Home | ŞTIRI DIN VRANCEA | Vincon Vrancea, unul din producătorii importanţi de vin din România

Vincon Vrancea, unul din producătorii importanţi de vin din România

Publicat de

Vinul este apreciat de secole pentru aromă, culoare şi iubit pentru savoarea desăvârşită a gustului. Având o tradiţie de peste 60 de ani, Vincon Vrancea şi-a obişnuit încă de la început cumpărătorii cu produse ce respectă cele mai înalte standarde de calitate, având totodată un rafinament aparte

Compania Vincon Vrancea  deține peste 2.150 hectare cultivate cu viță de vie și este amplasată în Regiunea Viticolă a Piemontului de la Curbura Carpaților, unde deține terenuri în podgorii cu renume: Cotești, Odobești, Panciu, Huși și Chirnogeni, care aparțin celei mai mari regiuni viticole a țării.

Portofoliul Vincon Vrancea cuprinde peste 120 de produse, printre cele mai cunoscute mărci numărându-se: Beciul Domnesc, Viţă Românească, 7 Păcate, Galbenă de Odobeşti, Proles Pontica, Muscatel dar şi vinarsurile Jad şi Mioriţa.

În anul 2011, cel mai cunoscut brand Vincon - Beciul Domnesc, a fost lider pe segmentul vinurilor roşii premium cu o cotă valorică de 6,3% (conform studiului MEMRB 2011).

De asemenea, Beciul Domnesc este cel mai cunoscut brand din portofoliul Vincon, fiind medaliat pentru Feteasca Neagră 2009, cu aur în 2011 la Concursul Internaţional de Vinuri, argint la Vinvest şi argint la Concursul Mondial de la Bruxelles, Gran Mentione la Vinalty 2011, în timp ce Beciul Domnesc Merlot 2008 a fost medaliat cu argint la Bruxelles în 2011 şi aur la Bucureşti, în acest an. Tot în 2011 Beciul Domnesc a fost nominalizat în Top 300 Superbrands ca fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri din piaţa românească.

În perioada 2008 – 2011 Vincon a primit 49 medalii care atestă calitatea vinurilor şi vinarsurilor sale.

Vincon Vrancea participă anual la cele mai importante competiţii naţionale şi internaţionale de profil. Astfel, în 2011 şi 2012, vinurile sale au fost medaliate la: Vinitaly, Concursul Mondial de la Bruxelles, Bucharest International Wine Contest şi Vinvest National Wine Contest.

România a câştigat trei medalii de aur la Concursul Mondial de la Bruxelles, în acest an, atribuite unor vinuri din regiunea Vrancea, două dintre ele fiind produse de Vincon Vrancea (Muscat, primul an de producţie şi Tămâioasă Românească).

De asemenea, în 2012, Georgel Costache, oenolog Vincon Vrancea, a primit Marea Medalie de aur, în cadrul Concursului Mondial Bruxelles, cel mai cunoscut concurs internaţional de vinuri, oferită primilor 5 degustători de vin din lume.

Potrivit Dr.Ing. Georgel Costache, alegerea vinului este influenţată de sezon şi de ocazie, vinurile albe fructuoase fiind recomandate vara, iar cele roşii robuste sau corpolente, iarna.

La o masa obişnuită, fără pretenţii, se poate servi un singur vin, acesta fiind ales în funcţie de meniu şi de preferinţele consumatorului, un vin alb (sec sau uşor demisec), un vin roze (neapărat sec) sau un vin roşu sec.

La o masă cu caracter festiv, cu meniu bogat, pot fi servite 3 vinuri, în următoarea ordine: un vin alb sec, un vin roşu, vin dulce sau demidulce.

Prin alegerea vinurilor pentru masă trebuie urmărită o armonizare cât mai bună a gustului mâncărurilor cu cel al vinurilor. Impresiile gustative create nu trebuie să intre în opoziţie sau să se anuleze, ci să meargă în acelaşi sens şi să se pună reciproc în valoare.

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (16 publicate)

avatar
subwoofer auto 24/10/2012 00:45:56
Foarte bun vinul de Vrancea. Beciul Domnesc este unul dintre vinurile mele preferate, dar un vin de la mama lui din Vrancea nu se compara cu nici unul din lume.
avatar
colocare server romania 24/10/2012 18:41:03
Si eu sunt fan vinuri din Vrancea si din Focsani. Cele mai bune vinuri din Romania
avatar
Matei 24/10/2012 18:42:09
Da, sunt foarte bune vinurile din Vrancea, sunt cele mai tari vinuri. <a href="http://www.appnor.com/data-center/colocare-administrata">colocare server romania</a>
avatar
firme contabilitate 24/10/2012 19:37:17
Recomand si eu vinul de Vrancea. Odata ce il gustati, o sa vi se para cel mai bun vin din lume, si chiar asa este dupa parerea mea.
avatar
beton elicopterizat 30/10/2012 14:29:55
week-endul acesta am fost pe meleagurile vrancei, si am baut un vin extraordinar de la un batranel de acola, care nu a vrut sa imi dezvaluie reteta
avatar
Boutique mall 30/10/2012 15:31:56
Si eu sunt fan vinuri din Vrancea si din Focsani. Cele mai bune vinuri din Romania
avatar
cadouri CRACIUN 19/11/2012 13:20:03
Foarte bun vinul de Vrancea. Beciul Domnesc este unul dintre vinurile mele preferate, dar un vin de la mama lui din Vrancea nu se compara cu nici unul din lume.
avatar
FONDURI NERAMBURSABILE UE 26/11/2012 17:43:19
2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro
avatar
FONDURI UE 25/01/2013 15:20:14
2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro
avatar
dissertation edit 17/03/2013 15:28:06
E doar un articol incredibil de interesant. Sunt foarte incantat de talentul autorului.Subiectul este extrem de interesant și relevant.
1 2 next total: 16 | afişare: 1 - 10

Spune-ţi părerea despre acest articol!

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Te rog să introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite unui prieten Trimite unui prieten
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

Informatii Autor

Jurnalul de Vrancea

Articolul este etichetat cu:

Vincon Vrancea, vinuri, vinuri premiate

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

5.00