilirea amplasamentului Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea a fost doar un episod din lupta care se dă între PDL şi USL la nivelul judeţului Vrancea, unde PSD se află la putere pe plan local, iar PDL conduce la nivel guvernamental. Dacă Instituţia Prefectului, cea care se ocupă de organizarea alegerilor ca reprezentanţă a Guvernului în teritoriu, a stabilit amplasamentul BEJ la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea, o locaţie considerată neutră, Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani doreau sediul BEJ în Palatul Administrativ, lîngă biroul lui Marian Oprişan. Nemulţumit, Oprişan a contestat decizia în justiţie şi a obţinut cîştig de cauză atît la Tribunalul Vrancea cît şi la Curtea de Apel Galaţi, unde Prefectura a declarat recurs. În consecinţă, BEJ şi-a început activitatea în urmă cu două zile la Consiliul Judeţean, în sala delegaţiei permanente, de la etajul 1, foarte aproape de biroul lui Oprişan. Preşedintele BEJ este procurorul Florin Ţîrlea, de la Parchetul Judeţean, iar locţiitor este judecătoarea Mirela Diţă, soţia preşedintelui Tribunalului Vrancea. Iniţial, preşedintele BEJ Vrancea a fost judecătoarea Frăsina Mihalache, însă aceasta a demisionat din motive medicale, după ce s-a speculat că asupra ei s-au făcut presiuni politice din partea prefectului Dragoş Mircea. BEJ este format din magistraţi şi reprezentanţi ai partidelor politice şi supraveghează alegerile locale din 10 iunie, aşa că este foarte important pentru competitorilor electorali să aibă acces la acest birou.
Prăjituri de la „domnul preşedinte”
La alegerile din 2008, cînd sediul BEJ a funcţionat în Consiliul Judeţean, Marian Oprişan obişnuia să-i cheme pe magistraţii din conducere în biroul său pentru consultări ori în cadorisea cu mîncăruri şi prăjituri fine. Funcţionarii aveau grijă să transmită că acestea sînt „de la domnul preşedinte”. În ultimele zile chiar s-a speculat că sediul BEJ ar putea fi supravegheat informativ, prin instalarea unor dispozitive electronice în cele două încăperi destinate activităţii. Miza alegerilor locale este desemnarea preşedintelui Consiliului Judeţean, care se face uninominal, dintr-un singur tur de scrutin. Marian Oprişan, actualul preşedinte al CJ şi candidat din partea USL, este dat ca favorit, în vreme ce PDL l-a desemnat candidat din partea „Alianţei pentru Vrancea” pe fostul prefect Sorin Hornea. Acesta a demisionat pentru a putea participa la competiţia electorală, întrucît funcţia de prefect este apolitică în Romania, potrivit legii. Aşadar, în Vrancea se anunţă alegeri mai agitate ca niciodată.

  • Ce spune legea
    Art. 117 alin. 2 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale stabileşte ca “Sediile şi dotarea birourilor electorale de circumscripţie judeţeană se asigură de către primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, împreună cu preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii”. Cum la nivel judetean, prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean se au precum şoarecele şi pisica, nu au existat consultări în această privinţă. Pe de altă parte, prefecturile sînt însărcinate să anunţe locurile în care funcţionează birourile electorale. Aşa se face că pe 12 aprilie, prefectul judeţului Vrancea a adus la cunoştinţa publică faptul că sediul BEJ Vrancea este organizat în sediul Direcţiei de Finante, sub motivaţia ca atributul stabilirii sediului îi revine. De aici şi procesul care a urmat şi care s-a judecat cu rapiditate. Deocamdată motivarea instanţei de judecată nu a fost dată publicităţii.

 Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicate)

avatar
Marius 04/06/2012 20:53:29
Daca aruncati o privire la monitorul de vrancea, doar articole cu ceausescu junior...Exact ca acum 22 de ani unde vedeam peste tot doar pe Preamaritul si preainteligentul si preaexcelentul nostru patriot si binevoitor Nicolaie Ceausescu. Felicitari jurnalul de vrancea
avatar
seo company vancouver 22/06/2012 16:15:02
The key point in finance, which affects decisions, is the time value of money, which states that a unit of currency today is worth more than a unit of currency tomorrow. Finance measures the risks vs. profits and gives an indication of whether the investment is good or not. Finance can be broken into three different sub categories: public finance, corporate finance and personal finance. Thanks.
avatar
seo article writing service 24/07/2012 17:14:53
Finance measures the risks vs. profits and gives an indication of whether the investment is good or not. Finance can be broken into three different sub categories.
avatar
LV Shoes 05/07/2012 09:47:54
sharing
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Anonymous Person
este o persoană care nu vrea să fie alergată prin oraş de garda financiară, poliţie, procurori... toţi trimişi de Oprişan să îi închidă gura.

Articolul este etichetat cu:

marian oprisan, sorin hornea, Sediul BEJ

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00